Στις 27 Νοεμβρίου «Nafplio Castle Run 2022»

Ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα με την αγωνιστική ανάβαση του πιο δοξασμένου κάστρου σε περιμένει να δοκιμάσεις και εσύ τα όριά σου για 7η Επετειακή χρονιά!

Σε σύνολο απόστασης 5 χλμ., ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένας αγώνας ειδικών απαιτήσεων για έμπειρους δρομείς. Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) αποτελείται από την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια του μύθου και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,150 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.
Όπως κάθε χρόνο, θα υπάρχει τάπητας χρονομέτρησης στην έξοδο του κάστρου ώστε να καταγράψετε την επίδοσή σας στην ανάβαση των 999 σκαλοπατιών!

Διαδρομή Αγώνα
Ο «Παλαμήδειος Άθλος» έχει αφετηρία και τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου.
Οι δρομείς ξεκινούν το μοναδικό αυτό ταξίδι με την άνοδο στο κάστρο από την 25ης Μαρτίου. Αφού ανέβουν τα 999 σκαλοπάτια και διατρέξουν το Κάστρο επιστρέφουν προς την πόλη από την επαρχιακή οδό φρουρίου Παλαμηδίου. Έπειτα, στρίβουν δεξιά στην Κύπρου και στην συνέχεια αριστερά στην Σιδηράς Μεραρχίας. Τέλος, κάνουν στροφή αριστερά στην Πολυζωίδη για να οδηγηθούν στον τερματισμό.

Σταθμοί Υποστήριξης Δρομέων
Κατά μήκος της διαδρομής του Παλαμήδειου Άθλου θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στην έξοδό τους από το κάστρο όπου θα διατίθεται στους δρομείς εμφιαλωμένο νερό και ενεργειακό ποτό. Επίσης κατά την διαδρομή ανάβασης θα υπάρχουν διασωστικές ομάδες σε πολλά σημεία.

Εμφιαλωμένο νερό καθώς και ενεργειακό ποτό διατίθεται στους συμμετέχοντες και στο σημείο τερματισμού. Στους σταθμούς υποστήριξης θα υπάρχουν άτομα της Διοργάνωσης στα οποία θα μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη.

ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΩΝ
Παλαμήδειος άθλος
Άνδρες: Γιωργ. Διαλεκτός 19.40 2021
Γυναίκες: Μαρία Μαλάϊ 23.16 2021

Castle : άνδρες : Γιωργ. Λουφέκης 7.09 2021
γυναίκες: Μαρ. Μαλάϊ 8.44 2021

10χλμ.
Άνδρες: Γιώργος Καλαπόδης 33.14 2019
Γυναίκες: Ντενίζ Δημάκη 38.21 2021

Οι δρομείς θα απολαύσουν έναν αγώνα που συνδυάζει τις υψηλότερες αθλητικές προδιαγραφές με μία μεγάλη με πολλές παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις γιορτή, στον ομορφότερο προορισμό της χώρας μας, το Ναύπλιο!

Η Διοργάνωση πραγματοποιείται με την πιστοποίηση των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.