Σάκκαρη vs Σβιτόλινα: Η εξίσωση των πεπραγμένων τους

Λονδίνο - Αποστολή: Γιώργος Λιώρης

Είναι αλήθεια ότι για να κερδίσεις σε τέτοια ματς, πρέπει πριν από τους αριθμούς να νικήσεις τον αντίπαλο σου στα ένστικτα και το μυαλό. Αυτά θα τα δούμε όταν αρχίσει η σπουδαία αναμέτρηση. 
Μέχρι τότε όμως ας κοιτάξουμε τους αριθμούς των δύο κοριτσιών στους πρώτους δύο γύρους στο γρασίδι του Γουίμπλεντον. Για να καταπολεμήσουμε και την αγωνία… 

Παιχνίδι στο φιλέ
Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να μην ανεβαίνει συχνά στο φιλέ, αν και στο γρασίδι πυκνώνουν οι παρουσίες της σε αυτό, όμως, από τις αθλήτριες που βρίσκονται στον 3ο γύρο, είναι εκείνη με το υψηλότερο ποσοστό κερδισμένων πόντων στο φιλέ. 
Οι 19 κερδισμένοι σε 21 προσπάθειες μεταφράζονται σε ποσοστό 90% για την Ελληνίδα!

Την ίδια ώρα η Ελίνα Σβιτολίνα που έχει εμφανιστεί στο φιλέ σχεδόν διπλάσιες φορές έχει 27 κερδισμένους πόντους στις 40 προσπάθειες της, με το ποσοστό επιτυχίας της να υπολείπεται αισθητά της Σάκκαρη και να βρίσκεται στο 68%. 

Παιχνίδι από τη βασική γραμμή
Από τη βασική γραμμή η Ουκρανή έχει κερδίσει τους 74 από τους 165 πόντους που έχει παίξει μέχρι τώρα στο τουρνουά. Το ποσοστό της δηλαδή βρίσκεται στο 45%,  την ώρα που η Μαρία Σάκκαρη υπερέχει ελαφρώς και σε αυτό τον τομέα με 67 κερδισμένους πόντους σε 138 και ποσοστό 49%. 

Winners
Ως winners ορίζονται οι πόντοι που κατακτά η αθλήτρια χωρίς η αντίπαλος να έρθει σε επαφή με τη μπάλα. 

Η Σάκκαρη έχει συνολικά 40 winners. Οι 19 είναι με το forehand, 8 με το backhand, 5 με smash και 8 με άσους στο σερβίς. 

Η Σβιτόλινα με τη σειρά της έχει 31 winners. 10 έχουν προκύψει από το forehand, 8 από το backhand 10 με smash και 3 είναι άσοι στο σερβίς.

Μπορεί να διακρίνει κανείς δηλαδή μέσα από τους αριθμούς μια εντονότερη διάθεση της Ουκρανής για παιχνίδι από όλο το κορτ, σε σχέση με τη δύναμη πυρός που εξαπολύει από τη βασική γραμμή η Ελληνίδα. 

Αβίαστα λάθη
Στα αβίαστα λάθη τώρα υπάρχει σχετική ισορροπία αν και με το απόλυτο των αριθμών η Σάκκαρη είναι ελαφρώς καλύτερη, καθώς έχει υποπέσει σε 30 ενώ η Σβιτολίνα σε 34. 

Επιστρέφοντας σερβίς
Οι αριθμοί της Σβιτολίνα στις επιστροφές των σερβίς είναι άξιοι αναφοράς. Έχει ποσοστό επιτυχίας 86%, κερδισμένων πόντων στο πρώτο των αντιπάλων της στο 33%, το οποίο όμως ανεβαίνει στο 61% στο δεύτερο.

Για την Σάκκαρη το ποσοστό επιτυχίας στις επιστροφές της σε σερβίς είναι χαμηλότερο, καθώς βρίσκεται στο 78%, ωστόσο εκείνο που αφορά τους κερδισμένους πόντους είναι καλύτερο στα πρώτα σερβίς που υποδέχεται καθώς βρίσκεται στο 43%, αλλά υστερεί της αντίπαλης της στο δεύτερο με το ποσοστό της να είναι στο 54%. 

Φαίνεται λοιπόν ότι μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό για την Ελληνίδα το υψηλό ποσοστό επιτυχίας στο πρώτο σερβίς της καθώς σε αυτό η Ουκρανή δυσκολεύεται να κερδίσει πόντους.

Συνολικοί πόντοι – Ώρες παιχνιδιού 
Η Σβιτολίνα έχει συνολικά κερδίσει 143 πόντους, εκ των οποίων οι περισσότεροι (89) στα ράλι που διήρκησαν μέχρι 4 χτυπήματα, ενώ ο χρόνος που έχει δαπανήσει στο κορτ αγγίζει τις 2 ώρες και 58 λεπτά.   

Η Μαρία μετρά συνολικά 132 κερδισμένους πόντους, έχοντας μείνει στο κορτ 2 ώρες και 34 λεπτά, 24 λιγότερα δηλαδή από την αντίπαλη της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.