Το καινούργιο παιχνίδι της Valve πέρασε τον μέγιστο αριθμό παιχτών του Artifact σε λιγότερο από δυο ώρες

Κακά μαντάτα για το Artifact.Το Dota Underlords, το νέο παιχνίδι της Valve, μπήκε σε open beta στο...

Κακά μαντάτα για το Artifact.

Το Dota Underlords, το νέο παιχνίδι της Valve, μπήκε σε open beta στο PC και τα κινητά εχθές και σε λιγότερο από δύο ώρες πέρασε τον μέγιστο ταυτόχρονο αριθμό παιχτών του τελευταίου παιχνιδιού της Valve στο Steam, το Artifact.

Από τις 2 μ.μ. PT, το Dota Underlords είχε φτάσει σε συνολικό αριθμό τους 62,946 χρήστες, ενώ το το Artifact σταμάτησε στους 60.740. Ένα βασικό στοιχείο εδώ, φυσικά, είναι ότι το Dota Underlords είναι εντελώς free to play, ενώ το Artifact κοστίζει 20 δολάρια. Ήταν επίσης σε μια closed beta ανοιχτή μόνο για επιλεγμένους χρήστες και εκείνους που διέθεσαν το Battle Pass του Dota 2 από την περασμένη εβδομάδα, αλλά πλέον είναι ανοιχτό για όλους.

Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς τον αχαλίνωτο ενθουσιασμό γύρω από το νεο είδος “auto-chess” που πρόσφατα ξέσπασε από ένα mod στο Dota 2 με το ίδιο όνομα.

Από τότε που δημιουργήθηκε αυτό το mod, ένα ξεχωριστό παιχνίδι από την αρχική ομάδα που δημιούργησε mod κυκλοφόρησε σε mobile συσκευές απλά με τίτλο Auto Chess (και έρχεται σύντομα στο PC, στο Epic Games Store), το Dota Underlords ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε από την Valve και η Riot Games έφτιαξε ένα ανάλογο παιχνίδι με βάση το League of Legends που ονομάζεται Team Fight Tactics – και τα τρία κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες.

Τα παιχνίδια auto-chess είναι ουσιαστικά deck-building tactics games όπου οι παίκτες αγοράζουν και αναβαθμίζουν μονάδες, τις τοποθετούν σε ένα grid και στη συνέχεια αυτές πολεμούν αυτόματα σε γύρους με άλλους παίκτες μέχρι να παραμείνει μόνο ένας. Όλοι οι χαρακτήρες είναι διαθέσιμοι για όλους τους παίκτες, με microtransactions που παίρνουν τη μορφή Battle Pass και cosmetics.

Παρόλο που το Artifact δέχτηκε θετικά σχόλια κατά την κυκλοφορία του, η βάση των παικτών του μειώθηκε γρήγορα. Η Valve τελικά παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι είχε “βαθιά ριζωμένα προβλήματα” και δεσμεύτηκε να τα λύσει και να κάνει το Artifact καλύτερο.

Εν τω μεταξύ, μια διαφορετική ομάδα άρχισε να δουλεύει με το Dota Underlords, και αυτό ήταν καθαρά προς όφελός τους. Ενώ ο αριθμός των παικτών φαίνεται να έχει φτάσει στα όρια του για την πρώτη μέρα, είναι πιθανό ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται το Σαββατοκύριακο ακόμη και με όλο τον ανταγωνισμό που έχει.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει θα παίζει WoW ή Eve Online.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.