Ντιγκινί: “Θα ήθελα να μείνω στον Άρη”

Ο Νικολά Ντιγκινί τόνισε πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στον Άρη και τα επόμενα χρόνια, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Νικολά Ντιγκινί τόνισε πως είναι θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στον Άρη και τα επόμενα χρόνια, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του με τη διοίκηση της ομάδας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο της ομάδας του, που είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παίκτης των “κίτρινων” στους εκπροσώπους του Τύπου.

-Νικολά, είσαι από τους περσινούς στην ομάδα. Βλέπεις κάποιες διαφορές ορατές σε σχέση με πέρσι;

«Όχι μεγάλες διαφορές. Ίσως να ήμαστε λίγο πιο δεμένοι γιατί παραμείναμε αρκετοί από την περσινή χρονιά. Είμαστε ακόμη στην αρχή, έχουμε ακόμη δέκα μέρες προετοιμασίας οπότε μετά θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να κάνουμε τις συγκρίσεις».

-Ποια είναι η γνώμη σου για την ήττα με μεγάλη έκταση στο σκορ στο πρώτο φιλικό της ομάδας με την Φορτούνα;

«Φυσικά δεν είναι καλό το αποτέλεσμα αν κρίνουμε μόνο από το σκορ. Σίγουρα θέλουμε να κερδίζουμε ακόμη και στα φιλικά. Ο σκοπός δεν είναι να κερδίσουμε στο πρώτο φιλικό και μετά να χάσουμε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ο σκοπός είναι να είμαστε έτοιμοι στις 25 Ιουλίου. Οι αντίπαλοί μας έβγαλαν μεγαλύτερη ένταση από εμάς στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά δεν θέλω να κρίνω τόσο νωρίς την ομάδα γιατί ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν καν βρεγμένος. Δεν αποτελεί βέβαια δικαιολογία γιατί ήταν ο ίδιος και για την Φορτούνα αλλά δεν σε βοηθά να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι αφού έχεις στο νου σου να μην τραυματιστείς. Πέρα από όλα αυτά πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και θα δουλέψουμε για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς, ταχύτητα, τεχνικά, τακτικά κτλ».

-Η έκταση του σκορ υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει την ομάδα ή δεν το σκέφτεστε έτσι;

«Μας ενοχλεί φυσικά, γιατί δίνει μια κακή εικόνα για την ομάδα, αλλά πρέπει να ηρεμήσουμε και να το… χρησιμοποιήσουμε για να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο φιλικό. Δεν είναι ότι είμαστε θυμωμένοι».

-Αυτό που απασχολεί τον κόσμο είναι τα ευρωπαικά ματς με την ΑΕ Λεμεσού; Η ομάδα θα είναι έτοιμη ως τότε;

«Γι’ αυτό δουλεύουμε και η αλήθεια είναι ότι οι τρεις εβδομάδες είναι μεγάλο διάστημα. Δεν είναι κριτήριο ότι χάσαμε το πρώτο φιλικό. Μπορεί με την ίδια ομάδα να παίξουμε σε μια εβδομάδα και να την κερδίσουμε. Έτυχε να είναι λίγο πιο έτοιμοι από εμάς».

-Σκόραρες και πάλι και δείχνεις να συνεχίζεις στον ίδιο ρυθμό με πέρσι. Τι να περιμένουμε.

«Είναι καλό που ξεκίνησα με γκολ γιατί μου δίνει αυτοπεποίθηση. Θα προσπαθήσω και πάλι να σκοράρω τον ίδιο αριθμό τερμάτων ή και παραπάνω τη νέα σεζόν και να κάνω μίνιμουμ τον ίδιο αριθμό προπονήσεων».

