Το μήνυμα με νόημα του Μαρτίνς

Η πεντάρα του Ολυμπιακού στη Γιαγκελόνια και τα σημαντικά... καμπανάκια νοοτροπίας που χτύπησε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Άγγελος Στυλιάδης γράφει για τα «ερυθρόλευκα» δεδομένα στην πορεία για τις Άλπεις.

Η προετοιμασία πέρα απο τη δουλειά συνόλου που κάνει ο προπονητής, το μοντάρισμα της ομάδας που απαραίτητα γίνεται ενόψει των επισήμων αγώνων, είναι και διάστημα ευκαιριών για πρόσωπα. Ευκαιριών που χάνονται και κερδίζονται.

Οι παίκτες στους οποίους έδωσε ευκαιρία ο Μαρτίνς φρόντισαν να την αξιοποιήσουν και με το παραπάνω μέχρι το 60ο λεπτό που αγωνίστηκαν.
Έβγαλαν διάθεση και έτρεξαν πολύ. Ήταν πιστοί στο τακτικό πλάνο σε αμυνα και επίθεση. Αξιοποίησαν στο έπακρο τους χώρους τους έδωσε η άμυνα της Γιαγκελόνια σκοράροντας τέσσερις φορές στην πρώτη ώρα του αγώνα.

Ο Γκερέρο με τρία γκολ ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο του αγώνα. Ο Μασούρας με δυο ασίστ και συμμετοχή επίσης στο πρώτο γκολ τον ακολούθησε σε απόδοση στη γραμμή κρούσης. Ο Βαλμπουενά ανεβαίνει μέρα με την ημέρα και δεδομένα με βάση την εικόνα της καθημερινότητας στην προετοιμασία θα είναι από τα πρόσωπα του πρωταθλήματος φέτος.

Σουρλής και Ανδρούτσος κάλυψαν αποτελεσματικά τους χώρους στο 4-4-2 του Πέδρο Μαρτίνς στο άξονα της μεσαίας γραμμής. Συνεργάστηκαν αρμονικά κάλυψαν χώρους ανασταλτικά όπου χρειάστηκε και απέφυγαν τα λάθη που σε εκείνο το χώρο του γηπέδου συνήθως κοστίζουν και που σε προηγούμενα φιλικά τα πλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι». 

Ο «μπέμπης» υπόσχεται λαμπρό μέλλον

Η εικόνα του Σουρλή που χωρίς να έχει κλείσει ακόμη τα 17 του χρόνια στέκεται εξαιρετικά σε αυτό το επίπεδο, είναι πολύ ενθαρρυντική για το μέλλον του πιτσιρικά στο ποδόσφαιρο. Προφανώς δεν κάνεις καριέρα με μια καλή προετοιμασία, όμως δεν στέκονται πολλοί παίκτες της ηλικίας του σε αυτό το επίπεδο, ούτε παίρνουν τον χρόνο που εκείνος έχει πάρει μέχρι τώρα από τον Μαρτίνς.

Πιο σίγουρη η άμυνα…

Ο Κούτρης ήταν πολύ ανεβασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, όπως και ο Μπα που τουλάχιστον σε αυτό το παιχνίδι ως δεξιός στόπερ έδειξε πιο σταθερός και σίγουρος στις κινήσεις του σε σχέση με τα προηγούμενα που είχε παίξει αριστερά. Ο Τοροσίδης δεν ανέβηκε πολύ την πλευρά όπως έκανε στα λεπτά που αγωνίστηκε με την Λέχια και δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους Πολωνούς στον χώρο ευθύνης του.

Ο Σέρβος δείχνει έτοιμος από καιρό…

Αυτός που κάνει αίσθηση με την παρουσία του τις τελευταίες ημέρες είναι ο Λάζαρ Ρατζέλοβιτς. Ο Σέρβος έφτασε στην Πολωνία πριν από ακριβώς μια εβδομάδα. Με λίγες μόνο προπονήσεις έχει καταφέρει πολλά. Να δείξει ότι ξέρει τη θέση. Να παρουσιάσει τεχνικά στοιχεία του όπως την πανέμορφη πάσα στον Φορτούνη στη φάση του γκολ με τη Γιαγκελόνια. Να είναι πολύ πειθαρχημένος στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού και να κερδίζει μέρα με την ημέρα έδαφος στην εμπιστοσύνη του προπονητής του.

Το μήνυμα του Μαρτίνς 

Αφήνουμε το κομμάτι αυτό για το τέλος καθώς είναι το σημαντικότερο από το παιχνίδι. Μετα τη λήξη του αγώνα με την Λέχια που ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, ο Πορτογάλος προπονητής ουσιαστικά είχε καλύψει τους παίκτες του λέγοντας πως θα ειναι έτοιμοι όπως πρέπει. Μετά το 5-0 με τη Γιαγκελόνια έκανε το ακριβώς αντίθετο. Έθεσε όσους αγωνίστηκαν στο τελευταίο ημίωρο, τους θεωρητικά βασικούς, όσους όπως είπε πέρυσι έκαναν σπουδαία πράγματα, προ των ευθυνών τους.

Ήταν οι ίδιοι που έκαναν τη μέτρια εμφάνιση απέναντι στη Λέχια και αυτοί που δεν ικανοποίησαν τον Μαρτίνς σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο μικρότερο αυτή τη φορά διάστημα που αγωνίστηκαν. Έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός, τους έστειλε το δικό του μήνυμα πως δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από κάποιους που πέρυσι είχαν εκπληκτική χρονιά αλλά στο διάστημα που αγωνίστηκαν κόντρα στη Γιαγκελόνια δεν τα έδωσαν όλα.

Προφανώς και δεν θα αναιρέσει στο μυαλό του ότι έδωσαν οι παίκτες του πέρυσι, άλλωστε το ανέφερε και ο ίδιος. Όμως με το μήνυμα του κάνει σαφές ότι όλες οι θέσεις διεκδικούνται σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση. Επίσης μεταφέρει το μήνυμα πως δεν επιτρέπεται χαλαρότητα από κανέναν, όπως και το ότι άπαντες έχουν τις πιθανότητες τους ανά πάσα στιγμή προσφέρουν σημαντικά στην ομάδα να βρίσκονται στην ενδεκάδα.
Ο Μαρτίνς χτύπησε δυνατά το… καμπανάκι και μένει να δούμε ποιοι το άκουσαν τις επόμενες ημέρες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.