Λούις Άρμστρονγκ για πάντα!

Ο Λούις Ντάνιελ Άρμστρονγκ υπήρξε κορυφαίος Αφροαμερικανός μουσικός της τζαζ και τρομπετίστας. Ως μια χαρισματική μουσική προσωπικότητα, με πηγαίο ταλέντο υπήρξε καινοτόμος ερμηνευτής της τζαζ με σημαντικότατη συνεισφορά στο είδος. Ο Άρμστρονγκ όταν τον ρωτούσαν σε συνεντεύξεις...

Ο Λούις Ντάνιελ Άρμστρονγκ υπήρξε κορυφαίος Αφροαμερικανός μουσικός της τζαζ και τρομπετίστας. Ως μια χαρισματική μουσική προσωπικότητα, με πηγαίο ταλέντο υπήρξε καινοτόμος ερμηνευτής της τζαζ με σημαντικότατη συνεισφορά στο είδος.

Ο Άρμστρονγκ όταν τον ρωτούσαν σε συνεντεύξεις για την ημερομηνία γέννησης του δεν ήταν σίγουρος για την ακριβή ημερομηνία, ωστόσο γιόρταζε τα γενέθλια του στις 4 Ιουλίου. Σε δημόσιες συζητήσεις ανέφερε συνήθως το 1900 ως έτος γέννησης του αν και το 1901 είναι αυτό που αναγράφεται επίσημα σε δημόσια έγγραφα και αυτό δηλώνουν τα έγγραφα της βάπτισης του άρα η επίσημη ημερομηνία γέννησης του ήταν η 4η Αυγούστου του 1901. Γέννημα θρέμμα της Νέας Ορλεάνης, της μεγαλύτερης πολιτείας της Λουιζιάνα, τόπο καταγωγής πολλών κορυφαίων Αφροαμερικανών μουσικών και όπως λέγεται γενέθλια γη της ίδιας τζαζ.

Η οικογένεια του Άρμστρονγκ ήταν φτωχή, όπως πολλές άλλες οικογένειες που ζούσαν στα δυτικά τμήμα της Ορλεάνης. Ο πατέρας του Γουίλλιαμ τους εγκατέλειψε όταν ο Λούις ήταν ακόμη βρέφος. Την κλίση του για την μουσική ο μικρός Λούις, όπως θα τον αποκαλούσαν για πολλά χρόνια, την ανακάλυψε όταν ξεκίνησε τα μαθήματα κορνέτου. Το πρώτο του μουσικό όργανο το απέκτησε χάρη στην οικογένεια των Karnofsky που του δάνεισαν χρήματα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ο Λούις λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς, μιας που ουσιαστικά μεγάλωσε ανάμεσα σε πόρνες, προαγωγούς, χαρτοκλέφτες και μικροεγκληματίες,  φιλοξενήθηκε στο αναμορφωτήριο New Orleans Home for Colored Waifs όπου κατάφερε να γνωρίσει την μουσική του κλήση ακόμη καλύτερα. Η μουσική τον έσωσε από την εγκληματικότητα αλλά του έδωσε και εκείνο το καταφύγιο που δεν μπόρεσε να του εξασφαλίσει η πατρική εστία.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.