Γιατί αξίζει ο Νεϊμάρ 268 εκατομμύρια ευρώ;

Ρεάλ και Μπάρτσα φημολογείται πως θέλουν να δώσουν 268 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Νεϊμάρ ώστε να γίνει για δεύτερη φορά η πιο ακριβή μεταγραφή στον κόσμο. Τρεις εταιρείες αναλύουν γιατί ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ κοστολογείται τόσο ακριβά.

Αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Νειμάρ σε μια εκ των Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης, αναμφίβολα θ` αποτελέσει αφενός την «βόμβα» του καλοκαιριού αφετέρου θα γίνει η πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με το κόστος της ν` αγγίζει τα 268 εκατομμύρια ευρώ.

Η ερώτηση που θέτουν άπαντες, είναι αν ο συγκεκριμένος παίκτης αξίζει αυτά τα χρήματα. 
Οι φήμες που ακούγονται, είναι πως οι δυο ισπανικοί σύλλογοι, θέλουν πολύ ν` αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, ο οποίος όμως…κοστίζει ακριβά. 

Ο ποδοσφαιριστής φαίνεται να έχει αναφέρει πως δεν τον απασχολεί να παίζει πλέον για την Παρί, χαρακτηρίζοντας λάθος την μετακίνησή του στην Γαλλία και όλα αυτά δύο χρόνια μετά τα 222 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η γαλλική ομάδα για να τον αποκτήσει. 
Το ποσό που ακούγεται πως σκοπεύουν να δώσουν Ρεάλ και Μπάρτσα, φτάνει τα 268 εκατομμύρια ευρώ, όμως με βάση τους τραυματισμούς του αλλά και την συμπεριφορά του εκτός αγωνιστικών χώρων, πολλοί αναρωτιούνται αν πράγματι αξίζει τόσα χρήματα.  
Μια Ολλανδική εταιρεία, η Remiqz, η οποία αναλύει το κόστος των μεταγραφών, αναφέρει πως τα ποσά που ακούγονται είναι ρεαλιστικά.

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΝΕΪΜΑΡ


Σύμφωνα με την Remiqz όταν ο Νεϊμάρ μετακόμισε στην Παρί το 2017, η συνολική του αξία ήταν στα 285 εκατομμύρια λίρες(319 εκατομμύρια ευρώ)
Αυτός ο αριθμός προκύπτει από τον συνδυασμό την αγωνιστική του αξίας, 123εκατομμύρια λίρες αλλά και της έξω-αγωνιστικής 162 εκατομμύρια λίρες. 
Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Σλίκ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρεία Remiqz, η αγωνιστική αξία του Νεϊμάρ από τότε που πήγε στην Παρί, έπεσε, εξαιτίας των τραυματισμών του αλλά και της ηλικίας του. (70 εκ. λίρες). Η έντονη δραστηριότητα που έχει στα social media, με 121 εκατομμύρια followers στο instagram, 43.6 εκατομμύρια στο Twitter και 60 εκατομμύρια στο facebook, κρατούν την έξω-αγωνιστική του αξία ψηλά. (163 εκ λίρες). 
Αυτό σημαίνει πως μπορεί ν` αποφέρει στην ομάδα που θα βρεθεί αρκετά χρήματα εξαιτίας των χορηγών αλλά και των διαφημίσεων. 
Σύμφωνα με την λίστα χρημάτων της Deloitte που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο, η Παρί ανέβηκε στην έκτη θέση. 

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ 

Μαζί με το ταλέντο του, την ικανότητά του να σκοράρει, ένας σημαντικός παράγοντας για τον Βραζιλιάνο, είναι η εμπορική του αξία και η διαφημιστική του δύναμη, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα social media. 
Η Remiqz που συνεργάζεται με ομάδες όπως ο Άγιαξ, συμβουλεύει τους συλλόγου και τους μάνατζερ στην Ευρώπη, για σημαντικά θέματα όπως οι μεταγραφές. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει υπολογίσει την εμπορική αξία του ποδοσφαιριστή τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ο υπολογισμός αυτός προκύπτει από την δράση του στα Social media, την ηλικία του, την εθνικότητά του αλλά και ποιος σύλλογος θέλει να τον αποκτήσει. 
Η αγωνιστική του αξία υπολογίζεται από την απόδοσή του, τα στατιστικά του αλλά και την επιτυχία του συλλόγου. 

ΤΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΝΕΙΜΑΡ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Οι μεταγραφές του Νειμάρ και του Μμπαπέ, βοήθησαν στην αύξηση των εσόδων της Παρί, κατά 14%, κοντά στα 278 εκατομμύρια λίρες το 2017-2018. 
«Όλοι μιλούν για την Παρί», αναφέρει ο Σλικ. «Έχουν πολλούς νέους ακόλουθους και από τη Νότια Αμερική. Στην Ρεάλ εχουν και άλλους παίκτες από τη Νότιο Αμερική αλλά με τους ακόλουθους του Νεϊμάρ, η βάση των φιλάθλων θα μεγάλωνε ακόμη περισσότερο όπως και το εισόδημα από τις χορηγίες. Επίσης αν έχεις τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή στον κόσμο, αυξάνει την αξία του εμπορικού σήματος».
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξηγεί πως η εμπορική αξία του ποδοσφαιριστή παίζει σημαντικό ρόλο στο κόστος της μεταγραφής του. 
Η εταιρεία υπολογίζει και αναλύει την δραστηριότητα του στα social media και πόσο συχνά κάνει κάποια ανάρτηση. Επιπροσθέτως πόσοι followers αντιδρούν στο post.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Κυρίαρχος στον χώρο των Social, είναι ο Κριστιάνο Ρονάλτο με το Νεϊμάρ ν` ακολουθεί. Ο Ρονάλντο έχει 157 followers στο instagram, 76,9 στο twitter και 122,4 εκατομμύρια likes στο facebook. O πορτογάλος, αποκτήθηκε από την Γιουβέντους έναντι 99 εκατομμυρίων λιρών(110 εκατομμύρια ευρώ) και σύμφωνα με την Remiqz η αξία του, μόνο εκτός γηπέδων ανέρχεται στα 211 εκ. λίρες. Μαζί με την αγωνιστική του αξία, η συνολική είναι στα 279 εκ λίρες!

ΝΕΪΜΑΡ Ο…ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ!


Σύμφωνα με την KPMG ο Νεϊμάρ είναι ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής στον  κόσμο με αξία 197 εκατομμύρια λίρες(220 εκ. ευρώ). 
Η KPMG που ξεκίνησε ν` ασχολείται με το κόστος αλλά και τον υπολογισμό των μεταγραφών τον Σεπτέμβριο, ανανεώνει την αξία κάθε ποδοσφαιριστή στο τέλος των καλοκαιρινών μεταγραφών και λίγο πριν ανοίξει το «παράθυρο» για τις χειμερινές μεταγραφές. 
Ο υπεύθυνος των σπορ στην KPMG Αντρέα Σαρτόρι, τόνισε: «Η αξία του Νεϊμάρ, υπολογίζεται από το πόσο σταθερός είναι στο γήπεδο, την ηλικία του αλλά και πόσα χρόνια συμβόλαιο έχει. Υπολογίζουμε και τους ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς ανεβάζουν την εμπορική αξία του παίκτη».
Η Ελβετική CIES Football Observatory θεωρεί πως η αξία του βραζιλιάνου, έχει πέσει αρκετά από τότε που πήρε μεταγραφή για την Παρί. Υπολογίζει μάλιστα πως η αξία του ήταν στα 186 εκατομμύρια λίρες και πλέον βρίσκεται στα 139. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.