Γκάλης: «Χαίρομαι που τα παιδιά παίζουν μπάσκετ στο δρόμο»

Το Galis Basketball 3on3, το οποίο διεξάγεται στη Ρόδο, ξεκίνησε με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, η οποία επιφύλασσε πολλές και ενδιαφέρουσες ατάκες από τον «γκάνγκστερ», αλλά και από τον Μιχάλη Κακιούζη.

Το Galis Basketball 3on3, το οποίο διεξάγεται στη Ρόδο, ξεκίνησε με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, η οποία επιφύλασσε πολλές και ενδιαφέρουσες ατάκες από τον «γκάνγκστερ», αλλά και από τον Μιχάλη Κακιούζη. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γκάλης:
«Καταρχήν σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους χορηγούς και σε όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση αυτού του event. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στη Ρόδο, που είναι η πατρίδα του πατέρα μου. Θεωρώ ότι η επιτυχία του τουρνουά στη Ρόδο και στην Κω θα είναι δεδομένη και πως θα συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι να βλέπω τα παιδιά να παίζουν στους δρόμους και όχι μόνο στα κλειστά. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησα και εγώ να παίζω μπάσκετ, στο δρόμο.

Για τον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο:
«Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά που αγαπάνε το άθλημα, να έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται σε τέτοιες διοργανώσεις. Έχω στηρίξει αυτά τα παιδιά. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ και θαυμάζω τη δύναμή τους. Οι αθλητές αυτοί δείχνουν τεράστια θέληση και μαχητικότητα και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εγώ τους το έχω πει προσωπικά. Εγώ σας θαυμάζω. Εσείς είστε οι ήρωες. Πιο πολύ από εμάς. Εσείς είστε οι ήρωες».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κακιούζης δήλωσε:
«Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε να παραβρεθώ στο event. Εγώ είμαι… παιδί του Νίκου Γκάλη και ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ χάρη σε εκέινον και τα άλλα παιδιά του ‘87. Οι μοναδικές εικόνες που είχα από το μπάσκετ, ήταν εκείνοι. Μετά από κάθε παιχνίδι του, ξεπατικώναμε τις κινήσεις που έκανε μέσα στο γήπεδο. Το όνειρο μας ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε έστω και στο ελάχιστο αυτό που έκανε ο Νικ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στην Ελλάδα. Είναι παράδειγμα για μας και είναι τεράστια τιμή για μένα να μιλάω μαζί του, να τον ακουμπάω, όπως κάνουν τα παιδάκια. Γιατί, δίπλα του νιώθω κι εγώ σαν παιδάκι.

 Το 1993 ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τον Νίκο Γκάλη ζωντανά στη ζωή μου. Κάναμε προπόνηση με την Εθνική Παίδων στη Γλυφάδα και ο Νικ τότε αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Είχαν παίξει αγώνα την προηγούμενη ημέρα και έκαναν αποθεραπεία, πριν ξεκινήσουμε εμείς την προπόνησή μας. Όλοι οι αθλητές έκαναν διατάσεις, ή όποια άλλη άσκηση ήθελε ο καθένας για να χαλαρώσει το κορμί του από τον αγώνα. Ο Νικ λοιπόν έτρεχε γύρω γύρω, σε ρυθμό γρήγορου τζόκινγκ, το οποίο αν ακολουθούσα εγώ θα…πέθαινα! Όταν σταμάτησε, έβγαλε τη φανέλα και βλέπω ότι φοράει ένα γιλέκο 20 κιλών. Αυτή ήταν η προπόνηση που έκανε μετά από τον αγώνα, για αποθεραπεία. Όταν βλέπεις να κάνει αυτά τα πράγματα ο Νικ, δε μπορείς παρά να μην κάνεις εσύ τα ίδια και περισσότερα για να τα καταφέρεις».

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου σε θέματα αθλητισμού Νίκος Νικολής μίλησε για το τουρνουά και για το πόσο σημαντικό είναι για το νησί της Ρόδου:
«Καλωσορίζω στη Ρόδο τον συμπατριώτη μας Νίκο Γκάλη, τον Μιχάλη Κακιούζη και όλους τους αθλητές που θα βρίσκονται μαζί μας. Η αγάπη του Νίκου Γκάλη για τη Ρόδο είναι δεδομένη. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θέτει πάντα υψηλούς στόχους και τώρα διοργανώνουμε ένα μεγάλο event, χρηματοδοτώντας ένα μεγάλο ποσό. Ευχαριστούμε ξανά το Νίκο Γκάλη, που μας δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η Ρόδος σε όλο τον κόσμο».

Ο γενικός διευθυντής του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ, Στέφανος Τσίμπης δήλωσε:
«Χαιρετώ με τη σειρά μου την εκδήλωση και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο για την πρωτοβουλία. Ο Νίκος Γκάλης είναι ο μεγάλος αστέρας και ο Μιχάλης Κακιούζης έχει κάνει και αυτός μία τεράστια πορεία. Είναι σοκ και δέος που τους βλέπω από κοντά, γιατί οι δύο τους μας έβγαλαν στους δρόμους και μας έκαναν χαρούμενους, με μπροστάρη τον Νικ.

Τα Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ στηρίζουν με κάθε τρόπο τις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Στο ΣΕΓΑΣ έχουμε δώσει πάνω από 100 υποτροφίες στους νέους αθλητές της Εθνικής ομάδας. Για εμάς είναι τεράστια χαρά που βρισκόμαστε εδώ και στηρίζουμε αυτό το event. Είχα τη χαρά χθες να δω Δωδεκανήσιους να παίζουν, μικρούς και μεγάλους, μέχρι τις 22.30 το βραδυ. Εμείς είμαστε δίπλα τους. Η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός πρέπει να συνδέονται. Εμείς γιορτάζουμε που είμαστε στη Ρόδο και περιμένουμε όλους τους Δωδεκανήσιους και όχι μόνο τους Ροδίτες στην οδό Βύρωνος 1 για να σπουδάσουν σε ένα ΙΕΚ με 107 ειδικότητες και σύγχρονες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις. Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές της Ρόδου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι είναι καλύτερες και από της Αθήνας. Και πιστέψτε με, ξέρω πολύ καλά τον οργανισμό του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, διότι ξεκίνησα πριν 21 χρόνια ως καθηγητής. Είμαι σίγουρος ότι το event θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και για μένα η σειρά έχει ως εξής: Ο 3ος, ο 2ος, ο 1ος και ο… Νίκος Γκάλης».

GalisBasketball 3on3
Διοργανωτές του GalisBasketball 3on3 είναι η GalisBasketball 3on3 Events και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ρόδου και ο Δήμος Κω.
Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι ο ΟΠΑΠ. Επίσημοι χορηγοί είναι το Rodos Palace και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το Eurohoops.net και η Blue Star Ferries.
Συνεργάτες του GalisBasketball 3on3 είναι το Elysium Resort & Spa και η CAP.
Τη χορηγική/εμπορική επικοινωνία έχει αναλάβει η Eurohoops Events, πάροχος αθλητικού εξοπλισμού είναι η Sporting Event Management & Equipment Hire. Χορηγός μετάδοσης είναι η ΕΡΤ.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΚ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.