Ο Ζησιμόπουλος νικητής στο 39ο Σπάρταθλον

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο νικητής του 39ου δρόμου υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον», καθώς κάλυψε τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής Αθήνα-Σπάρτη, σε 21 ώρες, 57 δευτερόλεπτα και 37 εκατοστά.

Εκτός από την σημασία της νίκης στον ιστορικό αγώνα, ο Ζησιμόπουλος απολαμβάνει πλέον και την ισοφάριση ενός από τα ρεκόρ του Γιάννη Κούρου, από το 1986.

Οπως είναι γνωστό, στο «Σπάρταθλον», οι δρομείς ακολουθούν την διαδρομή του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθειά της, απέναντι στον περσικό κίνδυνο.

Λίγο πριν φθάσει στον τερματισμό, ο Ζησιμόπουλος αποθεώθηκε από τους συγκεντρωμένοςυ πολίτες της Σπάρτης, οι οποίοι ξενύχτησαν περιμένοντας την άφιξη του. Στην συνεχεία, έσπευσε να αγκαλιάσει το άγαλμα του Λεωνίδα στις 04:57 τα ξημερώματα, και τυλίχτηκε με την γαλανόλευκη σημαία.

Πίσω από τον Ζησιμόπουλο, ακολούθησαν, ο Ράντεκ Μπρούνερ από την Τσεχία (23:17:30), ο οποίος έχει τερματίσει τον επίπονο αγώνα και στις πέντε συμμετοχές του, ο συμπατριώτης του, Μίλαν Σούμνι (23:52:57), ο Ισπανός, Ιβάν Λόπεθ Πενιάλμπα, ο Λετονός, Μάτις Βακβαγκάρις, ο Τσέχος, Γίρι Χορτσίσκα και η νικήτρια στις γυναίκες, Ντιάνα Τζάβιτσα από την Αυστρία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.