Ποιός Μέσι;;; Ο Ρικέλμε!

Η 24η Ιουνίου δεν είναι μόνο η μέρα που γεννήθηκε ο Μέσι... εννέα χρόνια πριν τον Λιονέλ γεννήθηκε ο Ρομάν! Το τελευταίο καθαρό δεκάρι ίσως για τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου ο Χουάν Ρομαν Ρικέλμε!

Η 24η Ιουνίου δεν είναι μόνο η μέρα που γεννήθηκε ο Μέσι… εννέα χρόνια πριν τον Λιονέλ γεννήθηκε ο Ρομάν! Το τελευταίο καθαρό δεκάρι ίσως για τους ρομαντικούς του ποδοσφαίρου ο Χουάν Ρομαν Ρικέλμε!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει δέκα ενδιαφέροντα στοιχεία από την ζωή και την καριέρα του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.

1.Ο Ρικέλμε σκόραρε 17 φορές με την φανέλα της Αργεντινής… σε αυτά τα δεκαεπτά ματς η Αργεντινή πέτυχε δεκαέξι νίκες και μια ισοπαλία!

2.Είναι ο μεγαλύτερος από έντεκα αδέρφια… Μόνο ένα από αυτά ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ο Κρίστιαν Ρικέλμε αλλά χωρίς να κάνει σπουδαία καριέρα.

3.Αδερφικός του φίλος και ο παίκτης με τον οποίο πήγαν μαζί στην Μπόκα Τζούνιορς από την Αρχεντίνος Ζούνιορς… ο Εμάνουελ Ρουίς ο οποίος για μια διετία (00/02) υπήρξε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ!

4.Έχει κερδίσει τέσσερις φορές το βραβείο του καλύτερου Αργεντινού παίκτη… όσες και ο Μαραντόνα αλλά τις μισές από τον Λιονέλ Μέσι!

 

5.Έχει δηλώσει πως δεν χαμογελούσε όταν έπαιζε ποδόσφαιρο γιατί δεν το έκανε ούτε ο Ζιντάν!

6.Είναι ο παίκτης που έχει στα χέρια του την τελευταία φανέλα που φόρεσε ο Ζινεντίν Ζιντάν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με την Ρεάλ Μαδρίτης!

 

7.Έχει κάνει την εντυπωσιακότερη ποδιά στην ιστορία της Αργεντινής… στον Μάριο Γέπες σε μια φάση την οποία ο γλύπτης Λεονάρντο Ρόσι μετέτρεψε σε έκθεμα στο προσωπικό του μουσείο!


8.Στην Αργεντινή οι αντίπαλοί του τον αποκαλούσαν pecho frio… κυριολεκτικά κρύο-στήθος αλλά μεταφορικά μια φράση που χρησιμοποιείται για ποδοσφαιριστές που εξαφανίζονται μέσα στο γήπεδο ή φαίνεται πως δεν προσπαθούν.

9.Είναι το είδωλο του νέου αστεριού της Ρεάλ Μαδρίτης, Εντέν Αζάρ. Μάλιστα του έστειλε και φανέλα υπογεγραμμένη τον Απρίλιο ενώ ο Βέλγος από την πλευρά του πανηγυρίζει αρκετές φορές με τα χέρια πίσω από τα αυτιά όπως ο Ρικέλμε.

 

10.Αν και λατρεμένος από τους οπαδούς της Μπόκα… την καριέρα του την έκλεισε στην Αρχεντίνος Ζούνιορς εκεί από όπου ξεκίνησε όπως δηλώνει ο ίδιος “γιατί εκεί μόνο ένιωσα σαν παιδί που χαίρεται το ποδόσφαιρο.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.