Ταπεινός και πάντα πεινασμένος

Ο Γιώργος Συρίγος παρακολούθησε την βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και βγάζει το καπέλο στον MVP για τον τρόπο που απολαμβάνει το μεγαλείο του.

Στην βραδιά των κορυφαίων του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν κέρδισε απλώς το πολυτιμότερο τρόπαιο, αλλά παρέδωσε μαθήματα ζωής.

Τα βίντεο που ετοιμάστηκαν για την περίσταση είχαν ως αφετηρία τα δύσκολα χρόνια στα Σεπόλια, παρουσιάζοντας ουσιαστικά μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρη την διαδρομή του νέου MVP. Μια μοναδική «against all odds» περίπτωση με πρωταγωνιστή τον γιο δυο μεταναστών από τη Νιγηρία, που έφτασε να κατακτήσει τον κόσμο. Κι εκείνος, με τα βλέμματα όλων στραμμένα επάνω του, να ζει τις στιγμές της απόλυτης δόξας του με τρόπο τόσο ταπεινό κι ανθρώπινο.

Μπροστά μας δεν παρουσιάστηκε ο Superman του παγκόσμιου μπάσκετ σε πλήρη ισχύ, αλλά ο Γιαννάκης από τις φτωχογειτονιές των Αθηνών που ακόμα και τώρα, με τον κόσμο στα πόδια του, μοιράζεται μαζί μας τα δάκρυά του.

Τα όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την οικογένειά του και ιδιαίτερα για την μητέρα του καθήλωσαν άπαντες στη λαμπερή αίθουσα και οδήγησαν σε ένα παρατεταμένο βροντερό χειροκρότημα-υπόκλιση όταν εκείνος ολοκλήρωσε τον λόγο του. Ήταν το τέλειο φινάλε.

Το φιλμ της βραδιάς δεν θα ήταν όμως πλήρες χωρίς τις στιγμές κατά την άφιξη του ηγέτη των Μπακς στην τελετή. Διότι ωραία όλα αυτά με το νέο βασιλιά που δεν δίστασε να εμφανιστεί γυμνός μπροστά στους υπήκοούς του την ώρα της στέψης του, αλλά από εδώ και πέρα τι κάνουμε;

«Ήρθα εδώ με την οικογένειά μου για να απολαύσουμε αυτή την όμορφη βραδιά. Αν δεν κερδίσω το βραβείο, θα προσπαθήσω διπλά να το πετύχω του χρόνου», είπε ορθά κοφτά στη ρεπόρτερ που τον υποδέχτηκε, υπενθυμίζοντας την λογική με την οποία πορεύεται από μικρός.

Ότι και αν γίνει, όποια κι αν είναι η κατάληξη της μικρής ή μεγάλης μάχης που έχει μπροστά του, την επόμενη μέρα ο Γιάννης θα μοχθήσει ακόμα περισσότερο για να πετύχει τον επόμενο στόχο του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.