Τα μεγάλα deal της άμυνας του Ολυμπιακού

Με αφορμή την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο αντί 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, το novasports.gr σας παρουσιάζει τα μεγάλα deal των ερυθρόλευκων στην άμυνα τόσο στις αγορές όσο και στις πωλήσεις.

Με αφορμή την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο αντί 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, το novasports.gr σας παρουσιάζει τα μεγάλα deal των ερυθρόλευκων στην άμυνα τόσο στις αγορές όσο και στις πωλήσεις.

Μπορεί οι επιθετικοί και οι μέσοι να είναι εκείνοι που συνήθως στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τινάζουν την μπάνκα στον αέρα, στον Ολυμπιακό όμως «της αμύνης τα παιδιά» τα πηγαίνουν μια χαρά.

Μπορεί οι ερυθρόλευκοι σαφώς να έχουν πουλήσει ή αγοράσει μέσους κι επιθετικούς αντί πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως οι αγορές των Τζιοβάνι ή Ζάχοβιτς και οι πωλήσεις των Καστίγιο, Μήτρογλου, το ίδιο ψηλές όμως ήταν και οι αγορές ή πωλήσεις αμυντικών.

Και κυρίως οι Πειραιώτες ξέρουν να κάνουν αυτό το παιχνίδι του πάρε-δώσε πολύ καλά. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τους τέσσερις ακριβότερους αμυντικούς της ιστορίας τους έδωσαν συνολικά 18 εκατομμύρια ευρώ. 

Για τους τέσσερις ακριβότερους που πούλησαν, εισέπραξαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 49,2 εκατομμύρια ευρώ. 

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές αμυντικών από τους ερυθρόλευκους με αφορμή την νωπή μεταγραφή του Ρούμπεν Σεμέδο.

Μπιόρν Ένγκελς, 7,5 εκατομμύρια
Ήταν 31 Αυγούστου του 2017, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα των μεταγραφών όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Μπιορν Ένγκελς από την Κλαμπ Μπριζ. Οι ερυθρόλευκοι με γεμάτα τα ταμεία από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την πώληση του Παναγιώτη Ρέτσου δίνουν 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον 22χρονο τότε υψηλόσωμο στόπερ. Μέχρι σήμερα αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία της ομάδας. Δεν κατάφερε όμως να στεριώσει στον Πειραιά και συνεχίζει στην Γαλλία.

Ρούμπεν Σεμέδο, 4,5 εκατομμύρια
Ήταν ο πρώτος στην λίστα του Πέδρο Μαρτίνς για την άμυνα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν του χάλασε το χατίρι. Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις που πέρασαν από χίλια κύματα ο θηριώδης στόπερ έπιασε λιμάνι. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ στην Βιγιαρεάλ, ενώ κοντα στο ένα εκατομμύριο θα είναι οι ετήσιες αποδοχές του πορτογάλου στόπερ, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Χόρχε Μπερμούδες, 3,5 εκατομμύρια
Το καλοκαίρι του 2001 οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν ν’ αγοράσουν έναν αμυντικό κλάσης για να ισχυροποιηθεί η ομάδα στα μετόπισθεν με φόντο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η επιλογή ήταν ο Χόρχε Μπερμούδες, στυλοβάτης της άμυνας της Μπόκα Τζούνιορς. Από τα ταμεία βγαίνουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να έρθει ο Κολομβιανός στο μεγάλο λιμάνι. Ο Μπερμούδες ήταν τότε 30 ετών, μόνο που η λεπτομέρεια ήταν πως είχε συνηθίσει να παίζει «σκούπα» σε άμυνα τριών. Δεν έπιασε.

Ούλοφ Μέλμπεργκ, 2,5 εκατομμύρια
Έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία κι αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους του Ολυμπιακού. Η επιτομή του σύγχρονου και δυναμικού στόπερ, ο καλύτερος ξένος κεντρικός αμυντικός που έπαιξε στον Ολυμπιακό τα τελευταία 15 χρόνια (τουλάχιστον). Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε αντί 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Γιουβέντους νικώντας μάλιστα στην μεταγραφική κόντρα τον πανίσχυρο τότε οικονομικά, πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Έμεινε τρία χρόνια, έπαιξε σε 106 ματς και σημείωσε 9 γκολ. Το όνομα και η αξία του αποτελούν μέτρο σύγκρισης για κάθε κεντρικό αμυντικό που αποκτά ο Ολυμπιακός.

ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Περνώντας τώρα στην άλλη πλευρά του Ρουβίκωνα, ο Ολυμπιακός πρωτοπορεί και στις πωλήσεις αμυντικών του σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης αντί πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Παναγιώτης Ρέτσος, 22 εκατομμύρια
Προϊόν παραγωγής των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, ο νεαρός έδειξε ένα μοναδικό ταλέντο από νωρίς. Γρήγορος, εγκεφαλικός και τεχνίτης με τεράστια περιθώρια εξέλιξης. Οι σκάουτερ πολλών ευρωπαϊκών ομάδων εντόπισαν το ταλέντο του και η Λεβερκούζεν έκανε υπέρβαση για να τον αποκτήσει πληρώνοντας στους ερυθρόλευκους, ούτε λίγο ούτε πολύ 22 εκατομμύρια ευρώ. Αποτελεί την μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Κώστας Μανωλάς, 13 εκατομμύρια
Ο Ολυμπιακός των απέκτησε ως ελεύθερο από την ΑΕΚ. Γρήγορος, μαχητής, με καλή τεχνική κατάρτιση. Με ψυχή χιλίων λεόντων, πήρε πολύ γρήγορα την θέση του βασικού στόπερ. Κάθε χρόνο γίνονταν όλο και καλύτερος. Και η πώληση δεν άργησε να έρθει και μάλιστα σε μια χώρα όπου ξέρει αν μη τι άλλο να παράγει κεντρικούς αμυντικούς, την Ιταλία. Η Ρόμα έβγαλε από τα ταμεία της 13 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της το παιδί που ξεκίνησε από τον Θρασύβουλο.

Αρτούρ Μαζουακού, 7,2 εκατομμύρια
Αγοράστηκε το 2014 από την Βαλανσιέν αντί 500.000 ευρώ. Με βασικό του προσόν την ταχύτητα αλλά και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση έκανε γρήγορα αισθητή την παρουσία του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ως ένας μοντέρνος και πολλά υποσχόμενος αριστερός μπακ. Το να πηγαίνεις στην Πρέμιερ Λιγκ τα λέει όλα. Η Γουέστ Χαμ πλήρωσε 7,2 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό για να τον κάνει δικό της.

Γρηγόρης Γεωργάτος, 7 εκατομμύρια
Ουσιαστικά ήταν ο πρώτος που έκανε το μεγάλο άλμα με πολλά χρήματα για κάποια Ευρωπαϊκή ομάδα. Και τι ομάδα. Η μεγάλη και σπουδαία Ίντερ του Μοράτι και του Κριστιάν Βιέρι τον έβαλε στο στόχαστρο της. Οι Μιλανέζοι πλήρωσαν 7 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό για τον «καραφλό» αριστερό μπακ που έκανε το Μιλάνο να παραμιλάει και τον Βιέρι να «ερωτευτεί» το μαγικό αριστερό του πόδι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.