Η γενιά του 2004 από τη φανέλα στη γραβάτα

Ο Πετρ Τσεχ γίνεται άλλο ένα μέλος της «τάξης του 2004» στην Εθνική Τσεχίας που περνά από τους αγωνιστικούς χώρους σε διοικητικό πόστο συλλόγου.

Ο Πετρ Τσεχ γίνεται άλλο ένα μέλος της  «τάξης του 2004» στην Εθνική Τσεχίας που περνά από τους αγωνιστικούς χώρους σε διοικητικό πόστο συλλόγου.

Ο μεγάλος Τσέχος τερματοφύλακας, κρέμασε τα γάντια του μετά τη θητεία του στην Άρσεναλ και επέστρεψε στην Τσέλσι, όπου θα εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου.

Ο Τσεχ, είναι το έκτο από τα μέλη της Εθνικής Τσεχίας που είχε ηττηθεί από την Ελλάδα στα ημιτελικά του Euro 2004 το οποίο έχοντας κλείσει την καριέρα του στους αγωνιστικούς χώρους, ανοίγει νέο κεφάλαιο στη ζωή του με επιτελικό ρόλο σε κάποιον σύλλογο. Οι πέντε που προηγήθηκαν ήταν οι παρακάτω:

ΠΑΒΕΛ ΝΕΝΤΒΕΝΤ

Ο πιο «λαμπερός» από τους Τσέχους της συγκεκριμένης γενιάς, κρέμασε τα παπούτσια του πριν από δέκα χρόνια στη Γιουβέντους, στην οποία παραμένει με άλλο ρόλο. Από το 2010, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των «μπιανκονέρι» και από το 2015 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου στην πρωταθλήτρια Ιταλίας.

ΤΟΜΑΣ ΡΟΣΙΤΣΚΙ

Ο «μικρός Μότσαρτ» έκλεισε τον κύκλο της ποδοσφαιρικής του καριέρας το 2017 στην Σπάρτα Πράγας, ομάδα στην οποία είχε ξεκινήσει την καριέρα του. Ο 38χρονος παρέμεινε στην ομάδα της πρωτεύουσας και τον Ιανουάριο του 2018 χρίστηκε βοηθός του τότε αθλητικού διευθυντή Ζντένεκ Σκάζνι. Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ επέστρεψε στον πάγκο της Σπάρτα, ο Ροσίτσκι πήρε προαγωγή στο πόστο του αθλητικού διευθυντή.

ΖΝΤΕΝΕΚ ΓΚΡΙΓΚΕΡΑ

Άλλος ένας από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Τσεχίας έως τα ημιτελικά στην Πορτογαλία, ο πρώην διεθνής αμυντικός μεταξύ άλλων της Σπάρτα και του Άγιαξ, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2012 με τελευταία ομάδα τη Φούλαμ. Ο 39χρονος σήμερα Γκρίγκερα, κατέχει από το 2015 το πόστο του γενικού διεθυντή στην Ζλιν, ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Τσεχία.

ΜΑΡΕΚ ΓΙΑΝΚΟΥΛΟΦΣΚΙ

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός, μετά από μεγάλη καριέρα σε Νάπολι, Ουντινέζε και Μίλαν, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2012 αγωνιζόμενος στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του Μπάνικ Οστράβα. Το 2016 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας και το 2018 χρίστηκε αθλητικός διευθυντής της Μπάνικ.

ΣΤΕΠΑΝ ΒΑΧΟΥΣΕΚ

Από τα λιγότερο γνωστά μέλη εκείνης της Εθνικής Τσεχίας (δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα), ο μέσος Βάχουσεκ μετά από μία καριέρα γυρολόγου σε Τσεχία, Αυστρία, Γαλλία (Μαρσέιγ) και Γερμανία, αποσύρθηκε το 2017 από την ενεργό δράση και σήμερα είναι αθλητικός διευθυντής στην Τέπλιτσε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.