Διαμαντίδης για ΝΒΑ: “Αν είχα πρόταση, ίσως να το σκεφτόμουν!”

O Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν προσκεκλημένος του NBA Basketball School Camp Greece και μίλησε σε νεαρούς αθλητές για τι θυσίες απαιτεί ο πρωταθλητισμός, την προτίμηση του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τους αγαπημένους του συμπαίκτες και για το αν θα επεδίωκε μια καριέρα στο ΝΒΑ.

O Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν προσκεκλημένος του NBA Basketball School Camp Greece και μίλησε σε νεαρούς αθλητές για τι θυσίες απαιτεί ο πρωταθλητισμός, την προτίμηση του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τους αγαπημένους του συμπαίκτες και για το αν θα επεδίωκε μια καριέρα στο ΝΒΑ. 
 
Οι 150 νεαροί αθλητές ηλικίας 6-15 ετών που συμμετέχουν στο NBA Basketball School Camp Greece υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος μοιράστηκε τις εμπειρίες της τεράστιας καριέρας του στα παρκέ με τον Ηρακλή, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα, έδωσε τις συμβουλές του κι απάντησε στις ερωτήσεις!
 
Ο Ευθύμης Ρεντζιάς υποδέχτηκε τον «3D» στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολεγίου κι εν συνεχεία τον παρουσίασε στους νεαρούς αθλητές που συμμετέχουν στο Camp.
 
«Ο Δημήτρης είναι ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει όχι μόνο για όσα πέτυχε μέσα στο γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια αλλά κυρίως για τις αρχές, το ήθος και τον χαρακτήρα του! Ένα παιδί που θαυμάζω προσωπικά για τη στάση ζωής του και όσα πρεσβεύει. Είναι ταπεινός και αποτελεί ένα από τα καλύτερα πρότυπα για εσάς, από τη στιγμή μάλιστα που έχει δουλέψει πολύ κι έχει θυσιάσει πράγματα για να πετύχει, δίχως να του χαρίσει κανείς τίποτα! Εκτιμώ πολύ ότι δεν λέει ποτέ όχι όταν τον καλέσεις για να μιλήσει στα νέα παιδιά. Θέλω να τον ευχαριστήσω ξανά για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε να βρίσκεται μαζί μας».
 
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης στάθηκε στην αξία της ομαδικότητας, της σκληρής δουλειάς, της προπόνησης και της αφοσίωσης στον στόχο:
 
«Αρχικώς, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που μου έδωσε ο Ευθύμης να είμαι εδώ, μαζί σας! Στην ηλικία που είστε, το πιο σημαντικό είναι να περνάτε καλά. Εκτός όμως από τα βασικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και πρέπει να μάθετε να συνεργάζεστε. Ο καθένας πρέπει να είναι καλός με τον συμπαίκτη του, να συγχωρεί τα λάθη του και να είναι συγκεντρωμένος. Για μένα, δεν υπάρχει μυστικό… Δουλειά, προπόνηση και αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε. Αυτά πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Μακάρι να γινόμασταν όλοι επαγγελματίες, μακάρι να παίζαμε όλοι στο υψηλότερο επίπεδο στην Α1, την Ευρώπη ή το ΝΒΑ. Δυστυχώς όμως, δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι… Προσωπικά, νιώθω ευλογημένος που εν τέλει κατάφερα να ασχοληθώ με το μπάσκετ, ακόμα όμως κι εκείνοι που δεν θα τα καταφέρουν, πρέπει να νιώθουν τυχεροί γιατί τουλάχιστον θα έχουν προσπαθήσει, θα έχουν καλή υγεία, θα περνάνε καλά παίζοντας με τους φίλους τους…».
 
Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των μικρών αθλητών
 
Πόση προπόνηση κάνατε κάθε μέρα;

«Η αλήθεια είναι ότι έκανα πολλή προπόνηση. Έδινα μεγάλη σημασία σε αυτό το κομμάτι. Αρχικώς με τις ομάδες μου από τα παιδικοεφηβικά κι από ένα σημείο και μετά, μόνος μου».
 
Θα θέλατε να πάτε στο ΝΒΑ;

«Να σου πω την αλήθεια, όχι. Δεν ήθελα να πάω, συν του ότι δεν είχα κάποια πρόταση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει το στιλ του ΝΒΑ και το μπάσκετ που παίζεται εκεί, προτιμώ το ευρωπαϊκό. Τώρα βέβαια που έχουν περάσει τα χρόνια και το φέρνω καμιά φορά στο μυαλό μου, αν είχα πρόταση ίσως και να το σκεφτόμουν»!
 
Πως αισθανθήκατε όταν σας έκανε πρόταση ο Παναθηναϊκός;

«Ήμουν λίγο αγχωμένος διότι δεν ήξερα αν θα μπορούσα να παίξω σε μια ομάδα τόσο υψηλού επιπέδου. Ήταν μια πολύ ωραία αίσθηση που, συγχρόνως, σε γέμιζε τεράστιες ευθύνες».
 
Ήσασταν αγχωμένος πριν από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό;

«Πάντα ήμουν αλλά όταν έμπαινα στο γήπεδο, μου έφευγε το άγχος. Όταν αρχίζει ο αγώνας, έχεις το μυαλό μου μόνο στο παιχνίδι και σε τίποτα άλλο».
 
Θα αλλάζατε ομάδα;

«Όχι, δεν θα άλλαζα! Ήμουν πολύ ευτυχισμένος και στις δυο ομάδες μου, τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό».
 
Η αγαπημένη σας ομάδα;

«Ο Παναθηναϊκός»!
 
Στο ΝΒΑ;

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα παιδί που μας κάνει υπερήφανους, επομένως όλοι οι Έλληνες είμαστε με τους Μπακς»!
 
Πως νιώσατε όταν ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποσύρθηκε και γίνατε εσείς αρχηγός στον Παναθηναϊκό;

«Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι η ιστορία του Παναθηναϊκού και η τιμή ήταν τεράστια όταν τον διαδέχτηκα. Όταν ήταν να πάω στον Παναθηναϊκό και είχα τους ενδοιασμούς μου επειδή, ακριβώς δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις, τις τεράστιες προσδοκίες και το ειδικό βάρος αυτής της ομάδας, μίλησα μαζί του και με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να ξεπεράσω τις όποιες αμφιβολίες μου. Με βοήθησε επίσης πολύ σαν συμπαίκτης. Είναι τεράστια τιμή κι ευθύνη να είσαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό»!
 
Μάλιστα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης κλήθηκε να επιλέξει τους αγαπημένους του συμπαίκτες:

«Δεν μπορώ να αναφέρω μόνο έναν. Ενδεικτικά θα πω ότι ήταν μεγάλη μου τιμή που έπαιξα μαζί με τον Αλβέρτη, τον Σάρας, τον Λάσμε, τον Μπατίστ, τον Νίκολας, τον Χατζηβρέττα, τον Καλάθη και τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος συνεχίζει και παίζει και είναι εκπληκτικός! Είχαμε εξαιρετική συνεργασία όσο ήταν στον Παναθηναϊκό και παράλληλα στην Εθνική».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.