H Αναστασία Κωστάκη στο NBA Basketball School Camp!

Η Αναστασία Κωστάκη, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA με τις Houston Comets ήταν η εκλεκτή προσκεκλημένη του NBA Basketball School Camp Greece και του NBA Ambassador στην Ευρώπη, Ευθύμη Ρεντζιά!

Η Αναστασία Κωστάκη, η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο WNBA με τις Houston Comets ήταν η εκλεκτή προσκεκλημένη του NBA Basketball School Camp Greece και του NBA Ambassador στην Ευρώπη, Ευθύμη Ρεντζιά!

Ήταν 21 Μαΐου 2006 όταν μία από τις καλύτερες γκαρντ που ανέδειξε το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα πραγματοποίησε το «American Dream» με την παρουσία της στο WNBA.  Η Αναστασία Κωστάκη ήταν η πρώτη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό των Houston Comets κι έγραψε ιστορία με τη συμμετοχή της στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες!

Η Αναστασία βρέθηκε στο Deree – The American College of Greece, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Γιάννη Μπουρούση, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιάννη Μπουρούση, Ντίνο Ράτζα και Δημήτρη Διαμαντίδη που τίμησαν με την παρουσία τους τις προηγούμενες ημέρες το NBA Basketball School Camp Greece που διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά:

«Αρχικώς, θέλω να ευχαριστήσω τον Ευθύμη για την πρόσκληση! Θέλω, επίσης να σας δώσω συγχαρητήρια γι’ αυτό που κάνετε. Δουλεύετε πάρα πολύ σκληρά κι αυτό φαίνεται! Μπράβο στους προπονητές σας… Είστε πολύ τυχεροί που βρίσκεστε σε αυτό το Camp γιατί δουλεύετε με τους καλύτερους. Θα μάθετε πάρα πολλά πράγματα όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι. Θα περνάτε ωραία, θα διασκεδάζετε και παράλληλα μέσα από το μπάσκετ θα διαμορφώσετε τους χαρακτήρες σας, θα κάνετε φίλους και θα σας βοηθήσει πολύ στο μέλλον και το επόμενο βήμα της ζωή σας. Να κάνετε όνειρα, να μην επαναπαύεστε και να θέλετε κάθε μέρα να γίνεστε καλύτεροι»!

Εν συνεχεία απάντησε στις ερωτήσεις των μικρών αθλητών κι αθλητριών, μιλώντας για την παρουσία της στο WNBA: «Το σημαντικότερο δεν ήταν η συμμετοχή αλλά το πώς έφτασα εκεί… Η προσπάθεια, δηλαδή που έγινε για να παίξω μπάσκετ στο πιο υψηλό επίπεδο. Πιστέψτε με, ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος δρόμος, με πολλές θυσίες κι ατελείωτες ώρες δουλειάς… Παρ’ όλα αυτά, ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρή και στο τέλος τα κατάφερα. Ήταν σίγουρα η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου»!

Όσον αφορά το πώς αισθάνθηκε έπειτα από την πρώτη συμμετοχή της στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες, είπε: «Σίγουρα πολύ ευτυχισμένη! Έκανα μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρω κι όταν το πέτυχα, ήμουν πραγματικά υπερήφανη». Παράλληλα, η Αναστασία Κωστάκη αποκάλυψε το πώς δέχτηκε την πρόταση για να αγωνιστεί στις Houston Comets: «Είχα την τύχη να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 κι έκανα ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στις ΗΠΑ. Ο προπονητής των ΗΠΑ ήταν, παράλληλα ο κόουτς στην ομάδα, με είδε live και μου έκανε την πρόταση. Μέσω, δηλαδή της Εθνικής ήλθε το WNBA»!

Ακολούθως ρωτήθηκε για τις διαφορές ανάμεσα στο ΝΒΑ και το WNBA: «Παίζουμε στα ίδια γήπεδα… Εμείς, δηλαδή παίζαμε στο ίδιο γήπεδο με τουςHouston Rockets και συναντούσαμε τους παίκτες. Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα που διεξάγονται οι αγώνες. Οι γυναίκες παίζουμε το καλοκαίρι και οι άνδρες τον χειμώνα». Αναφορικά στην ομάδα που ξεχωρίζει από αυτές που έχει αγωνιστεί, τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που αγαπώ! Ένιωσα υπερήφανη που φόρεσα τη φανέλα του και είναι πολύ όμορφο να παίζεις για την ομάδα σου».

Η επόμενη ερώτηση είχε να κάνει με την Εθνική και τη σχέση της με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Άρχισα από την Εθνική Κορασίδων, συνέχισα σε αυτή των Νεανίδων κι έφτασα ως την Εθνική Γυναικών, με την οποία είχα την ευλογία να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Είναι πραγματικά η ύψιστη τιμή να παίζεις για τη χώρα σου σε αυτή τη διοργάνωση…». Κλείνοντας, μίλησε για τα πρότυπά της: «Είχα πρότυπο τον μεγάλο Νίκο Γκάλη! Έπειτα από το Ευρωμπάσκετ του 1987 η πρώτη σκέψη μου ήταν να παίξω μπάσκετ! Τίποτα άλλο! Είναι το άθλημα που αγάπησα και συνεχίζω να αγαπώ»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.