Aυλαία για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου – Τα βραβεία

Το Χρυσό Δέντρο, το μεγάλο βραβείο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην ταινία «Eternal Winter» του Attila Szasz από την Ουγγαρία, μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα σοβιετικό στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, στο οποίο κρατούνται Ούγγροι πολίτες γερμανικής...

Το Χρυσό Δέντρο, το μεγάλο βραβείο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου απονεμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στην ταινία «Eternal Winter» του Attila Szasz από την Ουγγαρία, μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα σοβιετικό στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, στο οποίο κρατούνται Ούγγροι πολίτες γερμανικής καταγωγής, κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη ναζιστική Γερμανία. Οι καλογυρισμένες σκηνές του παγωμένου τοπίου και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των εγκλείστων έκαναν ένα θεαματικό κοντράστ με το όλο περιβάλλον, δομημένο και φυσικό, της Κιμώλου.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο μιας από τις πολλές και όμορφες εκκλησίες στο Χωριό, που ήταν φωτισμένο με πυρσούς και πολλά μικρά φαναράκια – αυτά ήταν και οι μοναδικές πηγές φωτός, όταν ένα μπλακ άουτ στο νησί σταμάτησε μεν προσωρινά τις προβολές ώσπου να μπει μπροστά η γεννήτρια, αλλά επέτρεψε στους θεατές να θαυμάσουν τα άπειρα αστέρια στο νυχτερινό ουρανό…

Το Σκιάδι, ο μοναδικός αυτός γεωλογικός σχηματισμός που σμίλεψαν ο χρόνος, ο άνεμος και η αρμύρα στο νησί, σήμα κατατεθέν του νησιού, που θυμίζει πέτρινο μανιτάρι, ήταν η πηγή έμπνευσης για το Χρυσό Δέντρο, το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ.

Το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας  απέσπασε η ταινία από την Τυνησία «Fatwa» του Μahmoud Ben Mahmoud, με ήρωα έναν Τυνήσιο ο οποίος επιστρέφει από τη Γαλλία εξαιτίας του θανάτου του νεαρού γιου του σε μοτοσυκλετιστικό ατύχημα. Στην πορεία όμως διαπιστώνει πως το παιδί εχε εμπλακεί με Ισλαμιστές φονταμενταλιστες και πως οι συνθήκες θανάτου του είναι σκοτεινές.

Το βραβείο της ΕΡΤ απονεμήθηκε στην ταινία «Amir» (Nima Eghlima) από το Ιράν, μια ταινία ιδιαίτερης κινηματογραφησης που παρακολουθεί την καθημερινότητα ενός άνδρα ο οποίος καλείται να διαχειριστεί μια οικογενειακή κρίση. Η ταινία δίνει μια εικόνα της κοινωνίας στο σύγχρονο Ιράν.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.