“Ο Μάρκοβιτς είναι μέλος μιας εκπληκτικής φουρνιάς”

Ο ρεπόρτερ της Παρτίζαν, Αλεξάνταρ Γιόκσιτς αναλύει το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο.

Ο 19χρονος Σέρβος Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθήνα με σκοπό να περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Το novasports.gr μίλησε με τον ρεπόρτερ της Παρτίζαν της δημοφιλούς σέρβικς αθλητικής ιστοσελίδας “mozzartsport” Αλεξάνταρ Γιόκσιτς, για το επονομαζόμενο “θαύμα της Χούμσκα” (οδός στην οποία βρίσκεται η έδρα της ομάδας) Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, αλλά και για τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Ποια είναι η φήμη που φέρνει μαζί του ο Μάρκοβιτς;

“Πρόκειται για ένα προϊόν της ακαδημίας της Παρτίζαν και μέλος της γενιάς του 2000. Έχουν προκύψει σπουδαίοι παίκτες από αυτή την “παρέα”, όπως ο Νίκολα Μιλένκοβιτς της Φιορεντίνα, αλλά και o Στραχίνια Πάβλοβιτς τον οποίο έχει στο στόχαστρο η Γιουβέντους. Ο Μάρκοβιτς είναι μια αντίστοιχη περίπτωση.”



Ο Ολυμπιακός κινήθηκε παράλληλα με άλλους συλλόγους;

“Είναι αλήθεια πως την τελευταία σεζόν ο Μάρκοβιτς βρίσκεται στο μπλοκάκι πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων όπως η Μπενφίκα, η Τορίνο, η Σασουόλο, η Τζένοα. Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως εδώ και έναν χρόνο παρακολουθούσε τον παίκτη και προσπάθησε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, όμως η συμφωνία μπλόκαρε στις απαιτήσεις της Παρτίζαν. Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός επέστρεψε δυνατά και με επίσημη πρόταση κατάφερε να τον αποκτήσει, με συμφωνία 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.”

Ποιο είναι το στιλ παιχνιδιού του Μάρκοβιτς;

“Θα ξεκινήσω ανάποδα. Ο Μάρκοβιτς ειναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος στο επιθετικό παιχνίδι, έχοντας μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μπορεί να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις, καθώς έχει εξαιρετικό timing και τοποθετήσεις. Την περσινή σεζόν είχε 33 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και τρία γκολ. Μπορεί εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του να αντιμετώπισε καποια προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως στη συνέχεια απέδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο.” 



Θεωρείς πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αντέξει την πίεση συλλόγων όπως η Παρτίζαν και πολύ περισσότερο ο Ολυμπιακός;

“Στην Παρτίζαν υπάρχει αρκετή πίεση και είναι αλήθεια πως στο ξεκίνημα της σεζόν επηρεάστηκε από αυτό. Έκανε κάποια λάθη από τα οποία ήρθαν γκολ και του ασκήθηκε κριτική. Ο Μάρκοβιτς είχε στη συνέχεια έναν τραυματισμό και δεν συμμετείχε σε ορισμένα ματς. Τότε οι φίλοι της ομάδας κατάλαβαν πόσο πολύτιμος είναι. Σε μια ομάδα με περισσότερη πίεση όπως ο Ολυμπιακός, που το ζητούμενο είναι συνεχώς η νίκη, ο Μάρκοβιτς θα χρειαστεί στήριξη.”

Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του για το επίπεδο του Ολυμπιακού;

“Καλό θα ήταν να παίρνει 25λεπτα σε ματς τα οποία έχουν κριθεί υπέρ του Ολυμπιακού ή είναι χαμηλής επικινδυνότητας, για να βρεί το βηματισμό του και να κερδίσει εμπειρία. Νομίζω πως μετά από έναν χρόνο δουλειάς, θα είναι έτοιμος.”



Η παρουσία του Βούκοβιτς, αλλά και του Ραντζέλοβιτς το τελευταίο διάστημα πόσο σημαντική είναι για τον Μάρκοβιτς;  

“Είναι η πρώτη του εμπειρία μακριά από το σπίτι, την πόλη και τη χώρα του, οπότε είναι πολύ καλό να έχει κάποιον να μιλάει μαζί του και να τον ηρεμεί ή να του δίνει κίνητρο, όταν θα είναι απαραίτητο.”

Μια και αναφερθήκαμε στον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, οι εμφανίσεις σε προπονήσεις και φιλικά μέχρι στιγμής είναι άκρως θετικές. Είναι κάτι αναμενόμενο για όσους ασχολείστε με το ποδόσφαιρο της Σερβίας;

“Ο Ραντζέλοβιτς βοήθησε πολύ τη Ραντνίτσκι την περσινή σεζόν με την ταχύτητα του κυρίως. Για το σερβικό πρωτάθλημα έκανε τη διαφορά. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε υψηλότερο επίπεδο, όμως είναι ένας παίκτης που έχει όλα τα εφόδια για να ξεχωρίσει και αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση για τον Ολυμπιακό!”

Πάρτε μια γεύση από μερικές φάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Μάρκοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.