Δολοφονία Κασόγκι: Ο ΟΗΕ έδειξε τη Σαουδική Αραβία. Και τώρα;

Η έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ήταν «κόλαφος». Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος έπεσε θύμα μίας «προσχεδιασμένης εκτέλεσης» είναι το...

Η έκθεση του ΟΗΕ για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ήταν «κόλαφος». Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος έπεσε θύμα μίας «προσχεδιασμένης εκτέλεσης» είναι το τελικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο ΟΗΕ, αφήνοντας ανοιχτή την έρευνα σε βάρος όχι μόνο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Σουηδικής Αραβίας, αλλά και του πιο ισχυρού άντρα της χώρας, του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ανεξάρτητη ερευνήτρια του ΟΗΕ, Άγκνες Κάλαμαρντ, είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με τα ηχητικά ντοκουμέντα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, όταν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος μπήκε στις 2 Οκτωβρίου του 2018 στο προξενείο του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη, του έκαναν μία ένεση με κατασταλτικό και λίγο μετά έβαλαν μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι του, πνίγοντάς τον. Στη συνέχεια τον διαμέλισαν και μετέφεραν το πτώμα του εκτός της πρεσβείας, χωρίς κανείς να ξέρει μέχρι σήμερα τι απέγινε τελικά.

Η Άγκνες Κάλαμαρντ κάλεσε τα όργανα των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα το γραφείο του γενικού γραμματέα του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες να ξεκινήσουν διεθνή ποινική έρευνα και ζήτησε κυρώσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.  Ζήτησε επίσης την διακοπή της δίκης των 11 «υπόπτων» για την δολοφονία του Κασόγκι, που διεξάγεται στην Σαουδική Αραβία με τους κατηγορούμενους που επελέγησαν από το καθεστώς του Ριάντ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο σοβαρής δικαστικής πλάνης.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΗΕ, η Σαουδική Αραβία απέρριψε τα συμπεράσματα της Κάλαμαρντ ως «αβάσιμα». Ωστόσο, η Τουρκία υποστήριξε ένθερμα την έκκληση να λογοδοτήσουν αυτοί που «έδειξε» ο ΟΗΕ.

Τι θα κάνει ο Γκουτέρες;

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.