Λέα Σεντού: Επειδή το μπλε είναι όντως το πιο ζεστό χρώμα…

Η Λέα Σεντού, γεννήθηκε την 1 Ιουλίου του 1985, στο Παρίσι της Γαλλία. Στην μέχρι τώρα καριέρα της, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο, του Γούντι Άλεν, αλλά και του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ το 2013 βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, για την ταινία «Η Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς. Με αφορμή τα γενέθλια της γοητευτικής Γαλλίδας ηθοποιού, παρουσιάζουμε...

Η Λέα Σεντού, γεννήθηκε την 1 Ιουλίου του 1985, στο Παρίσι της Γαλλία. Στην μέχρι τώρα καριέρα της, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο, του Γούντι Άλεν, αλλά και του Γιώργου Λάνθιμου, ενώ το 2013 βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, για την ταινία «Η Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς. Με αφορμή τα γενέθλια της γοητευτικής Γαλλίδας ηθοποιού, παρουσιάζουμε πέντε χαρακτηριστικές ερμηνείες της.

«Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» (It’s Only the End of the World / Juste la fin du monde – 2016) του Ξαβιέ Ντολάν

Μετά από δώδεκα χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένεια του. Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία, κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν.

Το τρομερό παιδί της Έβδομης Τέχνης, μεγάλωσε και επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ο λόγος για τον εξαιρετικό δημιουργό, Ξαβιέ Ντολάν και τη νέα του δημιουργία: «Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου». Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Μπάι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λεά Σεντού, Βενσάν Κασέλ και Γκασπάρ Ουλιέλ. Στα 27 του χρόνια, ο Ξαβιέ Ντολάν είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους κινηματογραφιστές. Σκηνοθέτης, εικονολήπτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, ο Καναδός δημιουργός συνεργάζεται άψογα με τους ηθοποιούς του και μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη μια απίστευτη ενέργεια που σε παρασέρνει. Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Ζαν Λυκ Λαγκάρς. Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου και Μοντάζ.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.