Επική πρόκριση του Μπενίν στα προημιτελικά με Αντιλεού! (videos)

Το Μπενίν για πρώτη φορά στην ιστορία του θα δώσει το «παρών» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αφού απέκλεισε στα πέναλτι το Μαρόκο με 4-1 (1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση) με τον Αντιλεού να σκοράρει για τους θριαμβευτές και μοιραίο για τους Μαροκινούς τον Ζιγές.

Το Μπενίν έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αφού σε αγώνα με έντονες συγκινήσεις επικράτησε με 4-1 στα πέναλτι του Μαρόκου (1-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση) μολονότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 97’ και μετά. Σκόρερ του Μπενίν ο Αντιλεού, ο οποίος τις τρεις προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε στη Super League με Κέρκυρα και Λεβαδειακό, ενώ ο Ζιγές αστόχησε σε πέναλτι στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

Το Μαρόκο είχε την κατοχή, ωστόσο όπως και στα περισσότερα παιχνίδια του στην τελική φάση, ήταν ανούσιο και δεν απειλούσε, με το σύνολο του Ντουσουγέ να κρατάει με ευκολία το μηδέν στην εστία του στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 53’στην πρώτη στατική φάση του Μπενίν και κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, o Σουκού εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Αντιλεού πρόλαβε τον Ντα Κόστα για να ανοίξει το σκορ για τους «Σκίουρους». 



Η ομάδα του Ρενάρ, πιεσμένη πλέον και από το σκορ, βγήκε μαζικά στην επίθεση και δικαιώθηκε, καθώς στο 75’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Εν Νεσίρι ύστερα από κλέψιμο κι ασίστ του Μπουσουφά, ενώ είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις. 



 Στο 90+4’ ο Σεσενιόν έκανε απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Χακίμι εντός μεγάλης περιοχής, ωστόσο ο Ζιγές αστόχησε στο πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και τις δύο ομάδες στην παράταση. 

Η κατάσταση δυσκόλεψε για το Μπενίν –δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη σε τελική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής- καθώς στο 97’ απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αντενόν(επειδή άγγιξε τον διαιτητή!) αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα. 

 Στη διαδικασία των πέναλτι οι διεθνείς του Μπενίν ήταν πολύ ψύχραιμοι, ευστοχώντας και στα 4 που κλήθηκαν να εκτελέσουν, Μπουφάλ και Εν Νεσίρι απώλεσαν τα δικά τους με αποτέλεσμα ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης να μένει εκτός νυμφώνος. 

Στην προημιτελική φάση το Μπενίν θα αντιμετωπίσει είτε τη Σενεγάλη είτε την Ουγκάντα. 

Μαρόκο: Μπουνού, Ντιράρ (74’ Μαζραουί), Ντα Κόστα, Σαΐς, Χακίμι, Μπελχαντά (59’ Μπουφάλ), Ελ Αχμαντί (107’ Φαζρ), Μπουσουφά, Ζιγές, Άμραμπατ (88’ Ιντρίσι), Εν Νεσίρι

Μπενίν: Αλαγκμπέ, Μαμά, Αντιλεού, Αντενόν, Βερντόν, Ιμορού, Σεσενιόν, Αντεοτί, Ντοσού (87’ Αναάν), Σουκού (69’ Τζίγκλα), Ποτέ (108’ Ντ’ Αλμέιντα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.