Αντιπροσωπεία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο μήνυμα θάρρους και ελπίδας που μεταφέρουν οι αθλητές των Special Olympics αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίς την Κυριακή αντιπροσωπεία αθλητών και παραγόντων των Αγώνων, οι οποίοι διεξάγονται από την Κυριακή στην Αθήνα.

Στο μήνυμα θάρρους και ελπίδας που μεταφέρουν οι αθλητές των Special Olympics αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίς την Κυριακή αντιπροσωπεία αθλητών και παραγόντων των Αγώνων, οι οποίοι διεξάγονται από την Κυριακή στην Αθήνα.

Ο κ. Παπούλιας μίλησε για την χρονική στιγμή που πραγματοποιούνται οι Αγώνες, τονίζοντας ότι “είναι η κατάλληλη για να ενισχύσετε το ηθικό των Ελλήνων”, ενώ επανέλαβε τους στίχους του Καβάφη για τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες που θα αντιμετωπίσουμε στον δρόμο για την Ιθάκη και σημείωσε ότι οι αθλητές των Special Olympics δεν τους φοβούνται. “Δεν φοβάστε τίποτα από αυτά. Γιατί τα αντιμετωπίζετε με θάρρος και ελπίδα. Και λέτε: Θα τους κερδίσουμε! Θα τους υποτάξουμε και θα τους κάνουμε να το βάλουν στα πόδια. Αυτό εσείς το κάνετε με το παράδειγμά σας, με την αγωνιστικότητά σας. Μας δίνετε τη δύναμη, την ελπίδα να παλέψουμε και να ξεπεράσουμε τη δυσκολία”.

Ο Τίμοθι Σράιβερ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics, χαρακτήρισε τους αθλητές των Αγώνων “αγγελιαφόρους οι οποίοι απευθύνονται στον ελληνικό λαό αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα μήνυμα που δεν χρειάζεται λόγια”. Έκανε λόγο για την ανάγκη να δούμε με τα μάτια της ψυχής και πρόσθεσε: “Μέσα μας είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Όλοι ευλογημένοι. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, θα παίζουμε όλοι με χαρά και ο φόβος θα εξαφανιστεί”.

Η Ιωάννα Δεσποτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης των Αγώνων, αναφέρθηκε στις εντελώς διαφορετικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν όταν της ανατέθηκε η διοργάνωση και τόνισε ότι παρά την οικονομική κρίση η Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει, καθώς, όπως είπε, “είχαμε δώσει υπόσχεση στα παιδιά ότι θα αγωνιστούν στη χώρα που γεννήθηκαν τα ολυμπιακά ιδεώδη”. Ανέφερε ότι ήδη από την Τελετή Έναρξης η Ελλάδα έδειξε τι μπορεί να κάνει και υποσχέθηκε ότι στο τέλος των Αγώνων όλοι οι Έλληνες θα είναι υπερήφανοι.

Την αντιπροσωπεία των 20 αθλητών συνόδευε ακόμη ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθη και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.