Η μέρα που κάηκε η μουσική

Ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.  Πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής 1ης Ιουνίου του 2008, η πυρκαγιά άρχισε να σαρώνει τα κινηματογραφικά σετ της Universal Studios, καίγοντας κατασκευές ολόκληρες και σκηνικά όπου γυρίζονταν ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα.  Το βράδυ οι εργαζόμενοι...

Ήταν η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας. 

Πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής 1ης Ιουνίου του 2008, η πυρκαγιά άρχισε να σαρώνει τα κινηματογραφικά σετ της Universal Studios, καίγοντας κατασκευές ολόκληρες και σκηνικά όπου γυρίζονταν ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. 

Το βράδυ οι εργαζόμενοι συντήρησης είχαν επισκευάσει την οροφή ενός κτιρίου στο σετ και είχαν χρησιμοποιήσει φούρνους για να θερμάνουν τα υλικά για την ασφαλτόστρωση. Περίμεναν, όπως λέει το πρωτόκολλο για μία ώρα στο σετ μετά το πέρας των εργασιών για να διαπιστώσουν ότι φούρνοι και υλικά είχαν κρυώσει και κατόπιν αποχώρησαν. Τελικά η στέγη ήταν ακόμη ζεστή και 40 λεπτά αργότερα ένα σημείο εξερράγη. 

Η φωτιά κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα, έφτασε στο διάσημο σκηνικό του δρόμου της Νέας Υόρκης, κατέστρεψε το σκηνικό της «Επιστροφής στο Μέλλον» και τη σπηλιά του Κινγκ Κονγκ. Η πυροσβεστική ανταποκρίθηκε στέλνοντας εκατοντάδες άντρες αλλά η ένταση της φωτιάς και η χαμηλή πίεση του νερού εξαιτίας της καταστροφής των συστημάτων δυσκόλευαν την κατάσταση. Οι φλόγες έφτασαν τελικά σε μια αποθήκη 22.320 τετραγωνικών. Ήταν μια απλή εξωτερικά μεταλλική αποθήκη αλλά ήταν και ένα από τα σημαντικότερα κτίρια στην περιοχή των 400 στρεμμάτων που καταλαμβάνει η Universal. 

Το επίσημο όνομά της αποθήκης ήταν «κτίριο 6197», ενώ οι εργάτες το έλεγαν «το θυσαυροφυλάκιο των βίντεο». Ο όρος ήταν μάλλον λάθος. Κι αυτό γιατί τα δυο τρίτα του κτιρίου πράγματι χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση βιντεοκασετών και ρολών φιλμ δημιουργώντας μια «βιβλιοθήκη» που ανήκει στην μητρική της Universal Studios, NBCUniversal. Ωστόσο, στο κτίριο υπήρχε ένας ξεχωριστός και περιφραγμένος χώρος, 2.400 τετραγωνικών γεμάτος με ράφια αποθήκευσης. Αυτός ο χώρος ήταν μια βιβλιοθήκη ηχογραφήσεων. Μια βιβλιοθήκη σπουδαίου και ιστορικού πολιτιστικού υλικού που ανήκε στη Universal Music Group (UMG), τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο. 

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.