Η ιστορία του Μανέ, μοιάζει με αυτή του Αντετοκούνμπο!

Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ και θεωρείται δικαίως από τους κορυφαίους επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. O δρόμος προς την κορυφή, δεν ήταν όμως ένα απλό ταξίδι για τον Σαντιό Μανέ.

Κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ και θεωρείται δικαίως από τους κορυφαίους επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. O δρόμος προς την κορυφή, δεν ήταν όμως ένα απλό ταξίδι για τον Σαντιό Μανέ.
Αυτό το διάστημα ο Αφρικανός επιθετικός, βρίσκεται στην Αίγυπτο για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και ηγείται, ως αρχηγός, της προσπάθειας της Σενεγάλης, για κατάκτηση του πρώτου της τροπαίου. 

Mόχθησε πολύ για να φτάσει στην κορυφή ο Μανέ

Η πορεία προς την κορυφή είχε πολλά εμπόδια, αλλά απέδειξε ότι με θέληση και σκληρή δουλειά, μπορεί ο κάθε άνθρωπος να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.
Ως έφηβος ακόμη προσπάθησε να ξεφύγει από την μιζέρια και τη φτώχεια που βίωνε στο χωριό του και να ψάξει μία καλύτερη τύχη στο Ντακάρ, θέλοντας να πραγματοποιήσει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα. 
Οι γονείς του αρνιόνταν πεισματικά να αφήσουν τον Σαντιό να δοκιμάσει τις ικανότητες του στο ποδόσφαιρο, γιατί δεν ήθελαν ο γιός τους να εγκαταλείψει τις σπουδές του. Εκείνος όμως είχε πάρει την απόφαση του! 
 «Είχα προετοιμάσει τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, γιατί γνώριζα ότι δεν είχα καθόλου χρήματα» θα πει ο 27χρονος επιθετικός.
«Το ηλιοβασίλεμα, έκρυψα σε κάτι ψηλά χορτάρια, μπροστά από το σπίτι μου, την αθλητική τσάντα μου με τα πράγματα μου, έτσι ώστε να είμαι πανέτοιμος για την φυγή μου. Και νωρίς το επόμενο πρωί, γύρω στις 6:00, βούρτσισα τα δόντια μου και δεν έκανα καν ντους.
Έφυγα χωρίς να πω σε κανέναν τίποτα, το ήξερε μόνο ο καλύτερος φίλος μου. Περπάτησα για πολύ ώρα και συναντήθηκα με έναν γνωστό που μου δάνεισε κάποια χρήματα για να μπορέσω να πάρω το λεωφορείο προς το Ντακάρ.

Εκεί, ήμουν ευπρόσδεκτος από μια οικογένεια που δεν ήξερα, πήρα αμέσως μέρος σε προπονήσεις με κάποιες ομάδες, αλλά οι γονείς μου με έψαχναν παντού. Ήταν πεπεισμένοι ότι ο καλύτερος φίλος μου ήξερε πού ήμουν. Εκείνος κρατούσε καλά το μυστικό, δεν είπε τίποτα. Αλλά η οικογένειά μου έβαλε τρομερή πίεση σε αυτόν, και τελικά τους είπε που ήμουν.

Τότε μου ζήτησαν να επιστρέψω στο σπίτι, δεν ήθελα όμως να εγκαταλείψω τα όνειρα μου, οπότε καταλήξαμε σε συμφωνία, να γυρίσω πίσω, αλλά και οι γονείς μου θα με άφηναν να δοκιμάσω την τύχη μου στο ποδόσφαιρο, μόλις τελείωνε η σχολική χρονιά.


Ο Μάνε αποκάλυψε επίσης, πως αναγκάστηκε να ξεπεράσει και τους αμφισβητίες των ποδοσφαιρικών του ικανοτήτων. 

«Υπήρχαν 200 ή 300 νεαροί που περίμεναν στη σειρά για να δοκιμάσουν την τύχη τους. Η αρχή για μένα ήταν πολύ δύσκολη. Όταν με είδε ένας υπεύθυνος για πρώτη φορά σχεδόν γέλασε. Δεν έμοιαζα με ποδοσφαιριστή. Φορούσα παντελόνια που δεν έμοιαζαν με σορτς ποδοσφαίρου. Και τα ποδοσφαιρικά μου παπούτσια, ήταν τελείως κομμένα στα πλάγια και είχαν επισκευαστεί με καλώδιο! Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω.

Αυτοί που επέβλεπαν τις δοκιμές με κοίταζαν με μια παράξενη έκφραση του προσώπου:
Θέλεις πραγματικά να γίνεις ποδοσφαιριστής; με ρώτησαν. Εγώ δεν έχασα την πίστη μου. Καθώς δεν ήμουν τόσο κακός, με πήραν».

Αυτή ήταν η αρχή της περιπέτειας του. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Μετς, ακολούθησε η Σάλτσμπουργκ, η Σαουθάμπτον, για να φτάσει στο απόγειο της καριέρας του, στην Λίβερπουλ, με την οποία μετράει 59 γκολ σε 123 παιχνίδια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.