«Kaos» στη Μικρή Επίδαυρο: Ένα έργο που εξερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για ταυτότητα

Η ομάδα χορού Griffón της Ιωάννας Πορτόλου φέρνει το «Kaos» στη Μικρή Επίδαυρο για δύο παραστάσεις, στις 12 και 13 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα έργο που εξερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για ταυτότητα. Μια χορογραφική δουλειά που ακροβατεί ανάμεσα στην σύνθεση και την αποσύνθεση, εξερευνώντας την ιδιότυπη πολυμορφία της Ιστορίας μας. Μετά από...

Η ομάδα χορού Griffón της Ιωάννας Πορτόλου φέρνει το «Kaos» στη Μικρή Επίδαυρο για δύο παραστάσεις, στις 12 και 13 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα έργο που εξερευνά την ανθρώπινη ανάγκη για ταυτότητα. Μια χορογραφική δουλειά που ακροβατεί ανάμεσα στην σύνθεση και την αποσύνθεση, εξερευνώντας την ιδιότυπη πολυμορφία της Ιστορίας μας.

Μετά από δύο πετυχημένα έργα, το «Risk» (2018) και το «Elizabeth» (2019), η Ιωάννα Πορτόλου συνεχίζει την πολύχρονη χορογραφική ενασχόληση της με το απρόβλεπτο στοιχεία της ανθρώπινης φύσης.  Στο νέο της έργο «Kaos» καταδύεται μαζί με την ίδια  χορευτική ομάδα στην ελληνική Ιστορία, δημιουργώντας μια εκρηκτική παράσταση για τις ρίζες μας και πώς αυτές επιβιώνουν στο παρόν.

Το «Kaos» θυμίζει έντονα ρετρό σουβενίρ «Made in Greece». Μιλάει για το βάρος του πολιτισμού που κουβαλάμε, θέτοντας έτσι ερωτήματα ως προς την εξέλιξη της ταυτότητας μας στο σήμερα. Έντονες και σουρεαλιστικές εικόνες ζωντανεύουν επί σκηνής, φέρνοντας μαζί τους πρωτόπλαστους, θεούς και ήρωες που περιπλανώνται μαζί στη γη μιας σύγχρονης Ελληνικής Βαβέλ. Ετερόκλητα μουσικά είδη, από ηλεκτροακουστικούς ήχους μέχρι παραδοσιακά ακούσματα, συνθέτουν ένα ιδιόμορφο ηχητικό σύμπαν.

Όπως κάθε χορογραφική δουλειά της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας χορού Griffón, έτσι και το «Kaos» επιτρέπει στον θεατή να γίνει μέρος του έργου, προσφέροντας μια άκρως βιωματική εμπειρία.

Λίγα λόγια για την Ομάδα χορού Griffόn

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.