Αναδείχθηκε η ελληνική ομάδα για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ 2023

Οι Σταμάτης Ρορός, Λευτέρης Μοντσενίγος στους άνδρες και οι Γεωργία Σαγώνα, Σταυρούλα Στεφανοπούλου στις γυναίκες κατέκτησαν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο φετινό Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ (MBC 2023), που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Μαΐου στο Σαν Μαρίνο, μέσα από την επιτυχημένη εμφάνισή τους στους αγώνες επιλογής (trials), οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα “Royal Bowling” στο Περιστέρι.

Στους αγώνες επιλογής συμμετείχαν συνολικά 44 αθλητές και 13 αθλήτριες, που αγωνίστηκαν στην προκριματική φάση από την Πέμπτη 26/01 μέχρι και το Σάββατο 28/01, ενώ το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με την ανάδειξη των κορυφαίων μέσα από την τελική φάση της Κυριακής 29/01.

Στην κατηγορία ανδρών, τις δύο προνομιούχες θέσεις κατέλαβαν κατά σειρά ο Σταμάτης Ρορός της ΑΕΚ με 3.879 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 207,44 και ο Λευτέρης Μοντσενίγος, επίσης της ΑΕΚ, με 3.790 κορύνες και μ.ό. 206,11.

Στις γυναίκες, τα δύο εισιτήρια για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα κέρδισαν η Γεωργία Σαγώνα του Ο.Β.Θ. με 3.290 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 178,06 και η Σταυρούλα Στεφανοπούλου του Α.Σ.Μ. Φοίνικας με 3.243 κορύνες και μέσο όρο 175,17.

Τα καλύτερα παιχνίδια πέτυχαν ο Σταύρος Αποστολίδης του Ο.Β.Θ. στους άνδρες με 266 κορύνες και η Γεωργία Σαγώνα του ίδιου συλλόγου στις γυναίκες με 224, στην 1η φάση της διοργάνωσης.

Η συμμετοχή στο προσεχές Μεσογειακό Πρωτάθλημα του Σαν Μαρίνο θα αποτελέσει την πέμπτη για τη Γεωργία Σαγώνα στον θεσμό (ήταν παρούσα στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2011 στη Βαρκελώνη, του 2016 στην Μπολόνια, του 2019 στη Μάλτα και του 2021 στο Παρίσι), την τρίτη για τον Σταμάτη Ρορό (είχε αγωνιστεί το 2016 στην Μπολόνια και το 2018 στην Άγκυρα), τη δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη για τον Λευτέρη Μοντσενίγο, ο οποίος είχε συμμετάσχει στο περσινό MBC στο Χαϊδάρι, ενώ για την Σταυρούλα Στεφανοπούλου θα σημάνει το ντεμπούτο της στον θεσμό, αλλά και με την Εθνική Γυναικών συνολικά.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων επιλογής στο “Royal Bowling” του Περιστερίου, οι τέσσερις νικητές δήλωσαν:

Σταμάτης Ρορός: «Τα trials εξελίχθηκαν όπως ήθελα. Έπαιξα καλά, αντέδρασα όπως έπρεπε μέσα στον αγώνα και πέτυχα τον στόχο μου χωρίς να αγχωθώ. Το επίπεδο του ελληνικού μπόουλινγκ έχει ανέβει με την προσθήκη νέων αθλητών, όπως είδαμε και σ’ αυτή τη διοργάνωση. Στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα θα έχουμε μία ομάδα που μπορεί να έχει καλή παρουσία και να συνεχίσει την επιτυχημένη παράδοση της Ελλάδας στον θεσμό».

Λευτέρης Μοντσενίγος: «Είχα ως στόχο να επαναλάβω την περσινή πρόκρισή μου και χαίρομαι που τα κατάφερα Ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς μου όλο αυτό το διάστημα. Θα έχουμε πολύ καλή ομάδα στο Σαν Μαρίνο και μπορούμε να διεκδικήσουμε σημαντικές διακρίσεις».

Γεωργία Σαγώνα: «Δεν ήταν εύκολος αγώνας, οι συνθήκες του λαδώματος των διαδρόμων ήταν δύσκολες όπως φάνηκε και από τις επιδόσεις, αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα. Στους Μεσογειακούς η χώρα μας είθισται να πηγαίνει πολύ καλά, να κερδίζει μετάλλια και να πρωταγωνιστεί, πράγμα που ελπίζω ότι θα πετύχουμε και φέτος».

Σταυρούλα Στεφανοπούλου: «Πάντοτε ένας αθλητής έχει τη διάκριση στο πίσω μέρος του μυαλού του και περιμένει το καλύτερο, αλλά για μένα αυτή η επιτυχία είναι ένα όνειρο που ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει. Θα είναι η πρώτη συμμετοχή μου με την Εθνική γυναικών και αισθάνομαι ενθουσιασμένη γι’ αυτό που πέτυχα. Θα προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορώ ώστε να έχουμε, μαζί με τους συναθλητές μου, μία επιτυχημένη παρουσία στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να φορέσω το εθνόσημο και να παίξω δίπλα τους».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας συγχαίρει όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στα trials και εύχεται καλή επιτυχία στην τετράδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ 2023.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.