Το Περού εκθρόνισε τη Χιλή! (video)

To Περού διέλυσε με 3-0 την κάτοχο του Κόπα Αμέρικα Xιλή στο Πόρτο Αλέγκρε και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία!

To Περού διέλυσε με 3-0 την κάτοχο του Κόπα Αμέρικα Xιλή στο Πόρτο Αλέγκρε και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία!



Η Αργεντινή δεν τα κατάφερε χθες κόντρα στους διοργανωτές, όμως ένας Αργεντινός έγραψε ιστορία στη διοργάνωση. Ο λόγος για τον κόουτς του Περού Ρικάρντο Γκαρέκα, ο οποίος πέρσι οδήγησε τους «Ίνκας» στο πρώτο τους Μουντιάλ μετά από 36 χρόνια και φέτος τους στέλνει σε τελικό Κόπα Αμέρικα ξανά για πρώτη φορά μετά το 1975! Aντίθετα, το όνειρο της Χιλής για τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου παραμένει ανεκπλήρωτο, με τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης να κυριαρχεί στο πρώτο μέρος, βάζοντας τα θεμέλια της ιστορικής νίκης.

Οι Περουβιανοί, άνοιξαν το σκορ στην Arena do Gremio μόλις στο 21ο λεπτό, με τον Αντρέ Καρίγιο να «σερβίρει» για τον σκόρερ Έντισον Φλόρες.

Στο 38′, ο ο τερματοφύλακας της Χιλής Αρίας δεν εκτίμησε σωστά έξοδο σε μπαλιά για τον Καρίγιο και ο Γιοσιμάρ Γιοτούν είχε εύκολο έργο από κοντά για το 2-0.

Ο θρίαμβος του Περού ολοκληρώθηκε στο 90′ με τον έμπειρο Πάολο Γκερέρο να κλείνει το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Οι Περουβιανοί, οφείλουν μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας τους και στον τερματοφύλακα Γκαγιέσε που έκανε αρκετές επεμβάσεις στο β’ μέρος, με …κερασάκι στην τούρτα την απόκρουση στο πέναλτι του Βάργκας στις καθυστερήσεις, με τον παίκτη της Χιλής να επιχειρεί ανεπιτυχώς εκτέλεση με στυλ «Πανένκα».

Το Περού, θα επιχειρήσει να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία του, μετά από το 1939 και το 1975.




ΠΕΡΟΥ:
Γκαγιέσε, Αδβίνκουλα, Σαμπράνο, Άβραμ, Τράουκο, Τάπια, Γιοτούν, Καρίγιο (71′ Πόλο), Κουέβα (80′ Μπαγιόν), Φλόρες (50′ Γκονζάλες), Γκερέρο.

ΧΙΛΗ
: Αρίας, Ίσλα, Μεδέλ, Μαριπάν (89′ Καστίγιο), Μποσεγιούρ, Αράνγις, Πούλγαρ, Βιδάλ, Φουενσαλίδα (46′ Σαγάλ), Σάντσες, Βάργκας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.