Epic: Tα exclusives είναι ο μόνος τρόπος για να ρίξουμε το Status Quo του Steam

Σύμφωνα με τον Tim Sweeney.Ο CEO και ιδρυτής της Epic Games, Tim Sweeney, υπερασπίστηκε την τωρινή...

Σύμφωνα με τον Tim Sweeney.

Ο CEO και ιδρυτής της Epic Games, Tim Sweeney, υπερασπίστηκε την τωρινή στρατηγική του Epic Store, τονίζοντας ότι τα exclusives είναι ο μόνος τρόπος να ρίξουν το status quo του Steam.

Ο ίδιος τόνισε: “Τα exclusives είναι ο μόνος τρόπος να ρίξουμε το 70/30 status quο σε τέτοια κλίμακα ώστε να επηρεάσει ολόκληρη τη βιομηχανία.”

Εξήγησε μάλιστα πως αν και τα exclusives δεν αρέσουν ιδιαίτερα στους φανατικούς χρήστες του Steam, κάνουν τη δουλειά τους αφού τα στηρίζουν μεγάλοι developers.

Αυτή τη στιγμή το Steam λαμβάνει το 30% της τιμής του κάθε παιχνιδιού, ενώ η Epic παίρνει το 12% αφήνοντας τους developers να κερδίσουν το 88%. Ο Sweeney έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η στρατηγική της Valve κάνει κακό στον χώρο.

“Η διαφορά του 12% με το 30% θα ωφελήσει τους gamers;”, έγραψε σε tweet του. “Τέτοια κέρδη συνήθως χωρίζονται σε νέες επενδύσεις, κέρδη και μείωση τιμών. Όσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός, τόσο πιο πιθανό να γίνουν τα 1 και 3.”

“Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή η προσέγγιση προφανώς και ευνοεί τους gamers αφού οι developers μπορούν να επενδύσουν περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι.”

Ο Sweeney είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η Epic θα σταματούσε τα exclusives αν το Steam έδινε περισσότερα στους developers. Μέχρι στιγμής πάντως το Epic Store μετράει Metro Exodus, Borderlands 3, and αλλά και κορυφαία παιχνίδια της Quantic Dream στη λίστα με τα exclusives του.


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.