Πωλείται όπως είναι επιπλωμένος!

H Παρί άνοιξε την πόρτα. Ο Νεϊμάρ είναι έτοιμος να περάσει απέναντι. Η Μπαρσελόνα ζεσταίνει τις μηχανές. Ο Ισίδωρος Πρίντεζης θυμάται μια προς μια τις… Νεϊμ-άρες μάρες κουκουνάρες του Νεϊμάρ!

H Παρί άνοιξε την πόρτα. Ο Νεϊμάρ είναι έτοιμος να περάσει απέναντι. Η Μπαρσελόνα βάζει το κλειδί στη θήκη του παντελονιού.

Ο Ερνέστο ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «ναι, γύρνα» δίνοντας τέσσερις παίκτες και λεφτά. Ο Βραζιλιάνος θέλει να φύγει, ο μπαμπάς να μείνει μέχρι να φύγει και η Παρί να τον ξεφορτωθεί με την ίδια βιασύνη που τον παρουσίασε ως ποδοσφαιρικό Πύργο του Παρισιού. 

Για να θυμηθούμε λεπτομερώς την ιστορία. Είναι λοιπόν Οκτώβριος του 2017 και λίγο μετά πατάμε στο Ιανουάριο του 2018…

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

O μάγος της μπάλας Nεϊμάρ έφυγε από τη σκιά του αυτοκρατορικού Μέσι για να γίνει εν μια νυκτί (και τι νυκτί, γαλλική, σαμπανιζέ) ο «βασιλιάς του Παρισιού».

Άλλωστε, ως… συνδημιουργός του Πύργου του Άϊφελ και της Νοτρ Νταμ (μαντάμ, μαντάμ, μαντάμ…) παρουσιάστηκε από τον εμβρόντητο Κελαϊφί! Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα εν αφθονία προκλητική στη γαλλική πρωτεύουσα του βασιλεύοντα… Jr! 

Λεφτά, πολλά λεφτά και για να αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος ταχυδακτυλουργός και για να αλλάξει μονομιάς συνήθειες η ομάδα και οι παίκτες της. Τώρα, αν η ομάδα θέλει πειθαρχία, αυτή είναι άλλη ιστορία: την αγοράζουμε και την ιστορία! Αν η ομάδα θέλει ομαδική λειτουργία για να κατακτήσει τίτλους, αυτή είναι άλλη ιστορία: αγοράζουμε και τους τίτλους! Ποια ομάδα τώρα…

Ο Νεϊμάρ θέλει να εκτελεί τα πέναλτι; Βεβαίως! Τι κι αν ο κόουτς Έμερι έχει δώσει από πέρυσι εντολή στον Καβάνι; Ο πρόεδρος Κελαϊφί πληρώνει όσο όσο τον Ουρουγουανό για να παραιτηθεί της απαιτήσεως εκτέλεσης! Αμ πώς. 

Ο Νεϊμάρ έχει δυο επιπλέον φυσιοθεραπευτές. Τον ακολουθούν παντού. Ακόμη και για… ποτό. Μπορεί να πιαστεί το… χέρι και να πρέπει αν ξεκουραστεί το… ποτήρι!
 
Ο Νεϊμάρ έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση να μην τον… μαρκάρουν δυνατά κατά την διάρκεια των προπονήσεων οι συμπαίκτες του, θέλει δηλαδή να τον κοιτούν εξ αποστάσεως και άμα λάχει να χειροκροτούν ακούγοντας Πιαφ! Αμάν… Πιάφ! 

Ο Νεϊμάρ δεν θέλει να κάνει ασκήσεις στην άμυνα, όπως όλοι οι άλλοι. Θέλει να κάνει μόνο ασκήσεις στην επίθεση. Και να του δίνουν τη μπάλα, χωρίς να έχουν απαίτηση να την ξαναπάρουν! «Όλα δικά σου μάτια μου»…

Ο Νεϊμάρ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Παρί που μπορεί να κυκλοφορεί με τη δική του τσάντα με τον χορηγό του και όχι με την τσάντα και το χορηγό της ομάδας. Το ιδανικό θα ήταν όλοι οι συμπαίκτες του να κυκλοφορούν με την τσάντα και το χορηγό του… Νεϊμάρ!

