Νέβιλ: «Οι προπονητές να συνηθίσουν τα social media»

Ο Γκάρι Νέβιλ δηλώνει ότι οι ...παλιομοδίτες προπονητές πρέπει να συντονιστούν με τους ρυθμούς της εποχής που θέλει τους ποδοσφαιριστές να εκφράζονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γκάρι Νέβιλ δηλώνει ότι οι …παλιομοδίτες προπονητές πρέπει να συντονιστούν με τους ρυθμούς της εποχής που θέλει τους ποδοσφαιριστές να εκφράζονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν σχολιαστής στο Sky Sports, συμβούλευσε τους σημερινούς ποδοσφαιριστές να προσέχουν πριν δημοσιεύσουν στα social media οτιδήποτε μπορεί να υπονομεύσει την καριέρα τους.

Ο Νέβιλ, μίλησε σε συνέδριο για προπονητές και αθλητικούς επιστήμονες στο Μάντσεστερ και με αφορμή video που δημοσίευσε ο Τζέσι Λίνγκαρν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις…αταξίες του κατά τις διακοπές του στο Μαϊάμι, είπε συγκεκριμένα:

«Είναι ένα δίλημμα για τους παραδοσιακούς προπονητές. Η ιδέα ότι ένας τύπος ντύνεται καλά, πηγαίνει για χορό και το δημοσιεύει στα social media την ώρα που δεν κερδίζει ποδοσφαιρικούς αγώνες δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Όμως από την άλλη πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι είναι ένα νέο παιδί που τα δίνει όλα και τα social media είναι η σύγχρονη εποχή των ΜΜΕ, οπότε εμείς οι παλιοί πρέπει να το ξεπεράσουμε. Οι παίκτες επικοινωνούν με τους οπαδούς μέσω των λογαριασμών τους και αυτό δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, αλλά να δημιουργήσουμε κάποιες δομές και όρια μέσα στα οποία πρέπει να λειτουργούν. Αν είσαι προπονητής, συντονίσου με την εποχή και δέξου το. Δεν πρόκειται να αλλάξει, είμαστε στο 2019 και όχι στο 2001 ή το 1996».

Όσον αφορά τους ίδιους τους παίκτες με αφορμή την περίπτωση Λίνγκαρντ, ο Νέβιλ τόνισε:

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι κάποιος τον πήρε τηλέφωνο από την ομάδα για να του εξηγήσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να τον βοηθήσει. Όποτε τον έχω δει δουλεύει σκληρά μέσα στο παιχνίδι, οπότε γιατί να κάνει κάτι που μπορεί να του φέρει κριτική; Όλοι κάνουμε λάθη κι εγώ έχω κάνει έναν σωρό. Όμως πρέπει να επικρατεί η λογική και οι σωστές επιλογές. Ο κάθε παίκτης πρέπει να αναρωτηθεί πριν κάτι οτιδήποτε. Θα με βοηθήσει στην καριέρα μου; Θα με κάνει καλύτερο παίκτη; Οι άλλοι θα νιώσουν καλύτερα για μένα; Θα κερδίσω λεπτά από αυτό; Θα με συμπαθήσει περισσότερο ο προπονητής; Αν οι απαντήσεις είναι αρνητικές, τότε καλύτερα να μην το κάνεις».

Ο Νέβιλ πάντως τόνισε ότι τα social media είναι μικρότερο κακό για τους σημερινούς παίκτες, σε σχέση με συμπεριφορές ποδοσφαιριστών της εποχής του στην Αγγλία που ήταν…γερά ποτήρια:

«Οι σημερινοί παίκτες τρέχουν πιο γρήγορα, τρέφονται καλύτερα, πίνουν λιγότερο αλκοόλ. Διανύουν 13-14 χιλιόμετερα ανά παιχνίδι, κάποιοι τρέχουν 1500 0μέτρα σε μεγάλη ένταση. Είκοσι χρόνια πριν ο Γκάρι Νέβιλ και οι συμπαίκτες του δεν τα έκαναν αυτά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.