Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με ευρωεκλογές

Μειωμένη κατά 2,7 μονάδες στη πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Στην  δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 31,2% (έναντι  33,12% στις ευρωεκλογές) ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται από το 23,75...

Μειωμένη κατά 2,7 μονάδες στη πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Στην  δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 31,2% (έναντι  33,12% στις ευρωεκλογές) ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται από το 23,75% στο 24,5%. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στη τρίτη θέση με ποσοστό 5,6%, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή κερδίζουν ποσοστό 4,4%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜΕΡΑ25 3,7%.

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής (αν δηλαδή υπολογιστούν τα ποσοστά μόνο των έγκυρων)  που δεν αποτελεί όμως ασφαλή πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος η διαφορά μειώνεται επίσης στο 7,7% (ΝΔ 36%, ΣΥΡΙΖΑ 28,3%) πάντα σε σχέση με τις ευρωεκλογές όπου η διαφορά έφτασε στις 9,5 μονάδες. Το ΚΙΝΑΛ κερδίζει 6,5%, η Χρυσή Αυγή 5,1 και το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜΕΡΑ25 4,3%. Στην εκτίμηση της κατανομής των βουλευτικών εδρών, η ΝΔ διεκδικεί από 142 έως 158 έδρες.

Διαβάστε επίσης
Όλη η προσοχή στην αποχή

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα της έρευνας για θέματα που απασχολούν τον προεκλογικό διάλογο, από τις προσλήψεις στο δημόσιο και την συμμετοχή ιδιωτών στη δημόσια υγεία ή το ασφαλιστικό σύστημα μέχρι τα επιδόματα και τα ελληνοτουρκικά. Στην αυτοτοποθέτηση τους στο πολιτικό φάσμα,  το 37% τοποθετείται στην αριστερά και την κεντροαριστερά, το 30% στη δεξιά και την ακροδεξιά ενώ το 17% στο Κέντρο, όπου δείχνει να παίζεται και το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.