Φάκελος Πάντερ

Ο Κέβιν Πάντερ μετά από δύο επιτυχημένες θητείες και ισάριθμες κατακτήσεις του Basketball Champions League θα βουτήξει στα βαθιά της Ευρωλίγκα. Ένας κλασικός σουτέρ ‘’παλιάς κοπής’’ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή ξένου στον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσει να δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην ερυθρόλευκη περιφέρεια.

Ο Κέβιν Πάντερ μετά από δύο επιτυχημένες θητείες και ισάριθμες κατακτήσεις του Basketball Champions League θα βουτήξει στα βαθιά της Ευρωλίγκα. Ένας κλασικός σουτέρ ‘’παλιάς κοπής’’ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή ξένου στον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσει να δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην ερυθρόλευκη περιφέρεια.

ΤΙ ΠΗΡΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τυπικά είναι διάρι με μεγάλη ικανότητα στο σουτ και ειδικότερα από μακρινή απόσταση. Υπό συνθήκες μπορεί να θεωρηθεί μια μοντέρνα βερσιόν ενός combo guard. Μπορεί η δημιουργία να μην είναι το δυνατό σημείο του αλλά είναι ικανός να κουβαλήσει τη μπάλα και να οργανώσει κυρίως από την κορυφή κάποιες επιθέσεις.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Τενεσί (2014-2016), Λαύριο (2016-17), Αντβερπ Τζάιαντς (2017), Ρόζα Ράντομ (2017-18), ΑΕΚ (2018), Μπολόνια (2018-19).

ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ: Μετά από δύο σεζόν στο τζούνιορ κόλετζ Στέιτ Φλερ ο Πάντερ βρέθηκε σε κολέγιο πρώτης κατηγορίας. Έπαιξε στο Τενεσί, κολέγιο με μεγάλη παράδοση σε παίκτες που έχουν κάνει καριέρα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και έκλεισε εκεί τα πανεπιστημιακά του χρόνια. Δεν έπεσε πάντως σε καλά χρόνια του προγράμματος παρόλα αυτά τη δεύτερη σεζόν του με μέσο όρο 22 πόντους ανά αγώνα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και τρίτος καλύτερος σε όλη την περιφέρεια (SEC).

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Το καλοκαίρι του 2016 και αφού δεν έγινε ντραφτ δοκίμασε την τύχη του στο καλοκαιρινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ με τη Μινεσότα αλλά γρήγορα πήρε το δρόμο για την Ευρώπη με πρώτο σταθμό το Λαύριο όπου έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον Μάρτιο με σύμφωνη γνώμη της ομάδας πήγε στο Βέλγιο όπου έκλεισε τη χρονιά στην Αμβέρσα με τους Αντβέρπ Τζάιαντς. Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στην Πολωνική Ρόζα Ράντομ με την οποία έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Champions League και τον Φεβρουάριο λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας ζήτησε να αποδεσμευθεί. Αρχικά μίλησε με την Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα αλλά λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε στην Αθήνα και συμφώνησε με την ΑΕΚ. Κατάφερε να κερδίσει δύο τίτλους με την ελληνική ομάδα, το Κύπελλο και το Champions League. Στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ και στον τελικό σκόραρε 16 πόντους. Πέρσι, μετακόμισε στη Σεγκαφρέντο Μπολόνια και με τη φανέλα της ιστορικής Ιταλικής ομάδας κατέκτησε ξανά το Champions League. Μάλιστα, στο φάιναλ φορ της Αμβέρσας μετά από δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις αναδείχθηκε και MVP του φάιναλ φορ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Σουτέρ δολοφόνος ειδικά στο τρίποντο. Σε οποιοδήποτε επίπεδο της καριέρας του σούταρε με 40% στο τρίποντο. Θετικό ποσοστό στις ελεύθερες βολές αν και στην Ευρώπη τα νούμερα του έχουν πέσει σε αυτό τον τομέα. Γρήγορα αντανακλαστικά κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να παίξει άμυνα στις γραμμές της πάσας και να κλέψει μπάλα.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Δεν δούλεψε ποτέ αληθινά την ικανότητα του στον άσο και έχει πολύ μικρή δημιουργία και σχετικά εύκολο το λάθος όταν χειρίζεται τη μπάλα. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο περιορισμένος αμυντικός από ότι μαρτυρά η ικανότητά του στα κλεψίματα. Απέδειξε ότι είναι παίκτης κλάσης στο Champions League αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι το άλμα στο ψηλότερο επίπεδο είναι πάντα δύσκολο και απαιτεί χρόνο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Δύσκολη πρόβλεψη αφού δεν είναι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη η σύνθεση της περιφέρειας του Ολυμπιακού και ο ρόλος που θα έχει. Εάν πάντως βρει σε σταθερή βάση 20 λεπτά συμμετοχής μπορεί να σκοράρει κοντά σε διψήφιο μέσο όρο πόντων με 47-48% στο δίποντα, κοντά στο 40% στο τρίποντο και 80% στις βολές. Ικανός να βοηθήσει στα ριμπάουντ (2-3 ανά αγώνα), οτιδήποτε πάνω από 1 ασίστ μέσο όρο θα είναι plus  και το ένα περίπου λάθος που θα κάνει μέσο όρο θα ‘’σβήνει’’ με ένα αντίστοιχο κλέψιμο στην άμυνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.