Ο Αλέν έχει πιάσει το νόημα (video)

'Έχοντας μεγαλώσει σε οικογένεια κωφών, ο φερόμενος ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού Μπόμπι Αλέν, επικοινωνεί άνετα στη νοηματική γλώσσα και προπονεί κάθε καλοκαίρι τους τερματοφύλακες της Εθνικής Γαλλίας κωφών!

‘Έχοντας μεγαλώσει σε οικογένεια κωφών, ο φερόμενος ως μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού Μπόμπι Αλέν, επικοινωνεί άνετα στη νοηματική γλώσσα και προπονεί κάθε καλοκαίρι τους τερματοφύλακες της Εθνικής Γαλλίας κωφών!

Λένε συχνά ότι «οι τερματοφύλακες είναι διαφορετικοί» και για τον 27χρονο αυτό σίγουρα ισχύει.

Ο Αλέν, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα μπορεί να γίνει ο «νο.2» τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» πίσω από τον Ζοσέ Σα, είναι παιδί κωφών γονέων και συνεννοείται μαζί τους από μικρός μέσω της νοηματικής Γαλλικής γλώσσας.

Η μητέρα του, έχει καταγωγή από την Σκωτία και μετακόμισε στη Γαλλία στα 18 της. Μία μέρα, βρέθηκε μαζί με την αδελφή της σε μία εκκλησία της πόλης Βεζελάι, όταν ένας άνδρας, επίσης κωφός, ο οποίος έβλεπε τις δύο γυναίκες να «μιλούν» τη νοηματική γλώσσα, τις πλησίασε. Ήταν ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Μπράις Αλέν, και αυτή η συνάντηση αποτέλεσε το ξεκίνημα του love story των γονέων του. Ο Αλέν, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1991 χωρίς να κληρονομήσει απώλεια ακοής, ενώ τόσο ο αδελφός του όσο και η αδελφή του, μιλούν και ακούν κανονικά. Ο πατέρας του, έχει μάθει να μιλά χάρη σε ειδικά μαθήματα λογοθεραπείας και έχει εκπαιδευτεί στο να διαβάζει χείλια. Όσον αφορά το όνομα Μπόμπι, ήταν έμπνευση της μητέρας του, από τον ήρωα της αγαπημένης της τηλεοπτικής σειράς, του αμερικανικού «Dallas»!

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της οικογένειας, ο Γάλλος γκολκίπερ έμαθε τη νοηματική από μικρός προκειμένου να επικοινωνεί με τους γονείς του. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο παρελθόν στην L’ Equipe, αρχικά πίστευε ότι όλοι επικοινωνούσαν με αυτόν τον τρόπο και έτσι στο σχολείο σπάνια μιλούσε!

«Όλοι μου έλεγαν ότι στο σχολείο συμπεριφερόμουν σαν κωφός και οι δάσκαλοι ρωτούσαν τους γονείς μου αν είχα κι εγώ απώλεια ακοής. Δεν ήθελα να μιλάω, το μισούσα, οι δάσκαλοι μου μιλούσαν και τους απαντούσα με νοήματα. Άρχισα να εκφράζομαι με λέξεις στα πέντε μου χρόνια, όταν ο αδελφός μου άρχισε να κλαίει επειδή δεν του μιλούσα».

Ο νεαρός, κληρονόμησε πάντως από τον πατέρα του – αλλά και από τον θείο του Χαβιέρ Περέζ, παλιό τερματοφύλακα της Ρεντ Σταρ – τα ποδοσφαιρικά γονίδια, ξεκινώντας την ποδοσφαιρική του πορεία από την Μοντρούζ. Το 2009 μετακόμισε στην ACBB και το 2010 πήγε στην πατρίδα της μητέρας του, Σκωτία, αγωνιζόμενος μία χρονιά με την Κλάιντ.

Το 2011 επέστρεψε στη Γαλλία για την Ιβρί και ακολούθησε μία πενταετία στην παλιά ομάδα του θείου του, Ρεντ Σταρ, πριν μετακινηθεί στη Ντιζόν το 2016, έχοντας ως συμπαίκτη του τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Μεχντί Αμπέντ.

Οι ποδοσφαιρικές του δραστηριότητες όμως δεν σταματούν εκεί και συνδυάζει την επαγγελματική καριέρα με την «ιδιαιτερότητα» της οικογένειάς του. Ο πατέρας του, είναι τεχνικός διευθυντής στην Εθνική Κωφών της Γαλλίας και κάθε καλοκαίρι ο 27χρονος γκολκίπερ προπονεί τους τερματοφύλακες της ομάδας στο Κλερφοντέν.



«Προσφέρει πολλά στην ομάδα. Παλαιότερα μάθαινε από εμένα, τώρα με την εμπειρία που έχει μαθαίνω εγώ από αυτόν. Είναι το καμάρι μου», έχει δηλώσει στην Le Parisien ο Μπράις για τον γιό του.

Όσον αφορά το μήνυμα του Μπόμπι Αλέν για τα άτομα με απώλεια ακοής, αν μη τι άλλο αξίζει να διαδοθεί.

«Δεν νομίζω ότι είναι ντεζαβαντάζ, αντίθετα γι’ αυτούς είναι υπερδύναμη! Αναπτύσσουν περισσότερο τις άλλες αισθήσεις όπως την όραση», δηλώνει, ενώ τονίζει ότι είναι εναντίον των βοηθημάτων ακοής: «Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην οικογένειά μας. Οι γονείς μου είναι απόλυτα ευτυχισμένοι όπως είναι. Μάλιστα, με την σύντροφό μου έχουμε συμφωνήσει ότι αν κάνουμε παιδί και γεννηθεί κωφό δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει βοήθημα γιατί δεν πρόκειται για ”αναπηρία”».

Δείτε τον Αλέν να επικοινωνεί στη νοηματική γλώσσα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.