Αντικαπνιστική ομάδα θέλει να μειώσει το τσιγάρο στους χαρακτήρες του “Stranger Things”

Επηρεάζονται αρνητικά οι νέοι.Έρευνα που δημοσίευσε μια αντικαπνιστική ομάδα πριν από λίγες μέρες...

Επηρεάζονται αρνητικά οι νέοι.

Έρευνα που δημοσίευσε μια αντικαπνιστική ομάδα πριν από λίγες μέρες, έδειξε ότι όλα τα επεισόδια του “Stranger Things” φέρουν χαρακτήρες που καπνίζουν.

Σύμφωνα με την έρευνα του Truth Initiative (μέσω The Wrap), οι σειρές του Netflix “παρουσιάζουν περισσότερη χρήση τσιγάρου από κάθε άλλο κανάλι ή σειρά”. Όσον αφορά το “Stranger Things”, “η σειρά έχει την μεγαλύτερη χρήση τσιγάρου από κάθε άλλη, κάτι που παρουσιάζεται στο 100% των επεισοδίων”.

H αναφορά της ομάδας δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της 3ης σεζόν και αναφέρει ότι “η διασημότητα της σειράς, σε συνδυασμό με την παρουσία, όχι μόνο της χρήσης τσιγάρου, αλλά και της εμφάνισης των πακέτων που περιέχουν τσιγάρα, απειλεί τη νέα γενιά”.

Ως απάντηση στην έρευνα, το Netflix υποσχέθηκε να περιορίσει το κάπνισμα στις σειρές του και να τοποθετήσει ειδική προειδοποίηση, όπως αυτές της χρήσης υβριστικής γλώσσας και βίας.

“Το Netflix υποστηρίζει την καλλιτεχνική έκφραση. Κατανοούμε ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό και όταν παρουσιάζεται με θετικό τρόπο μπορεί να επηρεάσει τους νέους”, δήλωσε αντιπρόσωπος της συνδρομητικής υπηρεσίας. “Από εδώ και στο εξής, τα νέα projects με δείκτη καταλληλότητας την ηλικία των 13 και κάτω δεν θα περιέχουν χρήση κανονικού ή ηλεκτρονικού τσιγάρου — εκτός και αν πρόκειται για ιστορικό ή πραγματικό γεγονός. Για τα νέα projects με δείκτη καταλληλότητας την ηλικία των 14 και άνω, δεν θα υπάρχει χρήση κανονικού ή ηλεκτρονικού τσιγάρου, εκτός και αν είναι σημαντικό στο δημιουργικό όραμα του καλλιτέχνη ή επειδή καθορίζει τον χαρακτήρα. Επιπλέον, ξεκινώντας σύντομα, μέσα στα χαρακτηριστικά μιας σειράς θα περιλαμβάνεται και η χρήση τσιγάρου, έτσι ώστε τα μέλη μας να μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις επιλογές τους”.

Η 3η σεζόν “Stranger Things” αποτελείται από οκτώ επεισόδια, λιγότερα από αυτά της 2ης. Λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι του 1985 και θα φέρει νέες τοποθεσίες, όπως το εμπορικό κέντρο Starcourt και νέα πρόσωπα, όπως η Maya Hawke, η οποία θα υποδύεται ένα μυστηριώδες “εναλλακτικό κορίτσι”, η Francesca Reale που θα παίξει μια ναυαγοσώστρια, ο Jake Busey ως Bruce, ένας δημοσιογράφος με αμφισβητήσιμη ηθική, ο Cary Elwes ως Mayor Kline και η Priah Ferguson ως η μικρή αδερφή του Lucas Sinclair, η Erica.

Το κύριο cast της σειράς θα επιστρέψει και πάλι: Millie Bobby Brown (Eleven), Winona Ryder (Joyce), David Harbour (Jim), Finn Wolfhard (Mike), Noah Schnapp (Will), Caleb McLaughlin (Lucas), Gaten Matarazzo (Dustin), Cara Buono (Karen), Natalia Dyer (Nancy), Charlie Heaton (Jonathan), Joe Keery (Steve), Dacre Montgomery (Billy) και Sadie Sink (Max). Αλλά δεν είναι όλες οι επιστροφές ανθρώπινες.

Οι πρώτες λεπτομέρειες της νέας σεζόν θα μας φέρουν αναμνήσεις, ενώ ο νέος κύκλος θα ακολουθήσει μια πολύ διαφορετική πορεία σε σχέση με τους δύο προηγούμενους. Η σειρά συνεργάστηκε με την εταιρεία Coke για την προώθηση της “New Coke”. Τέλος, κατέκτησε τις προτιμήσεις των τηλεθεατών για το έτος 2018 και δημοσίευσε αφίσες με τους χαρακτήρες.

Η 3η σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 4 Ιουλίου. Αν την είδατε, πείτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας, αποφεύγοντας τα spoilers.

Μάθετε τα πάντα για τις νέες σειρές της σεζόν 2019-20 στον απόλυτο τηλεοπτικό οδηγό μας.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.