Δυνατό τεστ με Ντιναμό Κιέβου

Γνώριμη απο την πρόσφατη κόντρα τους στο Γιουρόπα Λιγκ ειναι η Ντιναμο Κιέβου για τον Ολυμπιακό. Οι Ουκρανοί με θητεία στον Πειραιά και οι σύχρονοι καρποί τον ακαδημιών τους.

Γνώριμη απο την πρόσφατη κόντρα τους στο Γιουρόπα Λιγκ ειναι η Ντιναμο Κιέβου για τον Ολυμπιακό. Οι Ουκρανοί με θητεία στον Πειραιά και οι σύχρονοι καρποί τον ακαδημιών τους.

Η δεύτερη του περυσινού πρωταθλήματος Ουκρανίας, Ντιναμό Κιέβου θα τεθεί αντιμέτωπη του Ολυμπιακού στο πρώτο του παιχνίδι στην Αυστρία όπου πραγματοποιεί το τελικό στάδιο της προετοιμασίας μακριά απο την Ελλάδα. 

Η ομάδα που απέκλεισε πέρυσι τους Πειραιώτες απο τον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ, ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της χώρας της στις 31 αυτού του μήνα αντιμετωπίζοντας την Καρπάτι.

Στη διάρκεια της περυσινής σεζόν έχασε τους δυο εγχώριους στόχους απο τη Σαχτάρ που πραγματοποίησε το νταμπλ, ενώ στο Γιορόπα Λιγκ αποκλείστηκε απο την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Τσέλσι.

Η Ντιναμο εχει κατακτήσει 15 φορές το πρωτάθλημα και 11 το κύπελλο Ουκρανίας, ενώ εχει στην συλλογή της δυο ευρωπαϊκά τρόπαια, παίρνοντας το κύπελλο κυπελλούχων το 1975 απέναντι στη Βασιλεία και το 1986 με αντίπαλο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τη φανέλα της έχουν φορέσει σπουδές μορφές του ποδοσφαίρου της χώρας, όπως οι Μπλαχίν, Ζαβάροφ, Μιχαλιτσένκο, Ρεμπρόφ, Προτάσοφ και Γιαρμολένκο.

Η Ντιναμο ειναι στην  25η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της ΟΥΕΦΑ. Διακρίνεται εντός και εκτός συνόρων βασιζόμενη κυρίως στις ακαδημίες του συλλόγου. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περυσινο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όταν ο προπονητής της είχε επιλέξει στο αρχικό σχήμα 6 παίκτες απο τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Οι στόπερ Μικολένκο και Μπούρντα. Οι αμυντικοί μέσοι Μπουγιάλσκι και Σεπέλιεβ, και οι επιθετικοί Σαπαρένκο και Τσιχάνκοφ ήταν βασικοί στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στο Φαληρο και προέρχονται απο τις ακαδημίες της ομάδας του Κιέβου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.