Το ΝΒΑ υποκλίνεται στον άρχοντα των μετεγγραφών

Ο Τζέρι Ουέστ βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων στο ΝΒΑ, καθώς κατάφερε μέσα σε μια ημέρα να κάνει τους Λος Άντζελες Κλίπερς φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Τζέρι Ουέστ βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων στο ΝΒΑ, καθώς κατάφερε μέσα σε μια ημέρα να κάνει τους Λος Άντζελες Κλίπερς φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το διοικητικό στέλεχος της αμερικανικής ομάδας ήταν αυτός που κατάφερε να κλείσει τις υποθέσεις των Κάουι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ, με τους Αμερικανούς να του αποδίδουν μια ακόμα εντυπωσιακή παρουσία στις μετεγγραφές του ΝΒΑ.

Ο 81χρονος πλέον Ουέστ είναι μέλος του Hall of Fame από το 2010 και μετά την επιτυχημένη του θητεία ως παίκτης των Λος Άντζελες Λέικερς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά πόστα. Ήταν αυτός που δημιούργησε την εντυπωσιακή ομάδα των Λέικερς στη δεκαετία των 80s, όπου οι “λιμνάνθρωποι” κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα, με πρωταγωνιστή τον Έρβιν “Μάτζικ” Τζόνσον.

Επίσης, ο Ουέστ έφερε τον Κόμπι Μπράιαντ στους Λέικερς, με ανταλλαγή του Βλάντε Ντίβατς, ενώ είχε πείσει και τον Σακίλ Ο’ Νιλ να φορέσει τη φανέλα της ομάδας και να πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα μαζί τους στις αρχές της νέας χιλιετίας.

Ο Ουέστ μετακόμισε το 2011 στο Όκλαντ και ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, δημιουργώντας τη δυναστεία των “πολεμιστών”. Ο Ουέστ ήταν αποφασισμένος να κρατήσει τους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον στην ομάδα, ενώ έφερε και τον Κέβιν Ντουράντ στο ρόστερ, ώστε να το ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο. Μάλιστα, ο ίδιος είχε επιμείνει να μην ολοκληρωθεί η ανταλλαγή του Τόμπσον με τον Κέβιν Λαβ, όταν οι “πολεμιστές” ήταν έτοιμοι να ενδώσουν.

Ο Ουέστ επέστρεψε στο Λος Άντζελες το 2018 και αφού αποφάσισε να απομακρυνθούν από το ρόστερ οι Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν, δημιούργησε μια καλή βάση παικτών, στους οποίους το εφετινό καλοκαίρι προστέθηκαν οι Λέοναρντ και Τζορτζ, με στόχο την κορυφή του ΝΒΑ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.