Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Άβολες» αλήθειες για μια «βολική» υποψηφιότητα

Μια μητέρα επτά παιδιών, γεννημένη στις Βρυξέλλες, κόρη Γερμανού Επιτρόπου φαίνεται πως είναι το πρόσωπο, που προωθούν οι ηγέτες της ΕΕ, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της διαδοχής του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν.  Από την άλλη όμως,...

Μια μητέρα επτά παιδιών, γεννημένη στις Βρυξέλλες, κόρη Γερμανού Επιτρόπου φαίνεται πως είναι το πρόσωπο, που προωθούν οι ηγέτες της ΕΕ, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της διαδοχής του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν

Από την άλλη όμως, οι σοβαρές ενστάσεις που ακούγονται σχετικά με την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ακόμη και από το εσωτερικό της Γερμανίας έκαναν πολλούς να πως η στήριξη στο πρόσωπο της από το Ευρωκοινοβούλιο είναι μια πολύ «δύσκολη» υπόθεση. Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να απέχει από τη σχετική ψηφοφορία και να μην στηρίξει  την υποψηφιότητα ενός από τα πιο προβεβλημένα «πολιτικά τέκνα της», λόγω των έντονων αντιδράσεων εκ μέρους του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, του  SPD, είναι ενδεικτική των των εμποδίων που έχουν προκύψει.

Την ίδια στιγμή, πολλοί στην Ευρώπη δεν ξεχνούν την «σκληρή» στάση που είχε τηρήσει η ίδια στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης, όταν και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και από τον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, ζητώντας να δοθούν από την Αθήνα εγγυήσεις για την οικονομική βοήθεια των εταίρων π.χ. με αποθέματα χρυσού και συμμετοχή σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Η χειρότερη υπουργός της Γερμανίας ικανή για την προεδρία της Κομισιόν

Στη Γερμανία όμως η έντονη κριτική στο πρόσωπό της είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν  προκύψει η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν κι είχαν να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη θητεία της στο υπουργείο Άμυνας, όπως σημειώνει σε εκτενές ρεπορτάζ του το Politico.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.