– Πέρσι βέβαια έπαιξες σε αρκετά παιχνίδια σέντερ φορ. Φέτος αυτόν τον ρόλο θα έχει ο Ιντέγιε…

«Πέρσι αγωνίστηκα σε μερικά παιχνίδια ως φορ, νομίζω επτά, τα περισσότερα ήμουν πίσω από τον Γιουνές και στην αρχή δεξιός εξτρέμ. Δεν γνωρίζω από τώρα σε ποια θέση θα αγωνίζομαι. Κόντρα στην Φορτούνα έπαιξα φορ, τις δυο εβδομάδες που κάνουμε προετοιμασία ο προπονητής με έβαζε δεξιά. Άλλωστε είναι απόφαση του προπονητή το που θα παίξω».

-Είσαι ένα χρόνο στην ομάδα αλλά ήδη ακούγεται ότι ο Αρης θέλει να σου επεκτείνει το συμβόλαιο που λήγει το επόμενο καλοκαίρι; Έχεις μιλήσει με κανέναν για αυτό;

«Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει μιλήσει με εμένα ή τον εκπρόσωπό μου. Δεν το έχω σκεφτεί γιατί μόλις γυρίσαμε από τις διακοπές. Άλλωστε αυτή την περίοδο, προτεραιότητα της ομάδας είναι να συμπληρώσει το ρόστερ. Ίσως συμβεί αργότερα».

-Στο μυαλό σου είναι να μείνεις στην ομάδα εφόσον σου γίνει πρόταση;

«Φυσικά. Πάντα είμαι ανοικτός σε αυτό το ενδεχόμενο αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μένα».

-Θέλεις να μας κάνεις ένα σχόλιο για την μεταγραφή του Σιώπη στην Τουρκία και τι θα έκανες εσύ αν είχες μια τόσο δελεαστική πρόταση.

«Πρώτα από όλα να διευκρινίσω ότι δεν ξέρω τι συμβόλαιο υπέγραψε. Αν ήταν όντως τόσο διαφορετικό από αυτό που είχε εδώ και παρόλο που ήταν χαρούμενος στον Αρη, υπάρχει και η ζωή μετά το ποδόσφαιρο και πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψη. Αν είναι χαρούμενος είμαι και εγώ για αυτόν και το νέο κεφάλαιο στην καριέρα. Όσο για μένα έχουμε μια διαφορά στην ηλικία και δεν ξέρω πως θα σκεφτόμουν. Άλλωστε και πριν από τον Άρη είχα προτάσεις από άλλες ομάδες αλλά επέλεξα να έρθω εδώ».

-Με δεδομένο ότι πέρσι η ομάδα τερμάτισε στην 5η θεση του πρωταθλήματος, ποιος πρέπει να είναι ο στόχος τη νέα σεζόν;

«Δεν ξέρω ποιο στόχο θα θέσει το club αλλά για μένα προσωπικά νομίζω μια θέση παραπάνω στο πρωτάθλημα θα ήταν καλά γιατί αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς κάποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς».

-Οσον αφορά την Ευρώπη ποιος πρέπει να είναι ο ρεαλιστικός στόχος;

«Αυτό είναι πάντα δύσκολο γιατί εξαρτάται και από την τύχη στις κληρώσεις. Αφού το πέτυχε στο παρελθόν η ομάδα γιατί να μην το επαναλάβει να μπει στους ομίλους. Κάθε χρόνο υπάρχουν 1-2 ομάδες που ξεκινούν νωρίς και το πετυχαίνουν. Οσο υπάρχουν πιθανότητες θα τις κυνηγήσουμε και μην ξεχνάτε ότι έχουμε πάντα ένα παιχνίδι στο γήπεδό μας και με ομάδες του επιπέδου μας, μας δίνει ένα πλεονέκτημα».

-Έχετε αντιληφθεί στην ομάδα όλοι ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι με την ΑΕ Λεμεσού ή επειδή είναι ομάδα από χαμηλότερης δυναμικότητας πρωτάθλημα υπάρχει ο κίνδυνος να τους υποτιμήσετε;

«Δεν έχω αντιληφθεί τέτοια αντίδραση στο εσωτερικό της ομάδας. Άλλωστε είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήταν η καλύτερη δυνατή κλήρωση κρίνοντας και τις υπόλοιπες ομάδες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.