Ο Νεϊμάρ θέλει να αλλάξει τον… μολυσμένο αέρα του Παρισιού και να αναπνέει… ανανεωμένο, αρωματικό αέρα της μεσογειακής Βαρκελώνης. Ο Κελαϊφί έχει αρχίσει ήδη τη διαδικασία αλλαγής… εισπνεόμενου αέρα στο συννεφιασμένο Παρίσι!
Τι είπατε; Ο Νεϊμάρ κάνει ό,τι θέλει στην Παρί; Νεϊμ-Άρες… μάρες κουκουνάρες!

Το Τσάμπιονς Λιγκ το κατακτούν πάντως οι ομάδες (όπως και τα πρωταθλήματα, άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη η σφαλιάρα της Μονακό), ποτέ ένα και μόνο ένα, οικονομικά πανάκριβο, αγωνιστικά πλούσιο, τελικώς τόσο εγωπαθές πρόσωπο. 

Ο Νεϊμάρ ονειρεύεται να κατακτά τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ σε μπρελοκάκι πολυτελείας στο ακριβό του τσαντάκι με τον προσωπικό χορηγό, να το… χαϊδεύει την ώρα που θα απολαμβάνει στη Σανζ Ελιζέ το ποτάκι του, τη μοναδική στιγμή που οι προσωπικοί του φυσιοθεραπευτές θα του κρατούν το ποτήρι ο ένας και το πούρο ο άλλος τη βραδιά της απονομής…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Πολύ πλάκα έχει η πρωταθλήτρια ήδη στο σαμπιονά Παρί. Ούτε τα οκτώ γκολ σε βάρος της Ντιζόν δεν μπορεί ανέτως να πανηγυρίσει στην έδρα της (δεν είναι ρεκόρ στη Ligue1, έχει βάλει και εννιά εκτός έδρας στην Τρουά), γιατί καλείται για μια ακόμη φορά να ασχοληθεί με τα καπρίτσια των ακριβοπληρωμένων αστεριών της. Δηλαδή του… Νεϊμ-άρες, μάρες κουκουνάρες!

Ο «πληρώνετε εισιτήριο για να με δείτε, είμαι ένας και μοναδικός, όλα γυρίζουν γύρω μου» Νεϊμάρ έφυγε από τη νεφοσκεπή Βαρκελώνη γιατί δεν άντεχε άλλο στη σκιά του Μέσι (παίρνει τίτλο και χωρίς Νεϊμάρ) και πήγε στο ομιχλώδες Παρίσι για να συμπεριφερθεί ως… Άιφελ χωρίς Πύργο! 

Την πρώτη φορά δημιουργεί θέμα για τα πέναλτι και τον σουτέρ. «Καβάνι» λέει ο κόουτς Έμερι, «εγώ θα πάρω μπάλα και θα εκτελέσω» απαντά ο Βραζιλιάνος, τσακώνεται δημοσίως πριν την εκτέλεση με τον Ουρουγουανό, στον οποίο ο ιδιοκτήτης Κελαϊφί προτείνει χρηματική απολαβή για να παραιτηθεί του δικαιώματος-εντολής εκτέλεσης πέναλτι, προκειμένου να παραμείνει παρα-χαϊδεμένος ο Νεϊμάρ! 

Ο ζογκλέρ της μπάλας μέτρησε τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ της ομάδας του με τη Ντιζόν, αλλά ενοχλήθηκε πάλι από τις επιδοκιμασίες του κόσμου που δεν τρώει κουτόχορτο προς τον Καβάνι και αποχώρησε με μια μπάλα στα χέρια στα αποδυτήρια χωρίς να συμμετάσχει στους ομαδικούς πανηγυρισμούς με τον κόσμο (μικρότητα; Μπα. Μεγαλοψυχία!). 

