Αλεχάντρο Ντομίνγκες… ένας “κλέφτης” πολυτελείας

Ο "Τσόρι" Ντομίνγκες έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του! Μια καριέρα γεμάτη δυσκολίες αλλά και πολλούς τίτλους γιατί βλέπετε αυτός ο "κλέφτης" δεν έχασε την ευκαιρία του!

Ένα παιδί πήρε μεταγραφή από την Λανούς στην Κίλμες… έπαιξε με θράσος στις προπονήσεις… τόσο θράσος που οι νέοι συμπαίκτες του άρχισαν να λένε : «Τι θέλει αυτός ο Chori (= κλέφτης), να πάρει την θέση κάποιου παλιού στην ενδεκάδα;»

Η ιστορία δείχνει ότι την πήρε και δείχνει επίσης ότι το Chori το ασπάστηκε και το άφησε να τον ακολουθεί ως το τέλος της καριέρας του μια καριέρα γραμμένη στα ερυθρόλευκα είτε αυτά είναι της Ρίβερ Πλέιτ, είτε του Ολυμπιακού, είτε της Ράγιο Βαγιεκάνο!!! Έπαιξε ακόμη σε Ζενίτ, Ρουμπίν Καζάν και Βαλένθια!!

Και για… κλέφτης καλά τα πήγε! 

Κατέκτησε ένα παγκόσμιο κύπελλο Κ20 με την Αργεντινή το 2001… ένα κύπελλο UEFA, δυο Ευρωπαϊκά Super Cup, τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας, δύο πρωταθλήματα Ρωσίας και από ένα κύπελλο σε κάθε χώρα… μα πάνω από όλα ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας με την Ρίβερ Πλέιτ το 2012. 

Στο κάλεσμα της Ρίβερ το 2011 απάντησαν λίγοι! Αυτός μαζί με τον Φερ (Καβενάγκι) και τους Τρεζεγκέ, Λεδέσμα και Πόνσιο έσπευσαν στο κάλεσμα και η Ρίβερ επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία ένα επίτευγμα το οποίο μνημόνευσε προ ημερών με ανάρτηση στο Instagram!!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Hoy se cumplen 7 años… Para mi es un día especial, “para algunos quizás por conveniencia es mejor olvidar”. Momentos difíciles, momentos lindos, momentos inolvidables. Así comenzó esta PELICULA…. Orgulloso del esfuerzo y la entrega de mis compañeros, cuerpo técnico y todos los trabajadores del club que pusieron su granito de arena. Agradecido a todos por seguirnos y por ser una parte muy importante de nuestro objetivo!. Y para terminar solo decirles GRACIAS, gracias por el cariño que me hacen llegar día a día, porque eso, es lo que hace que cada día me sienta mas orgulloso de haberlo hecho!.Un fuerte abrazo para todos!!! Y más que nunca “ME VERÁS VOLVER Y TE ARRODILLARÁS”…. ??⚪️?⚪️? #CHD10 #choridominguez #Riverplate #MEVERASVOLVERYTEARRODILLARAS #Millonarios #23-06-2012 #Elmasgrandelejos #AguanteRiver

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alejandro Chori Dominguez (@choridominguezofi) στις

Η καριέρα του θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίς! Όταν του έσπασε το πόδι ο Μπερνάρ Μεντί στον προημιτελικό με την Γαλλία την 1η Ιουλίου του 2001 στον δρόμο για την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου Νέων με συμπαίκτες Σαβιόλα, Κολοτσίνι, Μπουρδίσο, Ρομανιόλι, Πόνσιο, Ροντρίγκες, Καμπαγέρο και Ντ’Αλεσάντρο! 

Οι γιατροί Ντονάτο Βιζάνι, Ντανιέλ Μαρτίνες, Κάρλος Τορετσέλ έκαναν το θαύμα τους. Ο Μαραντόνα τον πήρε τηλέφωνο και μίλησαν για μια ώρα και είκοσι λεπτά γιατί ο Τσόρι δεν ήθελε να κλείσει το τηλέφωνο! Άντεξε. Επέστρεψε. Πιο δυνατός και μάλιστα με μεταγραφή στην Ρίβερ Πλέιτ! Η συνέχεια… γνωστή! 

Μια τριετία στην Ρίβερ και από το 2004… Ρωσία και μια εξαετία σε Ρουμπίν Καζάν και Ζενίτ! Από το 2010 στην Ισπανία για την Βαλένθια και την Βαγεκάνο με ένα διάλειμμα ενδιάμεσα για να ανεβάσει κατηγορία την Ρίβερ Πλέιτ και μετά… Ελλάδα!!!

Στον Ολυμπιακό λατρεύτηκε! Δεν είναι λίγα τα μηνύματα που πήρε στην είδηση για το τέλος της καριέρας του! Δεν είναι λίγοι οι φίλοι που έκανε και φυσικά κερδισε τον σεβασμό και τον αντιπάλων του! Δεκάρι ή δεύτερος επιθετικός… θα μπορούσε να κάνει και έκανε και τα δύο με ευκολία! Μπορούσε να βγάλει και κάθετες μπαλιές και να εκτελέσει! Το δυνατό σουτ, οι εκτελέσεις φάουλ, το μυαλό, ο αρχηγός! Προσωπικότητα από τις λίγες! 

Η καριέρα τελείωσε στην Ισπανία! Εκεί έπαιξε τελευταία φορά με την Βαγεκάνο και την ανέβασε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν! 

Στην Μαδρίτη βρήκε χρόνο να ξεκουραστεί, βρήκε χρόνο να γίνει ξανά οικογενειάρχης και αν και το σκεφτόταν να επιστρέψει τον Ιανουάριο που πέρασε, έχοντας φυσικά πρόταση από τον πρόεδρο της Βαγεκάνο είπε… όχι! Έχει δηλώσει ότι στο μυαλό του είναι μια θέση τεχνικού διευθυντή σε κάποιο σύλλογο και ίσως βρει την ευκαιρία αυτή νωρίτερα από ότι περίμενε!

Λένε ότι για να γίνει κάποιος κλέφτης αρκεί μια ευκαιρία! Ο Τσόρι Ντομίνγκες την βρήκε, την άδραξε και μπορεί να νιώθει περήφανος ότι εξετέλεσε την “αποστολή” του με απόλυτη επιτυχία!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.