Την απόσυρσή της από τα αγωνιστικά τραπέζια ανακοίνωσε η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και διεθνής αθλήτρια Διάνα Ζέρδιλα.

Την απόσυρσή της από τα αγωνιστικά τραπέζια ανακοίνωσε η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και διεθνής αθλήτρια Διάνα Ζέρδιλα. Βάζοντας τον τίτλο «το τέλος ενός μεγάλου αγώνα» είπε το «αντίο» με προσωπικό συγκινητικό κομμάτι στο σάιτ της Ακαδημίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που έχει με τον σύζυγό της κι επίσης πρώην διεθνή αθλητή Γιάννη Κορδούτη (www.tabletennisacademy.gr).

Ακόμα και τώρα, στο 45ο έτος της ηλικίας της, παραδέχεται ότι η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, μολονότι στη ζηλευτή καριέρα των 33 χρόνων «τα έκανα και τα έζησα όλα». Μέλος των εθνικών ομάδων για 15 χρόνια, πανηγύρισε σπουδαίες στιγμές όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ενώ είναι αξιοθαύμαστη και για το γεγονός ότι έκανε πρωταθλητισμό παράλληλα με το μεγάλωμα των τριών της παιδιών και μέχρι και την περασμένη σεζόν είχε τις δυνάμεις και τη θέληση να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Γεννημένη στις 11 Μαρτίου 1969 η Διάνα Ζέρδιλα άρχισε το πινγκ πονγκ σε ηλικία 11 ετών στον Άρη Βούλας. Εκεί ανέπτυξε το ταλέντο της κι εξελίχτηκε σε μία από τις διαχρονικά καλύτερες Ελληνίδες αθλήτριες με αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Παρέμεινε μία δεκαετία στο σωματείο της Βούλας και αγωνίστηκε ακόμα στον Α.Ο. Ταταύλα, στον Δ.Α.Ο. Ταύρου, στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών, στους Φοίνικες Πάτρας και τελευταία της ομάδα ήταν ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά. Από τις μικρές κατηγορίες έως τη μεγάλη των γυναικών υπήρξε μέλος των εθνικών ομάδων και από το 1983 έως το 1998 είχε συμμετοχές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων, σε Μεσογειακούς Αγώνες και Βαλκανικά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, αλλά και σε δύο Προολυμπιακά τουρνουά!

Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το πινγκ πονγκ και ασχολήθηκε από νωρίς και με την προπονητική, καθώς δούλεψε στον Άρη Βούλας στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90. Σήμερα είναι στον Α.Ο. Ελληνικού στο «Κορδούτης- Ζέρδιλα Table Tennis Academy» και όπως σημειώνει στο κείμενό της έφτασε μόνο στο αγωνιστικό της φινάλε «γιατί και να ήθελα, πως θα  μπορούσα να φύγω τελείως από τον χώρο, αφού είμαι τόσο περίπλοκα και με τόσους διαφορετικούς τρόπους και ιδιότητες συνδεδεμένη με το πινγκ-πονγκ.

Σε μία εντυπωσιακή πορεία με αμέτρητα μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο του απλού γυναικών το 1984 όταν ήταν ακόμα κορασίδα (κατέκτησε το χάλκινο ζώντας εκείνη την εποχή και μεγαθήρια του χώρου όπως τη Λ. Σκριβάνου, τη Μ. Λουκά, τη Φ. Γαλανού, την Κ. Σπανού), ενώ έφτασε στην τελευταία διάκρισή της το 2011 όταν πήρε την 3η θέση στο απλό γυναικών σε ηλικία 42 ετών!!!

Οι σημαντικότερες στιγμές στο πλούσιο αγωνιστικό της βιογραφικό ήταν οι εξής: 
– Το 1993 αναδείχτηκε 3η Μεσογειονίκης στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια τη Μαρία Μοίρου
– Την ίδια χρονιά, στο ίδιο αγώνισμα και με την ίδια παρτενέρ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Στον ίδιο θεσμό είχε επίσης 3η θέση στο διπλό γυναικών το 1991 (με τη Δέσποινα Δάνδουλα) κι επίσης 3η στο διπλό μικτό το 1993 (με τον Ντανιέλ Τσιόκα) 
– Το 1991 πανηγύρισε πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Α.Ο. Ταταύλα και το 2008 με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών.
– Το 1993 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με τον Α.Ο. Ταταύλα
– Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό νεανίδων το 1985. Νικήτρια στην ίδια διοργάνωση στο διπλό νεανίδων και το διπλό μικτό
– Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ομαδικό νεανίδων το 1986 με τον Γ.Σ. Άρης Βούλας
– Τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό γυναικών
– Δευτεραθλήτρια Ελλάδας στο απλό γυναικών το 1993 και το 1994, επίσης 2η στο απλό νεανίδων το 1986 και στο απλό κορασίδων το 1983.
– Ήταν 3η στο ατομικό πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας το 1986 και 1η στην αντίστοιχη διοργάνωση της Β΄κατηγορίας το 1984.