Φενέρ, η «γέφυρα» για το NBA! (pics)

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά επτά παίκτες της Φενέρμπαχτσε έχουν μετακομίσει στο ΝΒΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Διαβάστε τα λαμπερά ονόματα.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά επτά παίκτες της Φενέρμπαχτσε έχουν μετακομίσει στο ΝΒΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Διαβάστε τα λαμπερά ονόματα. 

Η είδηση της μετακόμισης των Νικολό Μέλι και Μάρκο Γκούντουριτς σε Πέλικανς και Γκρίζλις αντίστοιχα προκάλεσε αίσθηση στην Ευρώπη, αλλά όχι έκπληξη στους ανθρώπους της Φενέρ, οι οποίοι είναι πλέον συνηθισμένοι να βλέπουν παίκτες τους να διασχίζουν τον Ατλαντικό και να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Η αρχή έγινε πριν πέντε χρόνια. Το καλοκαίρι του 2014 ο Κροάτης Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ανοίγει τα φτερά του μετά από μια τριετία στην Φενέρ (2011-14) και υπογράφει με τους Μπρούκλιν Νετς, όπου έμεινε για τρία χρόνια. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από τους Γουίζαρντς και μια διετία στους Πέισερς. Σήμερα (1/7) ανακοινώθηκε η συμφωνία του  με τους Γιούτα Τζαζ. Πέρσι έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρα τους στο ΝΒΑ, με 18.0 πόντους και 42.5% στα τρίποντα. 

Ένα χρόνο αργότερα ήταν η σειρά του Νέμανια Μπιέλιτσα. Ο Σέρβος all-around φόργουορντ μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα στο F4 του Βερολίνου (2015), αλλά έχοντας ψηφιστεί MVP της σεζόν στην Ευρωλίγκα αποφάσισε να μετακομίσει στη Μινεσότα και τους Τίμπεργουλβς. Μετά από μια τριετία στο…κρύο, συμφώνησε με τον Βλάντε Ντίβατς και τους Σακραμέντο Κινγκς. 

Το καλοκαίρι του 2017 η Φενέρ πανηγύριζε τον πρώτο τίτλο Ευρωλίγκας στην ιστορία της, αλλά είδε την επιτυχία να έχει ακριβό τίμημα χάνοντας τους δύο καλύτερούς της παίκτες. Ο MVP του F4 Έκπε Γιούντο επέστρεψε στο ΝΒΑ και τους Γιούτα Τζαζ, χωρίς πάντως ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μεγάλωσε την σερβική παροικία στο Σακραμέντο, όπου έχει πολύ καλά νούμερα στις δύο πρώτες σεζόν του (2017-18:11.8π, 3.3ας, 2018-19: 14.1 πόντοι, 3.8 ασίστ). 

Ένα χρόνο αργότερα η Φενέρ είχε μόλις σκοντάψει στο τελευταίο εμπόδιο, χάνοντας τον τελικό του Βελιγραδίου από την Ρεάλ αλλά αποδεικνύοντας παράλληλα την δυναμική της στο τοπ επίπεδο. Αυτή τη φορά ήταν δύο Αμερικανοί αυτοί που αποφάσιζαν να εξαργυρώσουν τις εξαιρετικές τους χρονιές για να μετακομίσουν στο αγαπημένο τους NBA. Ο Μπραντ Γουόναμέικερ πήρε τη θέση του Σέιν Λάρκιν στους Σέλτικς, ενώ ο Τζέιμς Νάναλι πήρε το μακρινό του σουτ στη Μινεσότα.

Αμφότεροι δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν, με τον Νάναλι να επιστρέφει στην Ευρώπη και να επιστρέφει στο Μιλάνο, ενώ ο Γουοναμέικερ αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από τους «Κέλτες» και εξετάζει τις ευρωπαϊκές επιλογές του. 

Πλέον ήρθε η σειρά του Μέλι, που αποχαιρετά τη Φενέρ στην καλύτερη μπασκετική ηλικία (28) και πλέον θα αγωνίζεται στο πλευρό του πιο “καυτού” ρούκι της επόμενης σεζόν, του Ζάιον Γουίλιαμσον, αλλά και του Γκούντουριτς, ο οποίος θα πάρει μέρος στο rebuilding των Γκρίζλις. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.