Το G2A θα πληρώσει 10 φορές τις απώλειες των developers σε περίπτωση απάτης

Δυνατή κίνηση.Tη βδομάδα που μας πέρασε αρκετοί developers δήλωσαν τη δυσαρέσκεια τους με το να...

Δυνατή κίνηση.

Tη βδομάδα που μας πέρασε αρκετοί developers δήλωσαν τη δυσαρέσκεια τους με το να βλέπουν παιχνίδια να πωλούνται στο G2A.

Τι συνέβη όμως; Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το site πούλησε διάφορα keys τα οποία απέκτησε παράνομα. Τα συγκεκριμένα keys αγοράστηκαν είτε από χρήστες του site, είτε με χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Το site έρχεται λοιπόν να απαντήσει σήμερα λέγοντας, σύμφωνα με το pcgamer, ότι: “Θα πληρώσουμε το δεκαπλάσιο των απωλειών σε κάθε developer αν αυτοί αποδείξουν ότι όντως διαπράχθηκε κάποια απάτη”.

Το G2A είπε μάλιστα ότι θα χρησιμοποιήσει μία ελεγκτική εταιρεία για να διαπιστώσει αν τα keys που πωλήθηκαν στην πλατφόρμα είχαν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.

“Για να εξασφαλίσουμε την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια, ζητήσαμε από μία ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία να διαπράξει αμερόληπτη εξέταση τόσο στο online store των developers όσο και σε αυτό της G2A. Το κόστος των τριών πρώτων εξετάσεων το καλύπτουμε εμείς ενώ για τις επόμενες θα το χωρίσουμε 50/50”, δήλωσε το site. “Η ελεγκτική εταιρία θα διαπιστώσει αν κάποιο κλειδί που πουλήθηκε μέσω του site μας αποκτήθηκε με την χρήση κλεμμένης πιστωτικής κάρτας. Αν αυτό αποδειχθεί αληθές η G2A εγγυάται ότι θα πληρώσει τους developers το δεκαπλάσιο των χρημάτων που έχασαν”.

Το site έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις καθώς πρόσφατα έδωσε λεφτά ώστε να εμφανίζεται πάνω από τους developers σε διαφημίσεις της Google. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο χρήστης να πηγαίνει σε αυτό για την αγορά κάποιου key, το οποίο, όπως προαναφέραμε, σύμφωνα πάντα με τους developers, είχε αποκτηθεί παράνομα.

Η No More Robots, μία indie εταιρεία, δήλωσε πως προτιμάει οι παίκτες να κατεβάζουν τα παιχνίδια της πειρατικά από το να αγοράζουν keys από το συγκεκριμένο site, καθώς από τα χρήματα που κερδίζει το G2A οι developers δεν κερδίζουν τίποτα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το G2A αναφέρθηκε και στη No More Robots λέγοντας ότι το τελευταίο παιχνίδι της εταιρείας πούλησε μόλις πέντε αντίτυπα στο site, επομένως ό,τι και αν συνέβη δεν επηρεάζει και πολύ σοβαρά την εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή πάντως υπάρχει ένα κίνημα στο change.org, το οποίο εκίνησε από τον Mike Rose, έναν εκ των συνιδρυτών της No More Robots, που μαζεύει υπογραφές ζητώντας από το G2A να σταματήσει να πουλάει Indie Games.

Τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο οι υπογραφές είχαν ξεπεράσει τις 2.5 χιλιάδες.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.