Η Sony επενδύει στη μάχη κατά των Loading Times

Κατοχυρώνοντας μία νέα πατέντα.Η Sony κατοχύρωσε μία νέα τεχνολογία που θα βοηθήσει στην εξάλειψη...

Κατοχυρώνοντας μία νέα πατέντα.

Η Sony κατοχύρωσε μία νέα τεχνολογία που θα βοηθήσει στην εξάλειψη των loading screens.

Η εν λόγω τεχνολογία ακούει στο όνομα “System and method for dynamically loading game software for smooth game play” και ουσιαστικά πρόκειται για μία μέθοδο που θα επιτρέπει την φόρτωση δεδομένων προκαταβολικά.

Σύμφωνα με την επεξήγηση, το σύστημα θα παρακολουθεί τον χαρακτήρα του παίκτη και θα χρησιμοποιεί διάφορα δεδομένα για να προετοιμάσει τις επόμενες περιοχές, καθώς ο παίκτης πλησιάζει προς αυτές. Πιο συγκεκριμένα “Αναγνωρίζεται το όριο μιας περιοχής, στο παιχνίδι, και φορτώνεται. Η τοποθεσία του χαρακτήρα στο περιβάλλον παρακολουθείται. Οδηγίες που σχετίζονται με ένα άλλο περιβάλλον του παιχνιδιού φορτώνονται στην μνήμη και όταν ο χαρακτήρας περάσει το όριο της περιοχής, έτσι το game play δεν διακόπτεται “

Ουσιαστικά, ο τίτλος αναγνωρίζει πότε ο χαρακτήρας πρόκειται να φτάσει στο σημείο όπου τελειώνει το περιβάλλον το οποίο έχει ήδη φορτωθεί, φορτώνει την επόμενη σε μια μνήμη και περιμένει για να την εμφανίσει.

Η εν λόγω πατέντα, πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες του PS5, καθότι θα αξιοποιεί SSD δίσκους. Την ίδια μάχη, ενάντια στα loading times, σκοπεύει να δώσει και η Microsoft η οποία με την χρήση SSD δίσκων, σκοπεύει να να μειώσει τα loading times.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πατέντα δεν χαρακτηριστικέ ως πανάκεια κατά των loading screen. Η περιγραφή αναφέρει load screens που διακόπτουν το game play και όχι τα αρχικά load screens που συναντάει κανείς κατά την εκκίνηση ενός παιχνιδιού.

Μέρα με την μέρα, όλο και περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την επόμενη γενιά κονσολών, θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οπότε μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για να παραμένετε ενημερωμένοι.


Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.