Σιμάο: “Ήρθα για το μεγαλείο της ΑΕΚ” (video, pics)

Αποστολή, Κίελτσε: Γιώργος Βασιλείου. Ο Νταβίντ Σιμάο μιλάει αποκλειστικά στο Νovasports.gr για την ΑΕΚ, την απόφασή του, τον Καρντόσο και το... τραγούδι!

Χαμογελαστός, ευδιάθετος, πειραχτήρι και… τραγουδιστής. Ο Νταβίντ Σιμάο συστείνεται στους φίλους της ΑΕΚ μέσα από τα κανάλια Novasports, παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο. 

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την οικογένεια της ΑΕΚ: “Έχω μια πάρα πολύ καλή αρχή στην ομάδα. Νιώθω πάρα πολύ άνετα. Η αλήθεια είναι ότι γνώριζα πολλούς από τους νυν συμπαίκτες μου. Γνώριζα τον Σιμόες, τον Ζεράλντες, τον προπονητή μας επίσης, τον Παουλίνιο… Οπότε είναι ακόμα πιο εύκολο για μένα να προσαρμοστώ. Όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Πορτογαλία η κατάσταση είναι πέντε αστέρων. Όλοι είμαστε πολύ καλά”. 

Για το αν γνώριζε την ΑΕΚ ή τι γνώριζε για την ΑΕΚ πριν έρθει στην ομάδα: “Προσωπικά γνώριζα την ΑΕΚ από παλαιότερα. Φέτος έγινε ακόμα πιο γνωστή όταν έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπενφίκα. Την γνωρίζει όλος ο κόσμος την ΑΕΚ. Ξέρω ότι οι φίλαθλοί της είναι παθιασμένοι και ότι την αγαπάει την ομάδα. Δεν χρειάστηκε να συλλέξω ιδιαίτερες πληροφορίες, δεν ήταν κάτι δύσκολο”. 

Για το τι να περιμένουμε από τον Σιμάο και ποιο είναι το δυνατό του σημείο: “Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που μου αρέσει να έχω τη μπάλα στα πόδια, που μου αρέσει το ποδόσφαιρο κατοχής και να έχει η ομάδα μου τον έλεγχο του παιχνιδιού και να δίνουμε εμείς τον ρυθμό. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχει και ο προπονητής μας, ο Μιγκέλ Καρντόσο. Τα έχω δει και στις προηγούμενες ομάδες στις οποίες ήταν προπονητής. Δεν είχε κάποιο διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Είτε έπαιζε με μεγάλες ομάδες όπως η Μπενφίκα, είτε με μικρότερες. Πάντα η ομάδα μπαίνει για να κερδίσει και αυτό με ευχαριστεί”. 

Για το αν θα περιμένουμε μια επιθετικογενή ΑΕΚ με τον Καρντόσο στον πάγκο: “Σίγουρα, σίγουρα… Η ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι θα μπαίνει για να κερδίσει το κάθε παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και μια μεγάλη ομάδα πάντα μπαίνει για να πάρει τη νίκη. Το στυλ του προπονητή και το ποδόσφαιρο που θέλει είναι να προσπαθούν οι ποδοσφαιριστές, η ίδια η ομάδα να μπουν στο παιχνίδι και να φεύγουν πάντα με τη νίκη. Οπότε αυτό είναι το σίγουρο που θα βλέπουμε”. 

Για τον ρόλο που έπαιξε ο Καρντόσο στην απόφασή του και αν μίλησε με κάποιον άλλον από τους Πορτογάλους της ΑΕΚ πριν έρθει στην ομάδα: “Δεν μίλησα με κάποιον πριν έρθω. Γνωρίζοντας όμως πριν έρθω το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ, γνωρίζοντας ότι προπονητής θα είναι ο Μιγκέλ Καρντόσο, όπου ξέρω τι είδους ποδόσφαιρο θέλει έκαναν τα πράγματα για την τελική μου απόφαση ακόμα πιο εύκολα. Είναι ένας προπονητής που πάντα ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ομάδα για να φύγουν με τη νίκη. Αυτό και μόνο με έκανε να πάρω την απόφαση πιο εύκολα. Είχα προτάσεις από άλλες ομάδες, με περισσότερα χρήματα, αλλά επαναλαμβάνω: το μεγαλείο της ΑΕΚ και η παρουσία του Καρντόσο μου έκαναν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα να έρθω”.

Για τον παίκτη με τον οποίο έχει καλύτερη χημεία στο παιχνίδι της ΑΕΚ στις πρώτες του μέρες στον σύλλογο: “Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ότι είναι πάρα πολύ θετικό το να υπάρχουν τόσοι πολλοί ποιοτικοί παίκτες στην θέση που αγωνίζομαι και εγώ. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει ο ανταγωνισμός, ο υγιής ανταγωνισμός και θα μας βοηθήσει όλους να βελτιωθούμε. Όσον αφορά στους συμπαίκτες μου, είτε παίζω με τον Κρστιτσιτς, είτε παίζω με τον Γαλανόπουλο, είτε με τον Σιμόες το πιο σημαντικό είναι πως όσοι είμαστε μέσα να βοηθάμε την ομάδα. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να “χτίσουμε” μια οικογένεια, βάζουμε τα θεμέλια. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε αυτό το κλίμα και αυτή την ομάδα που θέλουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτό που είναι πιο σημαντικό απ’ όλους, η ΑΕΚ”. 

Για το βίντεο του Ζεράλντες με το τραγούδι του στο μπάνιο και αν είναι το τραγούδι το κρυφό του ταλέντο: “Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος χαμογελάει πάντα και που μου αρέσει να τραγουδάω. Τώρα που βρίσκομαι εδώ αισθάνομαι μια χαρά με τους συμπαίκτες μου, γνωρίζω καινούργιο κόσμο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Σε γενικές γραμμές είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος, οπότε γιατί να μην τραγουδήσω;”. 

Για το αν θέλει να μας τραγουδήσει τώρα κάποιο τραγούδι: “Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει μια δοκιμασία για εμάς τους νέους παίκτες στην ομάδα, όλοι θα τραγουδήσουμε. Οπότε, εάν πάρετε άδεια από την ομάδα μπορείτε να βρίσκεστε εκεί και να είστε καλεσμένοι για να δείτε όταν τραγουδήσω”. 

Για το ότι γλύτωσε λόγω των γενεθλίων του Κρστιτσιτς το τραγούδι: “Ναι τη γλύτωσα γιατί η αλήθεια είναι ότι μπροστά σε πολύ κόσμο ντρέπομαι να τραγουδήσω. Ο Φρανθίσκο αυτό που έκανε ήταν να με ηχογραφήσει χωρίς να το καταλάβω και μου ήταν πιο εύκολο. Τώρα μπροστά σε κόσμο θα είναι πιο δύσκολα. Ντρέπομαι λίγο”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.