Έχει δικαιολογίες

Ο Άγγελος Στυλιάδης γράφει στο προσωπικό του blog από την Πολωνία για το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Λέχια Γκντανσκ.

Η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι με την Λέχια Γκντανσκ δεν ήταν η καλύτερη. Οι «ερυθρόλευκοι» άργησαν πολύ να μπουν στον ρυθμό του αγώνα. Σπατάλησαν 25 λεπτά για να καταλάβουν σε ποιο γήπεδο βρίσκονται, όμως μέχρι ενός βαθμού ήταν δικαιολογημένο. 

Όταν είσαι σε ένα πούλμαν στην κίνηση δυο ώρες, κατεβαίνεις, κάνεις ζέσταμα και ξεκινάς να παίξεις, φαίνεται πως ούτε εγκεφαλικά και σε θέμα συγκέντρωσης είσαι στο παιχνίδι, αλλά ούτε και σωματικά έτοιμος αφού αν ο εγκέφαλος δεν είναι σε εγρήγορση, ούτε κοντρόλ, ούτε πάσα κάνεις. Χώρους σωστά δεν καλύπτεις, το παιχνίδι αργά το διαβάζεις και άλλες λεπτομέρειες που όλες μαζί κάνουν μεγάλη διαφορά κάνεις λάθος.

Η αλήθεια είναι πως φάνηκε αυτό το ματς να μπαίνει στο πρόγραμμα απλά επί τη ευκαιρία της ομάδας στο Γκντανσκ. Επίσης μοιάζει με αλήθεια η εικασία πως αν ξανακάνει ανάλογη εμφάνιση ο Ολυμπιακός, ο Μαρτίνς θα αρχίσει να δίνει  ευκαιρίες σε άλλους και να περιορίζει κάποιους άλλους.

Ο προπονητής ξέρει πότε η ομάδα του είναι δικαιολογημένα η αδικαιολόγητα κακή. Ο Ολυμπιακός της Τετάρτης στο Γκντανσκ είχε πολλά. Προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία του τέτοια που στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων έμοιαζε να ψάχνει θέση στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα…

Προβλήματα στο αμυντικό διάβασμα του παιχνιδιού στο πρώτο 25λεπτο που οι αντίπαλοι έφταναν σχεδόν πάντα πρώτοι στη μπάλα.

Πρόβλημα ανάπτυξης οφειλόμενο κυρίως στην έλλειψη ταχύτητας σε όλο το ενενηντάλεπτο.  Οι ευκαιρίες του είναι από πίεση ψηλά και κλέψιμο ή από στατικές φάσεις με εξαίρεση μια η δυο.

Στα θετικά είναι ότι κάποιες στιγμές πίεσε καλά ψηλά στο γήπεδο. Επίσης ότι και πάλι μετά το 1-0, όπως στο 2-1 του προηγούμενου αγώνα βγήκε μπροστά και έψαξε το γκολ. Παρά την απογοήτευση του δώρου που έκανε στον αντίπαλο στη φάση που εκείνος προηγήθηκε αλλά και τον πολλών αλλαγών μετά το 65.

Ο Μαρτίνς μετά και το χθεσινό παιχνίδι προφανώς και δεν πρόκειται να αφήσει εκτός των λεγόμενων… βασικών τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος έχει βρεί ρυθμό και έκανε μεγάλη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο.

Θετικότατη η παρουσία του Τοροσίδη όσο αγωνίστηκε. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε ότι είχε. Ηγετική ικανότητα, πρωτοβουλίες, προσπάθεια σε άμυνα και επίθεση. Κοινώς… το καλό παράδειγμα για τους νεότερους συμπαίκτες του.

Ο Σεμέδο δεν είναι έτοιμος αλλά ακόμα κι έτσι, ακόμη και στο κακό διάστημα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα στάθηκε αξιοπρεπέστατα. Όταν βρει ρυθμό θα είναι σημαντική λύση για τους Πειραιώτες.

Υ.Γ. Βάση μιας πολύ μικρής εικόνας από τις πρόσφατες λίγες προπονήσεις, ο Ρατζέλοβιτς είναι ποιοτικά ικανός να αλλάξει πολλά στον σχεδιασμό των εξτρέμ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.