Πρώην διεθνής και θύμα bullying έγινε επιδιαιτητής του CAS!

Ο παλιός διεθνής Ιρλανδός μέσος και νυν δικηγόρος Γκάρεθ Φάρελι, εντάχθηκε στο σώμα επιδιαιτητών του CAS.

Ο παλιός διεθνής Ιρλανδός μέσος και νυν δικηγόρος Γκάρεθ Φάρελι, εντάχθηκε στο σώμα επιδιαιτητών του CAS.

O 43χρονος, αγωνίστηκε έξι φορές με την Εθνική Ιρλανδίας από το 1996 έως το 2000, ενώ έκανε καριέρα σε αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, όπως η Άστον Βίλα, η Έβερτον και η Μπόλτον.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έκανε σπουδές νομικής και μάλιστα έκανε την πρακτική του στο αντίστοιχο τμήμα της Έβερτον.

Ο Φάρελι, απασχόλησε την επικαιρότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν αποκάλυψε στο Guardian το bullying που είχε δεχτεί όταν ήταν στην Άστον Βίλα από τον προπονητή των Ακαδημιών Κέβιν ΜακΝτόναλντ. Ο τελευταίος, είχε κριθεί ένοχος από δικαστήριο για την συμπεριφορά του απέναντι σε νεαρό παίκτη των «βίλανς» την περίοδο 2015-16, όμως η Βίλα τον διατήρησε στη θέση του, κάτι που ώθησε τον Φάρελι να προβεί σε αποκαλύψεις για την συμπεριφορά του προπονητή εναντίον του.

«Ήταν μία κουλτούρα φραστικού και σωματικού bullying και έμενε ατιμώρητος. Μου έλεγε συνεχώς ”Νομίζεις ότι είσαι γ…νος παίκτης; Δεν είσαι, δεν έχεις καμία πιθανότητα. Έβριζε συνεχώς και κλωτσούσε τους νέους ποδοσφαιριστές.  Είναι δύσκολο να διαχειριστώ ότι 20-25 χρόνια είναι ακόμα στη θέση του. Ήμουν ένας ικανός ποδοσφαιριστής, αλλά κοιτώντας πίσω συνειδητοποιώ ότι δεν έφτασα ποτέ το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Στα 20 μου είχα κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας. Άλλα παιδιά εξαφανίστηκαν τελείως από το ποδόσφαιρο λόγω της συμπεριφοράς του. Κατέστρεψε πολλά περισσότερα παιδιά απ’ όσα ανέδειξε», είχε πει τότε ο Ιρλανδός, ο οποίος είχε προσφύγει στο CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) τον Φεβρουάριο του 2007, όταν δεν του είχε επιτραπεί να αγωνιστεί με την Κορκ νωρίτερα από τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς, λόγω των τότε κανονισμών της ΦΙΦΑ.

Τώρα, θα είναι ένας από τους ανθρώπους που θα λαμβάνουν αποφάσεις για τέτοιες υποθέσεις…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.