Στον τελικό η Βραζιλία! (video)

Η Βραζιλία νίκησε 2-0 την Αργεντινή στο Μπέλο Οριζόντε και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα!

Η Βραζιλία νίκησε 2-0 την Αργεντινή στο Μπέλο Οριζόντε και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Αμέρικα!

Η «σελεσάο» θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2007, με τους Γκαμπριέλ Ζεσούς και Ρομπέρτο Φιρμίνο να σκοράρουν, ενώ το όνειρο του Λιονέλ Μέσι για έναν τίτλο με τη φανέλα της «αλμπισελέστε» παραμένει ανεκπλήρωτο, με την ανομβρία της Αργεντινής να συνεχίζεται μετά το 1993.

Οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στο 12′ η Αργεντινή θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Παρέδες παραλίγο να πιάσει στον ύπνο τον Άλισον από πολύ μακριά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 17′ όμως, ο Ντάνι Άλβες με εκπληκτική ατομική προσπάθεια παρέλυσε την άμυνα της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι, πριν μοιράσει στον Φιρμίνο, ο οποίος έδωσε στο πιάτο το 1-0 για τον Ζεσούς.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Αγουέρο πριν από τη λήξη του α’ μέρους, ενώ στο 50′ έφτασαν ξανά κοντά σε σουτ του Μαρτίνες που έσωσε ο Άλισον. Στο 52′ ο Ντε Πάουλ είχε άλλη μία ευκαιρία για το 1-1, ενώ η «σελεσάο» στο 56′ μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Κουτίνιο αστόχησε μετά από μπαλιά του Ζεσούς.

Στη συνέχεια ο Μέσι είχε ένα ακόμα δοκάρι με βολέ, ενώ στο 67′ επιχείρησε να νικήσει τον Άλισον με απ’ ευθείας φάουλ, όπως στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα αυτή τη φορά όμως να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Έτσι, ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε στο 71′, με τον Ζεσούς να διασχίζει ταχύτατα το μισό γήπεδο, πριν ανταποδώσει στον Φιρμίνο την ασίστ για το πρώτο γκολ, «σφραγίζοντας» τον θρίαμβο της Βραζιλίας.

Η «σελεσάο», θα προσπαθήσει να ανέβει στον θρόνο της Νότιας Αμερικής, περιμένοντας Χιλή ή Περού στον τελικό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ:
Άλισον, Άλβες, Μαρκίνιος (64′ Μιράντα), Σίλβα, Σάντρο, Αρτούρ, Καζεμίρο, Ζεσούς (80′ Άλαν), Κουτίνιο, Έβερτον (46′ Γουίλιαν), Φιρμίνο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:
Αρμάνι, Φόιτ, Πεσέλα, Οταμένδι, Ταγλιαφίκο (85′ Ντιμπάλα), Ντε Πάουλ (67′ Λο Σέλσο), Παρέδες, Ακούνια (59′ Ντι Μαρία), Μέσι, Αγουέρο, Μαρτίνες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.