Μετά τις βάσεις η πρόοδος

Η επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία συνδυάστηκε με υψηλούς στόχους που επιτεύχθηκαν. Ο Άρης γύρισε σαν να μην έφυγε ποτέ. Ενισχύεται σημαντικά και πλέον κοιτά μόνο ψηλότερα.

Πολλοί χαμογέλασαν ειρωνικά όταν άκουγαν τους διοικούντες τον Άρη να μιλούν για έξοδο στην Ευρώπη το προηγούμενο καλοκαίρι. Λίγο η απουσία της ομάδας από τη μεγάλη κατηγορία, λίγο οι αλλαγές στο ρόστερ έκαναν το πλάνο της ευρωπαϊκής εξόδου… θολό. 

Η ομάδα έδειξε διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια της χρονιάς, όμως το αποτέλεσμα στο τέλος ήταν αυτό που η διοίκηση είχε βάλει ως στόχο. Από την εξαιρετική επιθετικά και προβληματική αμυντικά εικόνα των πρώτων μηνών ισπανικής καθοδήγησης του Κίκε Ερνάντες, στην περισσότερο ορθολογική τακτικά και προσεκτική αμυντική συμπεριφορά στις ημέρες του Σάββα Παντελίδη, που φρόντισε πρώτα να φτιάξει το κομμάτι της άμυνας και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εκείνο της επίθεσης. 

Το τελείωμα της σεζόν άφησε πολύ καλή γεύση τόσο ως προς τα αποτελέσματα όσο και ως προς το ποδόσφαιρο που παρουσίασε η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης πέτυχε κάτι που στην αρχή της περυσινής σεζόν φαινόταν απίθανο. Να ολοκληρώσει τη σεζόν επιστροφής του στην κατηγορία σαν να μην έλειψε ποτέ…

Η επόμενη ημέρα προφανώς και έχει τον πήχη το ίδιο (ίσως και περισσότερο) ψηλά. Οι “κίτρινοι ξεκίνησαν νωρίς τις κινήσεις ενισχύσεις, ο προγραμματισμός έχει προχωρήσει αρκετά και ο στόχος της Ευρώπης, παράλληλα με την καλύτερη ακόμη πορεία στο πρωτάθλημα, θεωρείται αυτονόητος για τους πάντα απαιτητικούς φίλους των “κίτρινων”.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος πως… έκλεψαν την παράσταση μέχρι τώρα στην μεταγραφική αγορά με την απόκτηση του Ιντέγε. Ο 30χρονος Νιγηριανός εντυπωσίασε στο προηγούμενο πέρασμά του από την Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. ¨Είχε απολογισμό 23 γκολ και 8 ασίστ σε 43 ματς πρωταθλήματος, ενώ ήταν εξαιρετικές οι εμφανίσεις του και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με την παρουσία του στη γραμμή κρούσης ο Άρης ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και δείχνει έτοιμος όχι απλώς να επαναλάβει την περυσινή του πορεία που ήταν εξαιρετική με δεδομένο ότι μόλις επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία, αλλά να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα αμφισβητώντας τις ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία.

Ο Λερίν Ντουάρτε είναι επιλογή για τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα 28 του χρόνια έχει 162 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του Ολλανδικού ποδοσφαίρου. Πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Χέρακλες σκοράροντας 6 φορές και δίνοντας 2 ασίστ σε 29 συμμετοχές. Το γεγονός ότι έχει 18 συμμετοχές με τη φανέλα του Άγιαξ αποτελεί πιστοποίηση της ποιότητας που διαθέτει. Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του το έχει περάσει στη Χέρακλες, ενώ αγωνίστηκε επίσης σε Χερενφέιν Σπάρτα Ρότερνταμ και Μπρέντα. Από το 2011 έως το 2013 έπαιξε 10 φορές με την Εθνική ομάδα των ελπίδων της Ολλανδίας.

Η επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας έχει επίσης μικρό ρίσκο. Οι “κίτρινοι” απέκτησαν τον 28χρονο Ντάνιελ Σουντγκρεν με περισσότερες από 200 συμμετοχές στις δύο κορυφαίες κατηγορίες της χώρας και 87 από αυτές στην μεγάλη κατηγορία του σουηδικού ποδοσφαίρου. Δέκα γκολ και 13 ασίστ στην κορυφαία ποδοσφαιρική κατηγορία η απόδειξη πως ανταποκρίνεται εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου (άμυνα-επίθεση). Επιπλέον πλεονέκτημά του το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός οπισθοφύλακας.

Ο προγραμματισμός είναι σε εξέλιξη όπως και η μετεγγραφική ενίσχυση. Βέβαιο είναι πάντως πως οι μέχρι τώρα προσεκτικές επιλογές κάνουν τους φίλους του Άρη να αισιοδοξούν για το άμεσο μέλλον. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.