Θετικά σημεία σε… φιλικό ειδικών συνθηκών!

Ο Άγγελος Στυλιάδης ακτινογραφεί την εικόνα του Ολυμπιακού στο 2ο φιλικό της προετοιμασίας του.

Ο Μαρτινς είδε τον Ολυμπιακό που θέλει για μισή ώρα. Οι Ισραηλινοί μας στέρησαν τη μπάλα στην τελευταία μισή ώρα. Η πρώτη του Σεμέδο και ο θετικότατος αν και χωρίς… προπόνηση Ρατζέλοβιτς. 

Το δεύτερο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» στην Πολωνία κράτησε ουσιαστικά μέχρι το 60ο λεπτό και μέχρι τότε πρόσφερε συμπεράσματα. 

Η δήλωση του Μαρτίνς πως θέλει να βλέπει αυτα που έκαναν οι παίκτες του στο πρώτο μισό του ημιχρόνου φωτογραφίζει την εικόνα του Ολυμπιακού στο εν λόγω διάστημα. 

Καλη κυκλοφορία της μπάλας ακόμη και σε στιγμές πίεσης του αντιπάλου ψηλά στο γήπεδο. Παίκτες να δίνουν στηρίγματα στους στόπερ και τους αμυντικούς χάφ στο «χτίσιμο του παιχνιδιού» απο την άμυνα. Ο Πορτογάλος έβλεπε πότε τον Φορτούνη, ποτε τον Ποντένσε να γυρίζουν για να δίνουν βοήθειες και να γίνονται… σκαλοπάτι για να προωθείται με ασφάλεια η μπάλα.  

Με τον τρόπο αυτό η πίεση των Ισραηλινών δεν είχε αποτέλεσμα και αν ο Ολυμπιακος είχε κάποιες καλύτερες ιδέες και τελείωνε απλούστερα φάσεις θα είχε πετύχει γκολ νωρίτερα.  

Το πέτυχε στο 28ο λεπτό με τον Ντουρμισάι που για δεύτερο παιχνίδι δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί. Όπως δείχνει και αποφασισμένος να κερδίσει θέση στο ρόστερ. Όχι μόνο γιατί προσπαθεί στην επίθεση, αλλα γιατί προσπαθεί και με το παραπάνω στην αμυνα.  

Το γκολ που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν (όπως και χθές) φθηνό. Ατομικό λάθος στο ξεκίνημα της φάσης, αδυναμία για αμυνα στο ένας εναντίων ενός στη συνέχεια. Μια απο. Τις λίγες κακές στιγμές της άμυνας, που πάντως όπως και στο πρώτο φιλικό έτσι και στο δεύτερο εδωσε εύκολα γκολ στον αντίπαλο. 

Προφανώς και δεν εχει καμια σημασία το αποτέλεσμα, αν και αδικεί τον Ολυμπιακο για τη συνολική του εικόνα στο ματς. Ελ Αμπντελαουί και Ποντένσε λειτούργησαν εξαιρετικά στο πρώτο ημιχρονο, διάστημα που λειτούργησε καλα και στις αμυντικές του μεταβάσεις Ολυμπιακός. Εξαίρεση (και το πλήρωσε) η φάση του 1-1. 

Ο Σεμέδο είναι επιβλητικός ως φυσιογνωμία. Χρειάζεται χρόνο και ρυθμό προοπονησεων αφού ειναι αρκετά πισω απο τους υπόλοιπους.

Η εμφάνιση του Μπα ήταν καλύτερη στο δεύτερο φιλικό σε σχέση με το πρώτο. 

Ο Βαλμπουενά μπήκε σε σημείο που το παιχνίδι έπαψε να ειναι ποδόσφαιρο και έγινε κατς απο τους Ισραηλινούς. Πήρε κάποιες προσπάθειες και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ολυμπιακος πάντως έπαιξε αρκετά απο δεξιά και στο διάστημα που δεν ήταν στο ματς ο Ποντένσε. Ο Ρατζελοβιτς μπήκε να παίξει σε παιχνίδι που είχε χαλάσει και είχε μόνο σκληρά μαρκαρίσματα. Ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω. Σίγουρος με τη μπάλα στα πόδια, καλές σέντρες στην περιοχή, πρωτοβουλίες και ηρεμία στο παιχνίδι του σε πολύ μικρό αλλά ταυτόχρονα ελπιδοφόρο δείγμα γραφής για ένα παιδί που δεν είχε ούτε προπόνηση με τους υπόλοιπους πριν το ματς… 

Υ.Γ. Το τάκλιν του Γιοσέφι στον Ομάρ ειναι για να κόψεις τη μπάλα στον αντίπαλο σε φιλικό προετοιμασίας. Απαράδεκτος και αντί-συναδελφικός. 

Υ.Γ.1 Τρελάθηκε ο Μαρτίνς με τον τρόπο που έπαιζαν οι Πολωνοί και με το δίκιο του. Πάντως και απο τη στιγμή που δεν τραυματίστηκε σοβαρά ο Ελ Αμντελαουι, ακόμη και απο τέτοια παιχνίδια που παίζεται… ξύλο αντί για ποδόσφαιρο κατι μπορείς να κερδίσεις…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.