Κι αυτό γιατί δεν άφησε (αφού αυτός αποφασίζει για όλα, αυτός θα έκανε στην άκρη) τον Καβάνι να χτυπήσει το πέναλτι, όπως ζητούσε ο κόσμος, για να γίνει ο Ουρουγουανός ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παριζιάνων με 157 γκολ (είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ιμπραχίμοβιτς στο ματς). Ιστορική βραδιά για τον Καβάνι στη σκιά του Νεϊμάρ; Μπα! 

Δεν έχει άλλη επιλογή πλέον ο Κελαϊφί για να έχει το κεφάλι του ήσυχο: να βγάλει ταρίφα για όλους τους οπαδούς στο «Παρκ Ντε Πρενς», να τους πληρώσει για να φωνάζουν μόνο «Νεϊμάρ» και να βρίζουν τον Καβάνι. Και επίσης να μετονομάσει την ομάδα σε Παρί Σεν Νεϊμάρ! 

Το πρωτάθλημα στη Γαλλία έχει κριθεί από τα τέλη Νοεμβρίου, στο Λιγκ Καπ ακολουθεί τέλη Ιανουαρίου ημιτελικός εκτός έδρας με την Ρεν (σε δυο ματς η Παρί έχει βάλει δέκα γκολ στην ομάδα της Βρετάνης!), το κύπελλο είναι φαβορί για να το κατακτήσει και πάλι, κοινώς πάει για τρεμπλ στη χώρα και κρας-τεστ με Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τη Ρεάλ που μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να διακριθεί για να σώσει, ό,τι δεν σώζεται. Ο λόγος στον… Άιφελ Νεϊμάρ Τζούνιορ!



ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

Και όταν ο… Άιφελ Νεϊμάρ Τζούνιορ πήρε πραγματικά το λόγο, χάθηκε κυριολεκτικά η μπάλα! Και ο… Νεϊμάρ μαζί!

Στα μεγάλα ματς, μόνιμος τραυματίας. Ούτε με Ρεάλ, αλλά ούτε και με Μάντσεστερ. Στα ματς που η Παρί έκανε πάρτι, κάτι 8-0 και 9-0 εντός συνόρων, ο ζογκλέρ ήταν εκεί. Αχρείαστος. Σαν τον εύθυμο τύπο, τον ανιματέρ που απασχολεί ώρες και με ποικιλία προγράμματος τα παιδιά για να περνάνε καλά στο πάρτι.

Μόνο που τον ατελείωτο λογαριασμό δεν τον πληρώνει ο σούπερ ζογκλέρ, αλλά ο βαθύπλουτος, πλην όμως όχι «χρήσιμος ηλίθιος» Κελαϊφί. Ο ιδιοκτήτης απηύδησε με τα τερτίπια του Βραζιλιάνου. Έφτασε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, στο «δεν πάει άλλο» και έβαλε πωλητήριο. Και άνοιξε μεγαλοπρεπώς την πόρτα.

Ο μπαμπάς-μάνατζερ έχει άποψη, ο παίκτης θέλει να μείνει φεύγοντας και η Παρί να ξεφορτωθεί έναν αγωνιστικό και οικονομικό μπελά που της έδωσε ελάχιστα και την ανάγκασε σε υποχωρήσεις αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του κλαμπ (ήρωας ο Καβάνι).

Η Μπαρσελόνα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον Νεϊμάρ για να ξαναφτιάξει την παρέα με Μέσι και Σουάρες. Υπό τον Μέσι, η μοναδική και πιθανώς τελευταία ευκαιρία του Βραζιλιάνου σταρ να θυμηθεί το τόπι. Γιατί δεν θα του ανήκει αποκλειστικά…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.