Επένδυση για το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό καμπ

Με πολύτιμες γνώσεις και με πολλές όμορφες εμπειρίες αποχαιρέτησαν τη Θεσσαλονίκη οι νεαροί αθλητές και οι προπονητές της ενόργανης γυμναστικής από 15 χώρες, οι οποίοι από τις 20 έως τις 30 Αυγούστου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό προπονητικό καμπ της European Gymnastics για αγόρια 13-16 ετών.

«Οικοδέσποινα» ήταν η Ε.Γ.Ο., που φιλοξένησε για πρώτη φορά τον καθιερωμένο ετήσιο εκπαιδευτικό θεσμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και θέτοντας τις βάσεις για την ανάληψη και την επιτυχημένη τέλεση και άλλων αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας.
 
Στο εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης αγοριών πήραν μέρος 31 νεαροί αθλητές γεννημένοι μεταξύ 2005 και 2008 (μάξιμουμ δύο από κάθε χώρα), καθώς και 27 προπονητές-συνοδοί, από το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Σλοβακία, την Τσεχία και την Ελλάδα.
 
Κατά τη δεκαήμερη παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη οι συμμετέχοντες επιμορφώθηκαν μέσα από προπονήσεις και σεμινάρια υψηλού επιπέδου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευτών της European Gymnastics, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, να επισκεφθούν τις κοντινές παραλίες και να λάβουν αναμνηστικά δώρα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από σχετικές πρωτοβουλίες της Ε.Γ.Ο., που οργάνωσε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των επισκεπτών.
 
Η απόλυτη ικανοποίησή τους στο τέλος του καμπ, επιβεβαίωσε τόσο τις προσδοκίες των στελεχών της Ε.Γ.Ο., όσο και τις μεγάλες δυνατότητες των εγκαταστάσεων του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, που με τις κατάλληλες βελτιωτικές παρεμβάσεις και επενδύσεις από πλευράς Πολιτείας μπορεί να εξελιχθεί ξανά σε ένα από τα κορυφαία προπονητικά κέντρα ενόργανης γυμναστικής στην Ευρώπη.
 
Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ενόργανης Γυμναστικής, Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος είχε τη γενική επίβλεψη του καμπ, δήλωσε:
«Ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και όλα τα πρωτόκολλα για προστασία από τη νόσο Covid-19, σε ένα περιβάλλον απόλυτα ασφαλές για τους αθλητές και για όλους τους συμμετέχοντες, κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία το προπονητικό πρόγραμμα, το οποίο σαφώς αποδείχθηκε ότι ενισχύει τις σχέσεις των αθλητών, βελτιώνει τις τεχνικές τους και τις επιδόσεις τους, εισάγει νέα τεχνικά στοιχεία, συμβάλλει στην ανταλλαγή αυτών και προάγει το άθλημα.
Η διεξαγωγή του καμπ ήταν τόσο άρτια και ολοκληρωμένη, ώστε να προσβλέπουμε πλέον στη διοργάνωσή του και την επόμενη χρονιά, με ακόμα περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές και με την ίδια αποτελεσματικότητα. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είναι απολύτως δυνατό να επαναληφθεί και το 2022 η επιτυχής διοργάνωση με ασφάλεια, αξιοπιστία και συνέπεια στις αξίες του αθλητισμού.
Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία απέστειλε αναμνηστικά δώρα και πραγματοποίησε την περιήγηση των συμμετεχόντων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τη διοίκηση των Ε.Α.Κ. Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Τριαντάφυλλο Πέτρογλου και τη Γενική Γραμματέα Δήμητρα Γιαννιού, τον Δήμο Καλαμαριάς που βοήθησε καθοριστικά σε ό,τι χρειάστηκε, καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στο να στεφθεί με επιτυχία το συγκεκριμένο καμπ. Ευχαριστώ θερμά, επίσης, τον υπεύθυνο τεχνικό του καμπ Βασίλη Τσολακίδη, για την συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα».
 
Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής και τεχνικός υπεύθυνος της Ε.Γ.Ο. για το εκπαιδευτικό καμπ Βασίλης Τσολακίδης, τόνισε:
«Αυτό το αθλητικό γεγονός ήταν ένα νέο ξεκίνημα για τη γυμναστική στη Θεσσαλονίκη. Δείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε υποδειγματικά ένα προπονητικό καμπ αντιμετωπίζοντάς το σαν μία μεγάλη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όλο τον κόσμο της Γυμναστικής που βρέθηκε δίπλα μας, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον για να μπορέσουμε να φέρουμε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Τα σχόλια που δεχθήκαμε από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν απόλυτα θετικά και αυτό μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να διοργανώσουμε και του χρόνου το ευρωπαϊκό καμπ στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, όλες οι ξένες αποστολές που βρέθηκαν εδώ έμειναν πλήρως ευχαριστημένες, πράγμα που αυτόματα ανοίγει έναν καινούργιο κύκλο συνεργασιών για το μέλλον. Οι προπονητές από διάφορες χώρες είδαν τις δυνατότητες του γυμναστηρίου μας και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον για να ξαναέρθουν εδώ για προετοιμασία, αυτή τη φορά με τις ομάδες τους».
 
Τις δικές τους εντυπώσεις μοιράστηκαν και οι δύο 15χρονοι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο καμπ. «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Γνωρίσαμε αθλητές από το εξωτερικό, πράγμα σπάνιο για εμάς, είδαμε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται και πώς είναι η νοοτροπία της προπόνησής τους. Υπάρχουν στοιχεία που μπορούμε να πάρουμε από αυτούς, ώστε να τους φτάσουμε. Οι προπονητές – εκπαιδευτές μας μιλούσαν καθημερινά και μας έδειξαν κάποιες προασκήσεις που μπορούν να μας φανούν πολύ χρήσιμες ώστε να χτίσουμε μία καλύτερη βάση σε όλα τα όργανα», υπογράμμισε ο γεννημένος το 2006 Άγγελος Μελικσετιάν, ενώ ο συνομήλικός του Σεραφείμ Εμινίδης ανέφερε:
«Αυτό το καμπ ήταν όντως κάτι το διαφορετικό, που δεν το ζούμε καθημερινά. Είδαμε πώς προετοιμάζονται οι άλλοι αθλητές και πού πρέπει να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος. Οι ξένοι προπονητές μας έδωσαν μία ξεχωριστή βοήθεια και μία διαφορετική συμβουλή πάνω στη προπόνησή μας. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.