Φερέιρα: «Αυτό με έφερε στον ΠΑΟΚ» (vid)

H πρώτη συνέντευξη του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ.

Την πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο 40χρονος Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στους λόγους της επιλογής του, τα σχέδια και τους στόχους του με τη νέα του ομάδα, όπως επίσης και για την επικοινωνία που είχε σχετικά με τον Φερνάντο Σάντος. Αναλυτικά όλα όσα είπε στην κάμερα του διαδικτυακού τηλεοπτικού καναλιού PAOK TV.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο κ. Φερέιρα …
– Προέρχεστε από μία καταξιωμένη σχολή προπονητών και μια ομάδα που έχει παράδοση ανάδειξης τεχνικών. Τι σας έκανε να πάρει την απόφαση να επιλέξετε τον ΠΑΟΚ;
”Είναι τιμή για μένα να μπορώ να εκπροσωπώ ένα σύλλογο του μεγάθους του ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα αλλά δεδομένου του τεράστιου μεγέθους του συλλόγου και το πως μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια με αυτά που κατέκτησε και όσα θέλει να κατακτήσει είναι ξεκάθαρο ότι όλα τα παραπάνω συμβαδίζουν με τις δικές μου φιλοδοξίες. Αυτό με έκανε να έρθω στον ΠΑΟΚ.
Ένιωθα από την πρώτη στιγμή πόσο με ήθελε ο σύλλογος, ο τρόπος με τον οποίον με προσέγγισαν οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα. Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Φερνάντο Σάντος για όλα όσα μου είπε για τον σύλλογο, για την οργάνωση που υπάρχει καθώς και για την ευκαιρία που μου δίνει να δώσω συνέχεια στις νίκες γιατί στο ποδόσφαιρο οι νίκες και μόνο σε ανεβάζουν.
Στο ποδόσφαιρο υπάρχει χώρος μόνο για τους καλύτερους και μόνο στους καλύτερους συλλόγους κερδίζεις.
Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα νικήτρια, ένας σύλλογος που κατέκτησε το πρωτάθλημα και εγώ νιώθω βαθύ σεβασμό για ό,τι πέτυχε η ομάδα την περασμένη σεζόν. Εμείς σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο των νικών.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και με τη δύναμη των οπαδών μας, που είναι αυτό που μας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση όταν βλέπουμε πόσο πάθος έχουν για τον ΠΑΟΚ και σίγουρα αυτό είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο δέχθηκα αυτήν την πρόκληση γιατί μου αρέσει να βγαίνω έξω από την ζώνη άνεσης μου, μου αρέσει το ρίσκο, μου αρέσει να νικάω και για αυτό αποφάσισα να δεχτώ αυτήν την πρόταση.
– Ποια είναι η φιλοσοφία σας γύρω από το ποδόσφαιρο; Τι στοιχεία θέλετε να περάσετε στον ΠΑΟΚ;
“Αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτήν την στιγμή, είναι πρώτον να παρατηρήσουμε την βάση που ήδη υπάρχει εδώ, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μία ομάδα που ήδη έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, μία ομάδα που έχει κάποιες ξεκάθαρες ιδέες μετά από δύο χρόνια σταθερής δουλειάς. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση, να δούμε τι καλά πράγματα κάνει η ομάδα και σιγά σιγά να εισαγάγουμε τις δικές μας ιδέες.
Παραδείγματος χάριν, ναι, μου αρέσει όταν η ομάδα μου έχει την μπάλα να έχει κάνει επιθέσεις με σωστή οργάνωση που μας επιστρέπει να δημιουργήσουμε ανισορροπίες στον αντίπαλό μας μέσω συνδυασμών σε μικρούς χώρους με χρήση κατάλληλων στηριγμάτων, με εναλλαγή του παιχνιδιού σε εσωτερικούς/εξωτερικούς χώρους και κοντινές/μακρινές μεταβιβάσεις, αλλά όλα αυτά θα τα εισαγάγουμε σταδιακά.
Είναι οι πρώτες μου ημέρες εδώ κι ενώ όλες οι ιδέες είναι στο μυαλό μου,ξέρω ότι σωστή αξιολόγηση των παικτών μπορεί να γίνει μόνο μέσω του παιχνιδιού. Οπότε θα εισαγάγουμε με ηρεμία τις δικές μας ιδέες παιχνιδιού με ή χωρίς μπάλα, πως θα επιτεθούμε στον αντίπαλο και πως θα αμυνθούμε. Είναι λογικό σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που πάντα παίζει για να κερδίζει να προσπαθήσουμε εμείς αυτό να κάνουμε, αφού όπως είπα και πριν αυτό που πέτυχε ο σύλλογος πέρσι ήταν φανταστικό, και το σεβόμαστε.
Το σέβομαι πραγματικά, όλη αυτήν τη δουλειά που έγινε εδώ κι αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε συνέχεια σ’ αυτή τη δουλειά.
– Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έχετε μάθει τα στοιχεία που θέλετε για την ομάδα;
“Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες και να καταλάβουμε τι μπορεί να δώσει ο καθένας σε σχέση με τις δικές μας ιδέες παιχνιδιού.
Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας όπου θα δοθούν ευκαιρίες σε όλους να δείξουν τις δυνατότητές τους και σίγουρα θα προσπαθήσω μ΄ έναν απλό, αλλά σαφή και σωστό τρόπο να εξηγήσω αυτά που θέλω να κάνει η ομάδα.
Βασικά πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτό μυαλό καταλαβαίνοντας πως ό,τι έγινε ήταν πολύ καλό.
Επίσης, σημαντικό είναι σε στιγμές νίκης, να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι, προσηλωμένοι και απαιτητικοί προς όλους επειδή το δύσκολο δεν είναι να κερδίσεις, αλλά να το κάνει αυτό συνέχεια.
Αυτό θέλουμε να κάνουμε: να δώσουμε συνέχεια στις νίκες.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.