Πρώτη νίκη ΠΑΟΚ στη σεζόν!

Ο "Δικέφαλος" επικράτησε 3-0 της Νόρτζελαντ στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι που έδωσε επί ολλανδικού εδάφους και κατέγραψε την πρώτη του επιτυχία στο πλαίσιο της νέας περιόδου

Ο ΠΑΟΚ έγραψε σήμερα (6/7) την πρώτη νίκη της σεζόν 2019-2020, έστω και σε φιλικό επίπεδο. Επικράτησε 3-0 της Νόρτζελαντ στην Ολλανδία, στη δεύτερη κατά σειρά φιλική αναμέτρηση εκεί, δείχνοντας καλά σημάδια λειτουργίας.
Ο Άμπελ Φερέιρα είχε την ευκαιρία να βγάλει νέα συμπεράσματα για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας που πριν λίγες ημέρες ανέλαβε. Έδωσε χρόνο σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του και έφυγε και πάλι από το γήπεδο με γεμάτο το μπλοκάκι του σημειώσεις, βλέποντάς του αγωνιζόμενους απέναντι σε μια ομάδα που σε μία εβδομάδα μπαίνει στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της.
Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, όμως, χωρίς καλό ρυθμό. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν κυρίως στον άξονα, όπου υπήρχαν κενά και αδυναμίες.Το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση για την Νόρτζελαντ μόλις στο πρώτο λεπτό, με τους παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα να έχουν κακή αντίδραση και τον Γένσεν να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη, όμως, το σουτ του κατέληξε άουτ.
Στο 7ο ο Πέδρο Ενρίκε έκλεψε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τσούμπα Ακπόμ κι αυτός με πλασέ  άνοιξε το σκορ (1-0). Η Νόρτζελαντ είχε μία καλή στιγμή στο 12ο, με τον Ντάρμσταντ να πιάνει δυνατό σουτ και τον Πασχαλάκη να φωνάζει παρών. Γενικώς, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν σταθερός κι όποτε χρειάστηκε “καθάρισε” κάποιες παράλληλες μπαλιές των Δανών, πριν να γίνουν επικίνδυνες.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ… άγγιξε το 2-0, με τον Ροντρίγκο να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Πέδρο Ενρίκε να πηδάει για την κεφαλιά, ωστόσο ο Βραζιλιάνος δεν βρήκε καλά την μπάλα.
Σε αυτό το πρώτο μέρος, ο Ενρίκε έδειξε και πάλι ορεξάτος, όπως θετικός ήταν και ο Τσούμπα Ακπόμ, με τον Άγγλο να ανοίγει για φέτος λογαριασμό. Καλή εντύπωση άφησε και ο Μιχάι, ο οποίος έδειξε σταθερότητα και είχε καλές τοποθετήσεις. Αναγκαστική αλλαγή έγινε ο Δεληγιαννίδης, με τον Μάτος να μπαίνει στη θέση του.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άμπελ Φερέιρα ξεκίνησε μία εντελώς διαφορετική ενδεκάδα, με τον Μάτος να είναι ο μόνος που συνέχισε από το πρώτο μέρος, έχοντας μπει ως αλλαγή. Ο Ντόουγκλας απείλησε στο ξεκίνημα κιόλας, δοκιμάζοντας το πόδι του, όμως, ο Λάρσεν μπλόκαρε.
Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, οι δύο ομάδες έπαιζαν σε χαμηλό τέμπο, ωστόσο στο 65′ Μελίσσας και Γαϊτανίδης συνεργάστηκαν άψογα και ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0. Ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε το γέμισμα, με τον Γαϊτανίδη να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας και να πλασάρει ιδανικά πάνω από τον Λάρσεν, σκοράροντας ένα πανέμορφο γκολ.
Ο “Δικέφαλος” συνέχισε στο ίδιο τέμπο και γρήγορα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, με τον Καντουρί να δείχνει πως είναι… άλλος παίκτης, παίζοντας ως 8άρι και να βγάζει ωραία κάθετη στον Ζαμπά, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον τερματοφύλακα της Νόρτζελαντ.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση, με τον Φερέιρα να ρίχνει στη “μάχη” τόσο τον Σφιντέρσκι, όσο και τον Λάζαρο Λάμπρου. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, που ήταν απέναντι στη δανέζικη Νόρτζελαντ, κάτι που σίγουρα ήθελε ο προπονητής του, ωστόσο και πάλι φάνηκε πως υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης στη μεσαία γραμμή, με τον χρόνο πλέον να περνάει.
ΠΑΟΚ (1ο μέρος): Πασχαλάκης, Δεληγιαννίδης (Μάτος), Μιχάι, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Κάτσε, Μίσιτς, Λημνιός, Ενρίκε, Μπίσεσβαρ και Ακπόμ.
ΠΑΟΚ (2ο μέρος): Μελίσσας, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον (Χατζηισαΐας), Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Στοχ, Πέλκας (Σφιντέρσκι) και Γαϊτανίδης (Λάμπρου).
Νόρτζελαντ: Ο. Γένσεν, Ρίγκααρντ, Ντουνιόχ, Ράσμουσεν, Ααγκούιστ, Λάρσεν, Κρίστενσεν, Ντάμσγκααρντ, Μούμιν, Ατανγκά, Φράνσις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.